2018. 01. 19. péntek
Márió, Sára
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A honvédek elfoglalták az Erkel Színházat

Hosz  |  2013. 05. 12., 16:21

Az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter meghívására egy estére a Honvédelmi Minisztérium foglalta el az Erkel Színházat. A katonák és tisztviselők elöljárói javaslat alapján, jutalomként vehettek részt az előadáson, ahol a címszerepet az Operaház vezető tenorja, Fekete Attila énekelte, Szilágyi Erzsébet híres áriáját pedig Fodor Beatrix tolmácsolásában hallhatták. Az előadás előtt Áder János köztársasági elnök levelét olvasták fel, majd beszédet mondott Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Ókovács Szilveszter főigazgató is. A honvédelmi miniszter részvételével lezajlott ünnepi komolyzenei eseményen szakszervezetünk képviseletében Czövek János elnök vett részt...

Az estet számos protokollvendég tisztelte meg jelenlétével, többek közt Hende Csaba, Magyarország honvédelmi minisztere, Farkas Anikó kabinetfőnök, dr. Dankó István közigazgatási államtitkár, Vargha Tamás parlamenti államtitkár, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, dr. Orosz Zoltán Honvéd Vezérkar főnök-helyettes és dr. Szarka Gábor miniszteri biztos.

Az ünnepi estén először Magyarország köztársasági elnökének köszöntő levelét olvasták fel. Áder János soraiban méltatta a magyar katonák helytállását. A magyar katonák hüséggel szolgálnak a nemzetközi missziókban, nehéz körülmények között is jól teljesítik feladataikat, és életveszélyben is helyt állnak akár több ezer kilométerre is az otthontól. Az államfő hangsúlyozta: afganisztáni látogatása alkalmával minderről személyesen is meggyőződött, miként arról is, mekkora tiszteletet vívott ki hazánknak a magyar katonák bátorsága. A magyar katonák emellett itthon is napról napra hüséggel állnak helyt itthon is a legkülönbözőbb feladatok teljesítése közben. E mindennapi hősiesség, hüség épp olyan fontos, mint a látványos harctéri győzelem, és ugyanúgy áldozatot, fegyelmet, pontosságot, szakszerüséget követel. „A mai napon fejet hajtunk a hétköznapok teljesítménye előtt is” - zárta sorait Áder János, aki köszönetet mondott a katonáknak a haza védelméért.

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök beszédében úgy fogalmazott: jól eső, felemelő érzéssel hallgatta a köztársasági elnök szavait. Mint mondta, az államfő által is említett győzelem magában foglalja az ország iránti hüséget, elkötelezettséget és áldozatvállalást, illetve mindazt, amivel a katonák nap mint nap szembenéznek akár itthon, akár külföldön. „Valóban elismerés illet minden katonát, aki részt vesz e nagyszerü munkában. Gratulálok önöknek, hiszen elöljáróik, főnökeik, parancsnokaik azért delegálták önöket ide ma este, mert munkájuk eredményeként kiérdemelték ezt. Önök a legjobbak közül valók” - mondta a vezérezredes. Benkő Tibor köszönetet mondott Ókovács Szilveszternek a lehetőségért, és hangsúlyozta: az általános müveltséghez az összmüvészet ismerete is hozzátartozik, amit a Magyar Honvédség is erősít kulturális tevékenysége révén.

Ókovács Szilveszter főigazgató köszöntőjében elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal hívta életre a jeles alkalmat, azzal a céllal, hogy a Nemzeti Közszolgálati egyetem Hadtudományi és Honvédtiszt Képző karának hallgatóit, valamint a Ludovika Zászlóalj fiataljait is megnyerjék az opera müfajának.

„A régi időkben a tiszti életforma része volt a zenei müveltség. Az Opera ennek az évenkénti meghívásnak a révén kíván muníciót nyújtani e müveltség megszerzéséhez és megtartásához. Ezért invitáltuk az Erkelbe a díszegyenruhás fiatalokat" – emelte ki a főigazgató.

Az előadás kezdete előtt Hende Csaba honvédelmi miniszter emléktárgyat adott át az Operaház főigazgatójának.

Fotó: Rácz Tünde

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Újabb típus búcsújáról számolhatunk be, ezúttal Nagy-Britanniából: az AgustaWestland Lynx AH9A változata 2018. január 16-án repült utoljára, ezzel végleg búcsút intettek a 40 év szolgálatot maga mögött tudó Lynx helikopternek.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.