2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszus előtt: Közösen, majd külön-külön

Hosz  |  2012. 11. 19., 15:26

Folytatódott a kongresszust megelőző képviseleti értekezletek sorozata. A légierő haderőnem múlt heti megbeszélése után - november 19-én - a közigazgatási és a logisztikai képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők üléseztek. Miután közösen meghallgatták a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatóját, külön-külön is egyeztettek a kongresszus napirendi témáiról. Az értekezleteket Gáspár Tamásné és Mészáros Mária vezette le, a szervező munkát Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő vállalta fel...    

Már kora reggel megérkeztek a javarészt budapesti, illetve Budapest környéki szervezeteknél dolgozó tisztségviselők. A szervezés és a lebonyolítás rövid pontosítása után a két képviseletvezető köszöntötte és nyitotta meg a rendezvényt, ezt követően pedig a vezető tisztségviselők tartottak aktuális tájékoztatót.

Czövek János elnök a november 27-i kongresszus előkészületeit, majd az új Alapszabály megalkotásával kapcsolatos tevékenységet, valamint a tisztségviselő-választást állította rövid beszédének középpontjába. Az elnök megfogalmazta, hogy olyan elnököt kell választani az Etikai Bizottság élére, illetve a három ügyvivői pozícióba, aki(k)ben mindegyik haderőnem képviselői megbíznak.

Ezt követően Bazsik István alelnök az új Hjt. megalkotásáról, a törvény-tervezet közigazgatási köröztetés utáni helyzetéről, illetve a módosítások részleteiről tájékoztatott.

Rosszabbul senki nem fog járni - összegezte tapasztalatait az alelnök. Miután a bértárgyalások és az év végi kifizetések lehetőségéről is beszélt, a Liga Szakszervezetekhez történő csatlakozás utáni Liga - Hosz kapcsolatról, valamint a Liga testületeiben történő jövőbeni munkáról is részletesen tájékoztatott.  Az alelnök szót ejtett még a szövetségi kapcsolatokról, és a szakszervezeti kommunikáció fontosságáról is.Szendrei Zoltán alelnök a taglétszám alakulásáról, illetve a katonai alakulatoknál történő aktív szakszervezeti jelenlét fontosságáról beszélt. Ezzel kapcsolatban külön felkérte mindkét képviseletet, hogy szervezze meg saját alapszervezeteinél az ilyen tájékoztatókat, majd bejelentette, hogy december 3-án, a HM II-ben (az étkezede előtt) kihelyezett jogsegélyszolgálattal már kezdetét is veszi ez a sorozat.

Az alelnök arról is kiemelten szólt, hogy mennyire fontos lenne a katonai hivatás presztízsének emelése, hogy az egyenruhások visszakapják munkájuk becsületét, hogy újra büszkék lehessenek hivatásukra a katonák. Ehhez pedig elengedhetetlenül fontos volna, hogy 2013-ban minimum az inflációval megegyező illetményemelésben részesüljünk - tette hozzá Szendrei Zoltán. Ezt követően a két képviselet külön-külön is megtárgyalta az előírt napirendi témákat. Miután a Jelölő Bizottságban (JB) dolgozó Ferenczi Attila tájékoztatott a JB-hez eddig beérkezett személyi javaslatokról, Mészáros Mária vezetésével a logisztikai képviselet tagjai az Ellenőrző és az Etikai Bizottságba javasolt tagok személyéről egyeztettek.

A képviselet tárgyalt még a december 5-6-i, Balatonkenesén lebonyolítandó továbbképzésről és az évzáró elnökségi ülés napiredi témáiról is.

A közigazgatási képviselet szintén megtárgyalta a JB-hez beérkezett javaslatokat. Horváth Béla JB tag tájékoztatója után Gáspár Tamásné vezetésével folytattak megbeszélést a potenciális jelöltekről és az új Alapszabály leglényegesebb változásairól.

November 20-án a szárazföldi képviselet értekezletével fejeződik be a képviseleti ülések sorozata.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.