2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az adományozás maga az ajándék

Hosz  |  2012. 12. 23., 15:51

Giczi István őrnagy, egy hirtelen és jó szándékkal teli ötlettől vezérelve – kihasználva a Honvédszakszervezet és a Gyermelyi tészta Zrt. közös akcióját – egy üres A4-es lappal körbejárta a kollégáit a MH ÖHP SZFHKF-en, hogy ki-ki, lehetőségeihez mérten járuljon hozzá tartósélelmiszer megvásárlásához, melyet majd a Mikulásgyárba eljuttatunk. A nap végére szinte tele lett a papír, 23 – az aznap a főnökségen jelenlévő összes - kolléga gondolta úgy, hogy részt vesz az önzetlen segítségnyújtásban. Az akció kiterjesztésére a megrendelés leadási határidejének közelsége miatt nem volt lehetőség. Az összegyűjtött 20 ezer forint mellé a Hosz ÖHP alapszervezete is további 20 ezer forintot tett...

Amikor az egyéni kezdeményezésről, illetve a Mikulásgyárba történő felszállításról tájékoztattuk Domján László vezérőrnagyot, az MH ÖHP parancsnokát, illetve Szabó András ezredest, a Parancsnoki Iroda vezetőjét, méltatva a kezdeményezést ők szintén hozzájárultak további adomány beszerzéshez. A tartósélelmiszer mellett a főnökség hölgytagjai jó állapotú használtruhát hoztak több dobozzal. A Balaton Ré-busz Kft főnökével történő baráti beszélgetés során – értesülve a terveinkről – a Kft további 12 ezer forint értékben adott át élelmiszert.December 20-án Giczi őrnaggyal adtuk át az összegyüjtött több mint száz kilogramm élelmiszert (száraztészta, liszt, cukor, rizs, étolaj, szaloncukor, és konzerv) és ruhanemüt az 56-osok terén felállított Mikulásgyár munkatársainak, Budapesten.

A Mikulásgyár munkatársaitól kapott információ szerint az adományunk Tarpára (híres kuruc település, Nyíregyházától ÉK-re, 72 km távolságra) fog kerülni, hogy a rászorulók is átélhessék egy valódi Karácsony örömét. Az adományunk értéke kb 56 ezer forint, de valós értéke, beleszámítva a segítségnyújtás örömét, felbecsülhetetlen.

Az akcióban az SZFHKF állományából részt vettek: Giczi István őrnagy, Bucsek János őrnagy, Somogyi János alezredes, Méhész Laura törzsőrmester, Matos István őrnagy, Egry József alezredes, Csécsényi Robin őrnagy, Puklics József alezredes, Kovács Albert nyá. alezredes, Krezinger Attila őrnagy, Holecz József alezredes, Pinczésné Lázás Mónika zászlós, Harkai Róbert alezredes, Fekete Krisztián őrnagy, Bognárné Nagy Zita százados, Vas Csaba őrnagy, Kása Tibor alezredes, Fathutgyinov Viktor zászlós, Szabóné Vass Andrea Brigitta törzsőrmester, Bíró István alezredes, Bak Ferenc őrnagy, Kerékgyártó Ferenc alezredes, Kovacsóczy László őrnagy)

                                                                                                                                                                                                                                                                   Kovacsóczy László őrnagy

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.