2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszus előtt: Közösen, majd külön-külön

Hosz  |  2012. 11. 19., 15:26

Folytatódott a kongresszust megelőző képviseleti értekezletek sorozata. A légierő haderőnem múlt heti megbeszélése után - november 19-én - a közigazgatási és a logisztikai képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők üléseztek. Miután közösen meghallgatták a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatóját, külön-külön is egyeztettek a kongresszus napirendi témáiról. Az értekezleteket Gáspár Tamásné és Mészáros Mária vezette le, a szervező munkát Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő vállalta fel...    

Már kora reggel megérkeztek a javarészt budapesti, illetve Budapest környéki szervezeteknél dolgozó tisztségviselők. A szervezés és a lebonyolítás rövid pontosítása után a két képviseletvezető köszöntötte és nyitotta meg a rendezvényt, ezt követően pedig a vezető tisztségviselők tartottak aktuális tájékoztatót.

Czövek János elnök a november 27-i kongresszus előkészületeit, majd az új Alapszabály megalkotásával kapcsolatos tevékenységet, valamint a tisztségviselő-választást állította rövid beszédének középpontjába. Az elnök megfogalmazta, hogy olyan elnököt kell választani az Etikai Bizottság élére, illetve a három ügyvivői pozícióba, aki(k)ben mindegyik haderőnem képviselői megbíznak.

Ezt követően Bazsik István alelnök az új Hjt. megalkotásáról, a törvény-tervezet közigazgatási köröztetés utáni helyzetéről, illetve a módosítások részleteiről tájékoztatott.

Rosszabbul senki nem fog járni - összegezte tapasztalatait az alelnök. Miután a bértárgyalások és az év végi kifizetések lehetőségéről is beszélt, a Liga Szakszervezetekhez történő csatlakozás utáni Liga - Hosz kapcsolatról, valamint a Liga testületeiben történő jövőbeni munkáról is részletesen tájékoztatott.  Az alelnök szót ejtett még a szövetségi kapcsolatokról, és a szakszervezeti kommunikáció fontosságáról is.Szendrei Zoltán alelnök a taglétszám alakulásáról, illetve a katonai alakulatoknál történő aktív szakszervezeti jelenlét fontosságáról beszélt. Ezzel kapcsolatban külön felkérte mindkét képviseletet, hogy szervezze meg saját alapszervezeteinél az ilyen tájékoztatókat, majd bejelentette, hogy december 3-án, a HM II-ben (az étkezede előtt) kihelyezett jogsegélyszolgálattal már kezdetét is veszi ez a sorozat.

Az alelnök arról is kiemelten szólt, hogy mennyire fontos lenne a katonai hivatás presztízsének emelése, hogy az egyenruhások visszakapják munkájuk becsületét, hogy újra büszkék lehessenek hivatásukra a katonák. Ehhez pedig elengedhetetlenül fontos volna, hogy 2013-ban minimum az inflációval megegyező illetményemelésben részesüljünk - tette hozzá Szendrei Zoltán. Ezt követően a két képviselet külön-külön is megtárgyalta az előírt napirendi témákat. Miután a Jelölő Bizottságban (JB) dolgozó Ferenczi Attila tájékoztatott a JB-hez eddig beérkezett személyi javaslatokról, Mészáros Mária vezetésével a logisztikai képviselet tagjai az Ellenőrző és az Etikai Bizottságba javasolt tagok személyéről egyeztettek.

A képviselet tárgyalt még a december 5-6-i, Balatonkenesén lebonyolítandó továbbképzésről és az évzáró elnökségi ülés napiredi témáiról is.

A közigazgatási képviselet szintén megtárgyalta a JB-hez beérkezett javaslatokat. Horváth Béla JB tag tájékoztatója után Gáspár Tamásné vezetésével folytattak megbeszélést a potenciális jelöltekről és az új Alapszabály leglényegesebb változásairól.

November 20-án a szárazföldi képviselet értekezletével fejeződik be a képviseleti ülések sorozata.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.