2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az adományozás maga az ajándék

Hosz  |  2012. 12. 23., 15:51

Giczi István őrnagy, egy hirtelen és jó szándékkal teli ötlettől vezérelve – kihasználva a Honvédszakszervezet és a Gyermelyi tészta Zrt. közös akcióját – egy üres A4-es lappal körbejárta a kollégáit a MH ÖHP SZFHKF-en, hogy ki-ki, lehetőségeihez mérten járuljon hozzá tartósélelmiszer megvásárlásához, melyet majd a Mikulásgyárba eljuttatunk. A nap végére szinte tele lett a papír, 23 – az aznap a főnökségen jelenlévő összes - kolléga gondolta úgy, hogy részt vesz az önzetlen segítségnyújtásban. Az akció kiterjesztésére a megrendelés leadási határidejének közelsége miatt nem volt lehetőség. Az összegyűjtött 20 ezer forint mellé a Hosz ÖHP alapszervezete is további 20 ezer forintot tett...

Amikor az egyéni kezdeményezésről, illetve a Mikulásgyárba történő felszállításról tájékoztattuk Domján László vezérőrnagyot, az MH ÖHP parancsnokát, illetve Szabó András ezredest, a Parancsnoki Iroda vezetőjét, méltatva a kezdeményezést ők szintén hozzájárultak további adomány beszerzéshez. A tartósélelmiszer mellett a főnökség hölgytagjai jó állapotú használtruhát hoztak több dobozzal. A Balaton Ré-busz Kft főnökével történő baráti beszélgetés során – értesülve a terveinkről – a Kft további 12 ezer forint értékben adott át élelmiszert.December 20-án Giczi őrnaggyal adtuk át az összegyüjtött több mint száz kilogramm élelmiszert (száraztészta, liszt, cukor, rizs, étolaj, szaloncukor, és konzerv) és ruhanemüt az 56-osok terén felállított Mikulásgyár munkatársainak, Budapesten.

A Mikulásgyár munkatársaitól kapott információ szerint az adományunk Tarpára (híres kuruc település, Nyíregyházától ÉK-re, 72 km távolságra) fog kerülni, hogy a rászorulók is átélhessék egy valódi Karácsony örömét. Az adományunk értéke kb 56 ezer forint, de valós értéke, beleszámítva a segítségnyújtás örömét, felbecsülhetetlen.

Az akcióban az SZFHKF állományából részt vettek: Giczi István őrnagy, Bucsek János őrnagy, Somogyi János alezredes, Méhész Laura törzsőrmester, Matos István őrnagy, Egry József alezredes, Csécsényi Robin őrnagy, Puklics József alezredes, Kovács Albert nyá. alezredes, Krezinger Attila őrnagy, Holecz József alezredes, Pinczésné Lázás Mónika zászlós, Harkai Róbert alezredes, Fekete Krisztián őrnagy, Bognárné Nagy Zita százados, Vas Csaba őrnagy, Kása Tibor alezredes, Fathutgyinov Viktor zászlós, Szabóné Vass Andrea Brigitta törzsőrmester, Bíró István alezredes, Bak Ferenc őrnagy, Kerékgyártó Ferenc alezredes, Kovacsóczy László őrnagy)

                                                                                                                                                                                                                                                                   Kovacsóczy László őrnagy

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.