2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetés a miniszterrel

Hosz  |  2012. 11. 28., 15:11

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) ülésével azonos időben - november 28-án - fogadta elnökünket a honvédelmi miniszter. Czövek János miután a kongresszusunk döntéseiről tájékoztatta a tárca vezetőjét, a katonák egyre súlyosbodó anyagi és megélhetési nehézségeiről is informálta a minisztert, ezt követően pedig azt kérte, hogy az új Hjt.-vel összefüggő HM utasítás-tervezetek véleményézesében a Hosz is szerepet vállalhasson...  

A minisztert arra kérte elnökünk, hogy a személyi állomány idei jó teljesítményének elismeréseként, még a karácsonyi ünnepek előtt egyszeri béren kívüli juttatásban részesítse a katonákat.

Szó esett még a 2013-as esztendő 20%-os illetményfejlesztési igényéről, valamint a katonák ruházati ellátmányának minél magasabb szinvonalú biztosításáról, a vidéki helyőrségekben üzemelő autóbusz-járatok fenntartásáról, valamint a nyelvtanfolyamok és az ECDL kurzusok lebonyolításának támogatásáról is.  

A honvédelmi miniszter megfogalmazta, hogy mind a parlamentben, mind a kormány ülésén minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a katonák igényeit nyomatékosan képviselje. Az egyeztetések decemberben folytatódnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.