2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszus jegyében: Ülést tartott a légierő képviselet

Hosz  |  2012. 11. 15., 19:53

A Honvédszakszervezet 2012. évi Kongresszusára történő felkészülés jegyében, november 15-én, a Hosz Központi irodájában képviseleti ülést tartott a Légierő Képviselet. Az ülés, illetve a Kongresszus fontosságát mutatja, hogy a Légierő Képviselethez tartozó alapszervezetek mindegyike alapszervezet vezetői szinten képviseltették magukat. Az ülés kezdetén Bácskai István képviseletvezető köszöntötte Czövek János elnököt és Szendrei Zoltán alelnököt, valamint a megjelent alapszervezeti tisztségviselőket...

Ezt követően, mivel mind a képviseletet, mind a szakszervezetet érintő témákban döntéshozatal volt tervezve, megválasztásra kerültek az ülés tisztségviselői (jegyzőkönyvvezető: Tóvári Róbert, levezető elnök: Bácskai István), majd a napirend elfogadása után megkezdődött a hivatalos munka.

Az első napirendben megvitatásra került a képviselet vezető által előterjesztett, a Légierő Képviselet 2013. évi pénzfelhasználási terve, melyet a grémium egyhangúlag elfogadott, ezzel eleget téve a Hosz ez évi őszi Választmányi döntésének.

A második napirendi téma során először Orbán Miklós ismertette a Kongresszusi Jelölő Bizottsághoz a képviseleti ülésig beérkezett jelöléseket a Hosz Etikai Bizottságának elnökére, tagjaira, póttagjaira, valamint a Hosz Ellenőrző Bizottságának póttagjaira vonatkozóan.

A jelölések megvitatását követően a Hosz Légierő Képviselete egyhangúlag döntött arról, hogy képviseleti szinten jelöli az Etikai Bizottság elnökének Hajdók Marcellt, tagjainak Boros Magdolnát és Takács Gábort, míg az Ellenőrző Bizottság póttagjainak Rózsahegyi Miklóst és Csontos Lászlót.

A következő napirendi téma során tárgyalta a képviselet a Kongresszus elé terjesztendő Alapszabály-tervezetet, és egyéb kongresszusi határozat-tervezeteket, továbbá egyeztetett a Választmány hatáskörébe tartozó, de esetileg a Kongresszus ügykörébe vonandó témákkal kapcsolatos képviseleti álláspontról is.

Az Alapszabály tervezet megvitatása során felmerült néhány pontosító, módosító javaslat, melynek benyújtásával a jelenlévők megbízták a képviselet vezetőjét. (Az Alapszabály tervezetének módosítására vonatkozó javaslat 2012. november 15-én benyújtásra került – a szerző) Az utolsó, egyebek napirendi témán belül a jelenlévő vezető tisztségviselők és a képviselet vezetője adtak tájékoztatást az őszi Választmányi ülés óta eltelt időszak eseményeiről, tárgyalásairól és eredményeiről.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.