2017. 12. 13. szerda
Luca, Otília
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszus előtt: Közösen, majd külön-külön

Hosz  |  2012. 11. 19., 15:26

Folytatódott a kongresszust megelőző képviseleti értekezletek sorozata. A légierő haderőnem múlt heti megbeszélése után - november 19-én - a közigazgatási és a logisztikai képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők üléseztek. Miután közösen meghallgatták a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatóját, külön-külön is egyeztettek a kongresszus napirendi témáiról. Az értekezleteket Gáspár Tamásné és Mészáros Mária vezette le, a szervező munkát Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő vállalta fel...    

Már kora reggel megérkeztek a javarészt budapesti, illetve Budapest környéki szervezeteknél dolgozó tisztségviselők. A szervezés és a lebonyolítás rövid pontosítása után a két képviseletvezető köszöntötte és nyitotta meg a rendezvényt, ezt követően pedig a vezető tisztségviselők tartottak aktuális tájékoztatót.

Czövek János elnök a november 27-i kongresszus előkészületeit, majd az új Alapszabály megalkotásával kapcsolatos tevékenységet, valamint a tisztségviselő-választást állította rövid beszédének középpontjába. Az elnök megfogalmazta, hogy olyan elnököt kell választani az Etikai Bizottság élére, illetve a három ügyvivői pozícióba, aki(k)ben mindegyik haderőnem képviselői megbíznak.

Ezt követően Bazsik István alelnök az új Hjt. megalkotásáról, a törvény-tervezet közigazgatási köröztetés utáni helyzetéről, illetve a módosítások részleteiről tájékoztatott.

Rosszabbul senki nem fog járni - összegezte tapasztalatait az alelnök. Miután a bértárgyalások és az év végi kifizetések lehetőségéről is beszélt, a Liga Szakszervezetekhez történő csatlakozás utáni Liga - Hosz kapcsolatról, valamint a Liga testületeiben történő jövőbeni munkáról is részletesen tájékoztatott.  Az alelnök szót ejtett még a szövetségi kapcsolatokról, és a szakszervezeti kommunikáció fontosságáról is.Szendrei Zoltán alelnök a taglétszám alakulásáról, illetve a katonai alakulatoknál történő aktív szakszervezeti jelenlét fontosságáról beszélt. Ezzel kapcsolatban külön felkérte mindkét képviseletet, hogy szervezze meg saját alapszervezeteinél az ilyen tájékoztatókat, majd bejelentette, hogy december 3-án, a HM II-ben (az étkezede előtt) kihelyezett jogsegélyszolgálattal már kezdetét is veszi ez a sorozat.

Az alelnök arról is kiemelten szólt, hogy mennyire fontos lenne a katonai hivatás presztízsének emelése, hogy az egyenruhások visszakapják munkájuk becsületét, hogy újra büszkék lehessenek hivatásukra a katonák. Ehhez pedig elengedhetetlenül fontos volna, hogy 2013-ban minimum az inflációval megegyező illetményemelésben részesüljünk - tette hozzá Szendrei Zoltán. Ezt követően a két képviselet külön-külön is megtárgyalta az előírt napirendi témákat. Miután a Jelölő Bizottságban (JB) dolgozó Ferenczi Attila tájékoztatott a JB-hez eddig beérkezett személyi javaslatokról, Mészáros Mária vezetésével a logisztikai képviselet tagjai az Ellenőrző és az Etikai Bizottságba javasolt tagok személyéről egyeztettek.

A képviselet tárgyalt még a december 5-6-i, Balatonkenesén lebonyolítandó továbbképzésről és az évzáró elnökségi ülés napiredi témáiról is.

A közigazgatási képviselet szintén megtárgyalta a JB-hez beérkezett javaslatokat. Horváth Béla JB tag tájékoztatója után Gáspár Tamásné vezetésével folytattak megbeszélést a potenciális jelöltekről és az új Alapszabály leglényegesebb változásairól.

November 20-án a szárazföldi képviselet értekezletével fejeződik be a képviseleti ülések sorozata.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.