2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A honvédek elfoglalták az Erkel Színházat

Hosz  |  2013. 05. 12., 16:21

Az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter meghívására egy estére a Honvédelmi Minisztérium foglalta el az Erkel Színházat. A katonák és tisztviselők elöljárói javaslat alapján, jutalomként vehettek részt az előadáson, ahol a címszerepet az Operaház vezető tenorja, Fekete Attila énekelte, Szilágyi Erzsébet híres áriáját pedig Fodor Beatrix tolmácsolásában hallhatták. Az előadás előtt Áder János köztársasági elnök levelét olvasták fel, majd beszédet mondott Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Ókovács Szilveszter főigazgató is. A honvédelmi miniszter részvételével lezajlott ünnepi komolyzenei eseményen szakszervezetünk képviseletében Czövek János elnök vett részt...

Az estet számos protokollvendég tisztelte meg jelenlétével, többek közt Hende Csaba, Magyarország honvédelmi minisztere, Farkas Anikó kabinetfőnök, dr. Dankó István közigazgatási államtitkár, Vargha Tamás parlamenti államtitkár, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, dr. Orosz Zoltán Honvéd Vezérkar főnök-helyettes és dr. Szarka Gábor miniszteri biztos.

Az ünnepi estén először Magyarország köztársasági elnökének köszöntő levelét olvasták fel. Áder János soraiban méltatta a magyar katonák helytállását. A magyar katonák hüséggel szolgálnak a nemzetközi missziókban, nehéz körülmények között is jól teljesítik feladataikat, és életveszélyben is helyt állnak akár több ezer kilométerre is az otthontól. Az államfő hangsúlyozta: afganisztáni látogatása alkalmával minderről személyesen is meggyőződött, miként arról is, mekkora tiszteletet vívott ki hazánknak a magyar katonák bátorsága. A magyar katonák emellett itthon is napról napra hüséggel állnak helyt itthon is a legkülönbözőbb feladatok teljesítése közben. E mindennapi hősiesség, hüség épp olyan fontos, mint a látványos harctéri győzelem, és ugyanúgy áldozatot, fegyelmet, pontosságot, szakszerüséget követel. „A mai napon fejet hajtunk a hétköznapok teljesítménye előtt is” - zárta sorait Áder János, aki köszönetet mondott a katonáknak a haza védelméért.

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök beszédében úgy fogalmazott: jól eső, felemelő érzéssel hallgatta a köztársasági elnök szavait. Mint mondta, az államfő által is említett győzelem magában foglalja az ország iránti hüséget, elkötelezettséget és áldozatvállalást, illetve mindazt, amivel a katonák nap mint nap szembenéznek akár itthon, akár külföldön. „Valóban elismerés illet minden katonát, aki részt vesz e nagyszerü munkában. Gratulálok önöknek, hiszen elöljáróik, főnökeik, parancsnokaik azért delegálták önöket ide ma este, mert munkájuk eredményeként kiérdemelték ezt. Önök a legjobbak közül valók” - mondta a vezérezredes. Benkő Tibor köszönetet mondott Ókovács Szilveszternek a lehetőségért, és hangsúlyozta: az általános müveltséghez az összmüvészet ismerete is hozzátartozik, amit a Magyar Honvédség is erősít kulturális tevékenysége révén.

Ókovács Szilveszter főigazgató köszöntőjében elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal hívta életre a jeles alkalmat, azzal a céllal, hogy a Nemzeti Közszolgálati egyetem Hadtudományi és Honvédtiszt Képző karának hallgatóit, valamint a Ludovika Zászlóalj fiataljait is megnyerjék az opera müfajának.

„A régi időkben a tiszti életforma része volt a zenei müveltség. Az Opera ennek az évenkénti meghívásnak a révén kíván muníciót nyújtani e müveltség megszerzéséhez és megtartásához. Ezért invitáltuk az Erkelbe a díszegyenruhás fiatalokat" – emelte ki a főigazgató.

Az előadás kezdete előtt Hende Csaba honvédelmi miniszter emléktárgyat adott át az Operaház főigazgatójának.

Fotó: Rácz Tünde

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.