2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A honvédek elfoglalták az Erkel Színházat

Hosz  |  2013. 05. 12., 16:21

Az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter meghívására egy estére a Honvédelmi Minisztérium foglalta el az Erkel Színházat. A katonák és tisztviselők elöljárói javaslat alapján, jutalomként vehettek részt az előadáson, ahol a címszerepet az Operaház vezető tenorja, Fekete Attila énekelte, Szilágyi Erzsébet híres áriáját pedig Fodor Beatrix tolmácsolásában hallhatták. Az előadás előtt Áder János köztársasági elnök levelét olvasták fel, majd beszédet mondott Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Ókovács Szilveszter főigazgató is. A honvédelmi miniszter részvételével lezajlott ünnepi komolyzenei eseményen szakszervezetünk képviseletében Czövek János elnök vett részt...

Az estet számos protokollvendég tisztelte meg jelenlétével, többek közt Hende Csaba, Magyarország honvédelmi minisztere, Farkas Anikó kabinetfőnök, dr. Dankó István közigazgatási államtitkár, Vargha Tamás parlamenti államtitkár, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, dr. Orosz Zoltán Honvéd Vezérkar főnök-helyettes és dr. Szarka Gábor miniszteri biztos.

Az ünnepi estén először Magyarország köztársasági elnökének köszöntő levelét olvasták fel. Áder János soraiban méltatta a magyar katonák helytállását. A magyar katonák hüséggel szolgálnak a nemzetközi missziókban, nehéz körülmények között is jól teljesítik feladataikat, és életveszélyben is helyt állnak akár több ezer kilométerre is az otthontól. Az államfő hangsúlyozta: afganisztáni látogatása alkalmával minderről személyesen is meggyőződött, miként arról is, mekkora tiszteletet vívott ki hazánknak a magyar katonák bátorsága. A magyar katonák emellett itthon is napról napra hüséggel állnak helyt itthon is a legkülönbözőbb feladatok teljesítése közben. E mindennapi hősiesség, hüség épp olyan fontos, mint a látványos harctéri győzelem, és ugyanúgy áldozatot, fegyelmet, pontosságot, szakszerüséget követel. „A mai napon fejet hajtunk a hétköznapok teljesítménye előtt is” - zárta sorait Áder János, aki köszönetet mondott a katonáknak a haza védelméért.

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök beszédében úgy fogalmazott: jól eső, felemelő érzéssel hallgatta a köztársasági elnök szavait. Mint mondta, az államfő által is említett győzelem magában foglalja az ország iránti hüséget, elkötelezettséget és áldozatvállalást, illetve mindazt, amivel a katonák nap mint nap szembenéznek akár itthon, akár külföldön. „Valóban elismerés illet minden katonát, aki részt vesz e nagyszerü munkában. Gratulálok önöknek, hiszen elöljáróik, főnökeik, parancsnokaik azért delegálták önöket ide ma este, mert munkájuk eredményeként kiérdemelték ezt. Önök a legjobbak közül valók” - mondta a vezérezredes. Benkő Tibor köszönetet mondott Ókovács Szilveszternek a lehetőségért, és hangsúlyozta: az általános müveltséghez az összmüvészet ismerete is hozzátartozik, amit a Magyar Honvédség is erősít kulturális tevékenysége révén.

Ókovács Szilveszter főigazgató köszöntőjében elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal hívta életre a jeles alkalmat, azzal a céllal, hogy a Nemzeti Közszolgálati egyetem Hadtudományi és Honvédtiszt Képző karának hallgatóit, valamint a Ludovika Zászlóalj fiataljait is megnyerjék az opera müfajának.

„A régi időkben a tiszti életforma része volt a zenei müveltség. Az Opera ennek az évenkénti meghívásnak a révén kíván muníciót nyújtani e müveltség megszerzéséhez és megtartásához. Ezért invitáltuk az Erkelbe a díszegyenruhás fiatalokat" – emelte ki a főigazgató.

Az előadás kezdete előtt Hende Csaba honvédelmi miniszter emléktárgyat adott át az Operaház főigazgatójának.

Fotó: Rácz Tünde

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.