2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kíváncsi a miniszter, hol szorít a cipő

Hosz  |  2013. 03. 08., 12:24

Hende Csaba honvédelmi miniszter csapatlátogatása első állomásaként az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezrednél vizitelt. A március 8-án megrendezett - a sajtó számára nem nyilvános - állománygyűlésen a tárca vezetője kiemelkedőnek és követendőnek minősítette az állomány hazai és missziós teljesítményét, de a Nőnap alkalmából a katonanőket is felköszöntötte. A média számára nyilvános eseményen pedig bemutatták az MB Unimog U-4000 duplafülkés tűzszerész gépjárművet is...

Hende Csaba honvédelmi miniszter az állománygyülés és az azt követő technikai bemutató után honlapunk főszerkesztőjének kérdéseire is válaszolt.

- Miniszter úr! Mi a csapatlátogatások valódi célja?

- Belső indíttatásból szeretném tájékoztatni a katonákat személyesen - állománygyülések keretében, de szükebb körben is - az előttünk álló feladatokról, a minisztérium törekvéseiről, a várható lépésekről. Persze arra is kíváncsi vagyok, hogy hol szorít a cipő, mi és miért fáj nekik.

- Előrelépés volt tapasztalható a bértárgyalások legutóbbi, március 7-i fordulóján. Szó volt-e itt is a katonák illetményemelésének szükségességéről?

- Igen, értesültem a béren kívüli juttatásokat érintő egyeztetések előremozdulásáról. Az illetményeket érintő információk jelenleg az állománygyülések résztvevőire tartozó kérdések közé tartoznak. A sajtó számára majd a kellő időben adjuk meg a kellő válaszokat.

A helyszínről származó információk szerint a miniszter, amikor az életpálya-modell bevezetéséről szólt, megemlítette a több ciklusban megvalósítandó illetményemelést is.

A csapatlátogatás-sorozat hónapokon keresztül zajlik majd, a jövő héten Győrött folytatódik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.