2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszus előtt: Közösen, majd külön-külön

Hosz  |  2012. 11. 19., 15:26

Folytatódott a kongresszust megelőző képviseleti értekezletek sorozata. A légierő haderőnem múlt heti megbeszélése után - november 19-én - a közigazgatási és a logisztikai képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők üléseztek. Miután közösen meghallgatták a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatóját, külön-külön is egyeztettek a kongresszus napirendi témáiról. Az értekezleteket Gáspár Tamásné és Mészáros Mária vezette le, a szervező munkát Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő vállalta fel...    

Már kora reggel megérkeztek a javarészt budapesti, illetve Budapest környéki szervezeteknél dolgozó tisztségviselők. A szervezés és a lebonyolítás rövid pontosítása után a két képviseletvezető köszöntötte és nyitotta meg a rendezvényt, ezt követően pedig a vezető tisztségviselők tartottak aktuális tájékoztatót.

Czövek János elnök a november 27-i kongresszus előkészületeit, majd az új Alapszabály megalkotásával kapcsolatos tevékenységet, valamint a tisztségviselő-választást állította rövid beszédének középpontjába. Az elnök megfogalmazta, hogy olyan elnököt kell választani az Etikai Bizottság élére, illetve a három ügyvivői pozícióba, aki(k)ben mindegyik haderőnem képviselői megbíznak.

Ezt követően Bazsik István alelnök az új Hjt. megalkotásáról, a törvény-tervezet közigazgatási köröztetés utáni helyzetéről, illetve a módosítások részleteiről tájékoztatott.

Rosszabbul senki nem fog járni - összegezte tapasztalatait az alelnök. Miután a bértárgyalások és az év végi kifizetések lehetőségéről is beszélt, a Liga Szakszervezetekhez történő csatlakozás utáni Liga - Hosz kapcsolatról, valamint a Liga testületeiben történő jövőbeni munkáról is részletesen tájékoztatott.  Az alelnök szót ejtett még a szövetségi kapcsolatokról, és a szakszervezeti kommunikáció fontosságáról is.Szendrei Zoltán alelnök a taglétszám alakulásáról, illetve a katonai alakulatoknál történő aktív szakszervezeti jelenlét fontosságáról beszélt. Ezzel kapcsolatban külön felkérte mindkét képviseletet, hogy szervezze meg saját alapszervezeteinél az ilyen tájékoztatókat, majd bejelentette, hogy december 3-án, a HM II-ben (az étkezede előtt) kihelyezett jogsegélyszolgálattal már kezdetét is veszi ez a sorozat.

Az alelnök arról is kiemelten szólt, hogy mennyire fontos lenne a katonai hivatás presztízsének emelése, hogy az egyenruhások visszakapják munkájuk becsületét, hogy újra büszkék lehessenek hivatásukra a katonák. Ehhez pedig elengedhetetlenül fontos volna, hogy 2013-ban minimum az inflációval megegyező illetményemelésben részesüljünk - tette hozzá Szendrei Zoltán. Ezt követően a két képviselet külön-külön is megtárgyalta az előírt napirendi témákat. Miután a Jelölő Bizottságban (JB) dolgozó Ferenczi Attila tájékoztatott a JB-hez eddig beérkezett személyi javaslatokról, Mészáros Mária vezetésével a logisztikai képviselet tagjai az Ellenőrző és az Etikai Bizottságba javasolt tagok személyéről egyeztettek.

A képviselet tárgyalt még a december 5-6-i, Balatonkenesén lebonyolítandó továbbképzésről és az évzáró elnökségi ülés napiredi témáiról is.

A közigazgatási képviselet szintén megtárgyalta a JB-hez beérkezett javaslatokat. Horváth Béla JB tag tájékoztatója után Gáspár Tamásné vezetésével folytattak megbeszélést a potenciális jelöltekről és az új Alapszabály leglényegesebb változásairól.

November 20-án a szárazföldi képviselet értekezletével fejeződik be a képviseleti ülések sorozata.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.