2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kaput nyitottak az együttműködés előtt

Hosz  |  2013. 02. 19., 10:54

A Magyar Hadtudományi Társasággal (MHTT) kötött együttműködési megállapodást szakszervezetünk. A február 19-i eseményen mindkét fél azt hangsúlyozta, hogy az együttműködés akkor lesz hasznos, ha minőségi tartalommal lesz megtöltve. A megállapodást dr. Nagy László, az MHTT elnöke és Czövek János Hosz elnök látta el kézjegyével, az aláírási ceremónián Bazsik István alelnök és dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező is megjelent...

A megállapodás aláírása előtt mindkét szervezet vezetője aktuális ügyekről tájékoztatta kollégáját. Szakszervezetünk elnöke a tagtoborzásról, a tagdíjfizetésről, a szabadidős tevékenység szervezéséről, az Egység újságról, a segélyezésről, a törvényi változásokról (új Hjt.) és a jogsegélyszolgálat munkáról adott hasznos információkat, míg az MHTT vezetője az MTA által nyújtott támogatásról, a társasági tagdíjakról, a Hadtudomány címü folyóiratról, a partnerszervezetekről, és az MHTT március 1-jei Küldöttgyüléséről tájékoztatott.

Az aláírás után dr. Nagy László kijelentette: örülök, hogy kaput nyitottunk az együttmüködés előtt és bízom benne, hogy tartalommal is sikerül megtölteni ezt.

Czövek János elnök azt kérte, hogy az MHTT szakértői vegyenek részt szakszervezetünk aktuális tájékoztatóin és tartsanak előadásokat logisztika, békefenntartás, katonai etika és egyéb közérdeklődésre számot tartó témakörökben. A Hosz elnöke az MHTT-vel történő kapcsolattartással dr. Hajós Dezsőt bízta meg.

A mintegy hatszáz tagot számláló MHTT március 7-re szervezi következő előadását, a téma a katonai etika lesz.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.