2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az adományozás maga az ajándék

Hosz  |  2012. 12. 23., 15:51

Giczi István őrnagy, egy hirtelen és jó szándékkal teli ötlettől vezérelve – kihasználva a Honvédszakszervezet és a Gyermelyi tészta Zrt. közös akcióját – egy üres A4-es lappal körbejárta a kollégáit a MH ÖHP SZFHKF-en, hogy ki-ki, lehetőségeihez mérten járuljon hozzá tartósélelmiszer megvásárlásához, melyet majd a Mikulásgyárba eljuttatunk. A nap végére szinte tele lett a papír, 23 – az aznap a főnökségen jelenlévő összes - kolléga gondolta úgy, hogy részt vesz az önzetlen segítségnyújtásban. Az akció kiterjesztésére a megrendelés leadási határidejének közelsége miatt nem volt lehetőség. Az összegyűjtött 20 ezer forint mellé a Hosz ÖHP alapszervezete is további 20 ezer forintot tett...

Amikor az egyéni kezdeményezésről, illetve a Mikulásgyárba történő felszállításról tájékoztattuk Domján László vezérőrnagyot, az MH ÖHP parancsnokát, illetve Szabó András ezredest, a Parancsnoki Iroda vezetőjét, méltatva a kezdeményezést ők szintén hozzájárultak további adomány beszerzéshez. A tartósélelmiszer mellett a főnökség hölgytagjai jó állapotú használtruhát hoztak több dobozzal. A Balaton Ré-busz Kft főnökével történő baráti beszélgetés során – értesülve a terveinkről – a Kft további 12 ezer forint értékben adott át élelmiszert.December 20-án Giczi őrnaggyal adtuk át az összegyüjtött több mint száz kilogramm élelmiszert (száraztészta, liszt, cukor, rizs, étolaj, szaloncukor, és konzerv) és ruhanemüt az 56-osok terén felállított Mikulásgyár munkatársainak, Budapesten.

A Mikulásgyár munkatársaitól kapott információ szerint az adományunk Tarpára (híres kuruc település, Nyíregyházától ÉK-re, 72 km távolságra) fog kerülni, hogy a rászorulók is átélhessék egy valódi Karácsony örömét. Az adományunk értéke kb 56 ezer forint, de valós értéke, beleszámítva a segítségnyújtás örömét, felbecsülhetetlen.

Az akcióban az SZFHKF állományából részt vettek: Giczi István őrnagy, Bucsek János őrnagy, Somogyi János alezredes, Méhész Laura törzsőrmester, Matos István őrnagy, Egry József alezredes, Csécsényi Robin őrnagy, Puklics József alezredes, Kovács Albert nyá. alezredes, Krezinger Attila őrnagy, Holecz József alezredes, Pinczésné Lázás Mónika zászlós, Harkai Róbert alezredes, Fekete Krisztián őrnagy, Bognárné Nagy Zita százados, Vas Csaba őrnagy, Kása Tibor alezredes, Fathutgyinov Viktor zászlós, Szabóné Vass Andrea Brigitta törzsőrmester, Bíró István alezredes, Bak Ferenc őrnagy, Kerékgyártó Ferenc alezredes, Kovacsóczy László őrnagy)

                                                                                                                                                                                                                                                                   Kovacsóczy László őrnagy

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.