2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az adományozás maga az ajándék

Hosz  |  2012. 12. 23., 15:51

Giczi István őrnagy, egy hirtelen és jó szándékkal teli ötlettől vezérelve – kihasználva a Honvédszakszervezet és a Gyermelyi tészta Zrt. közös akcióját – egy üres A4-es lappal körbejárta a kollégáit a MH ÖHP SZFHKF-en, hogy ki-ki, lehetőségeihez mérten járuljon hozzá tartósélelmiszer megvásárlásához, melyet majd a Mikulásgyárba eljuttatunk. A nap végére szinte tele lett a papír, 23 – az aznap a főnökségen jelenlévő összes - kolléga gondolta úgy, hogy részt vesz az önzetlen segítségnyújtásban. Az akció kiterjesztésére a megrendelés leadási határidejének közelsége miatt nem volt lehetőség. Az összegyűjtött 20 ezer forint mellé a Hosz ÖHP alapszervezete is további 20 ezer forintot tett...

Amikor az egyéni kezdeményezésről, illetve a Mikulásgyárba történő felszállításról tájékoztattuk Domján László vezérőrnagyot, az MH ÖHP parancsnokát, illetve Szabó András ezredest, a Parancsnoki Iroda vezetőjét, méltatva a kezdeményezést ők szintén hozzájárultak további adomány beszerzéshez. A tartósélelmiszer mellett a főnökség hölgytagjai jó állapotú használtruhát hoztak több dobozzal. A Balaton Ré-busz Kft főnökével történő baráti beszélgetés során – értesülve a terveinkről – a Kft további 12 ezer forint értékben adott át élelmiszert.December 20-án Giczi őrnaggyal adtuk át az összegyüjtött több mint száz kilogramm élelmiszert (száraztészta, liszt, cukor, rizs, étolaj, szaloncukor, és konzerv) és ruhanemüt az 56-osok terén felállított Mikulásgyár munkatársainak, Budapesten.

A Mikulásgyár munkatársaitól kapott információ szerint az adományunk Tarpára (híres kuruc település, Nyíregyházától ÉK-re, 72 km távolságra) fog kerülni, hogy a rászorulók is átélhessék egy valódi Karácsony örömét. Az adományunk értéke kb 56 ezer forint, de valós értéke, beleszámítva a segítségnyújtás örömét, felbecsülhetetlen.

Az akcióban az SZFHKF állományából részt vettek: Giczi István őrnagy, Bucsek János őrnagy, Somogyi János alezredes, Méhész Laura törzsőrmester, Matos István őrnagy, Egry József alezredes, Csécsényi Robin őrnagy, Puklics József alezredes, Kovács Albert nyá. alezredes, Krezinger Attila őrnagy, Holecz József alezredes, Pinczésné Lázás Mónika zászlós, Harkai Róbert alezredes, Fekete Krisztián őrnagy, Bognárné Nagy Zita százados, Vas Csaba őrnagy, Kása Tibor alezredes, Fathutgyinov Viktor zászlós, Szabóné Vass Andrea Brigitta törzsőrmester, Bíró István alezredes, Bak Ferenc őrnagy, Kerékgyártó Ferenc alezredes, Kovacsóczy László őrnagy)

                                                                                                                                                                                                                                                                   Kovacsóczy László őrnagy

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.