2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszus jegyében: Ülést tartott a légierő képviselet

Hosz  |  2012. 11. 15., 19:53

A Honvédszakszervezet 2012. évi Kongresszusára történő felkészülés jegyében, november 15-én, a Hosz Központi irodájában képviseleti ülést tartott a Légierő Képviselet. Az ülés, illetve a Kongresszus fontosságát mutatja, hogy a Légierő Képviselethez tartozó alapszervezetek mindegyike alapszervezet vezetői szinten képviseltették magukat. Az ülés kezdetén Bácskai István képviseletvezető köszöntötte Czövek János elnököt és Szendrei Zoltán alelnököt, valamint a megjelent alapszervezeti tisztségviselőket...

Ezt követően, mivel mind a képviseletet, mind a szakszervezetet érintő témákban döntéshozatal volt tervezve, megválasztásra kerültek az ülés tisztségviselői (jegyzőkönyvvezető: Tóvári Róbert, levezető elnök: Bácskai István), majd a napirend elfogadása után megkezdődött a hivatalos munka.

Az első napirendben megvitatásra került a képviselet vezető által előterjesztett, a Légierő Képviselet 2013. évi pénzfelhasználási terve, melyet a grémium egyhangúlag elfogadott, ezzel eleget téve a Hosz ez évi őszi Választmányi döntésének.

A második napirendi téma során először Orbán Miklós ismertette a Kongresszusi Jelölő Bizottsághoz a képviseleti ülésig beérkezett jelöléseket a Hosz Etikai Bizottságának elnökére, tagjaira, póttagjaira, valamint a Hosz Ellenőrző Bizottságának póttagjaira vonatkozóan.

A jelölések megvitatását követően a Hosz Légierő Képviselete egyhangúlag döntött arról, hogy képviseleti szinten jelöli az Etikai Bizottság elnökének Hajdók Marcellt, tagjainak Boros Magdolnát és Takács Gábort, míg az Ellenőrző Bizottság póttagjainak Rózsahegyi Miklóst és Csontos Lászlót.

A következő napirendi téma során tárgyalta a képviselet a Kongresszus elé terjesztendő Alapszabály-tervezetet, és egyéb kongresszusi határozat-tervezeteket, továbbá egyeztetett a Választmány hatáskörébe tartozó, de esetileg a Kongresszus ügykörébe vonandó témákkal kapcsolatos képviseleti álláspontról is.

Az Alapszabály tervezet megvitatása során felmerült néhány pontosító, módosító javaslat, melynek benyújtásával a jelenlévők megbízták a képviselet vezetőjét. (Az Alapszabály tervezetének módosítására vonatkozó javaslat 2012. november 15-én benyújtásra került – a szerző) Az utolsó, egyebek napirendi témán belül a jelenlévő vezető tisztségviselők és a képviselet vezetője adtak tájékoztatást az őszi Választmányi ülés óta eltelt időszak eseményeiről, tárgyalásairól és eredményeiről.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.