2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A honvédek elfoglalták az Erkel Színházat

Hosz  |  2013. 05. 12., 16:21

Az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter meghívására egy estére a Honvédelmi Minisztérium foglalta el az Erkel Színházat. A katonák és tisztviselők elöljárói javaslat alapján, jutalomként vehettek részt az előadáson, ahol a címszerepet az Operaház vezető tenorja, Fekete Attila énekelte, Szilágyi Erzsébet híres áriáját pedig Fodor Beatrix tolmácsolásában hallhatták. Az előadás előtt Áder János köztársasági elnök levelét olvasták fel, majd beszédet mondott Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Ókovács Szilveszter főigazgató is. A honvédelmi miniszter részvételével lezajlott ünnepi komolyzenei eseményen szakszervezetünk képviseletében Czövek János elnök vett részt...

Az estet számos protokollvendég tisztelte meg jelenlétével, többek közt Hende Csaba, Magyarország honvédelmi minisztere, Farkas Anikó kabinetfőnök, dr. Dankó István közigazgatási államtitkár, Vargha Tamás parlamenti államtitkár, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, dr. Orosz Zoltán Honvéd Vezérkar főnök-helyettes és dr. Szarka Gábor miniszteri biztos.

Az ünnepi estén először Magyarország köztársasági elnökének köszöntő levelét olvasták fel. Áder János soraiban méltatta a magyar katonák helytállását. A magyar katonák hüséggel szolgálnak a nemzetközi missziókban, nehéz körülmények között is jól teljesítik feladataikat, és életveszélyben is helyt állnak akár több ezer kilométerre is az otthontól. Az államfő hangsúlyozta: afganisztáni látogatása alkalmával minderről személyesen is meggyőződött, miként arról is, mekkora tiszteletet vívott ki hazánknak a magyar katonák bátorsága. A magyar katonák emellett itthon is napról napra hüséggel állnak helyt itthon is a legkülönbözőbb feladatok teljesítése közben. E mindennapi hősiesség, hüség épp olyan fontos, mint a látványos harctéri győzelem, és ugyanúgy áldozatot, fegyelmet, pontosságot, szakszerüséget követel. „A mai napon fejet hajtunk a hétköznapok teljesítménye előtt is” - zárta sorait Áder János, aki köszönetet mondott a katonáknak a haza védelméért.

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök beszédében úgy fogalmazott: jól eső, felemelő érzéssel hallgatta a köztársasági elnök szavait. Mint mondta, az államfő által is említett győzelem magában foglalja az ország iránti hüséget, elkötelezettséget és áldozatvállalást, illetve mindazt, amivel a katonák nap mint nap szembenéznek akár itthon, akár külföldön. „Valóban elismerés illet minden katonát, aki részt vesz e nagyszerü munkában. Gratulálok önöknek, hiszen elöljáróik, főnökeik, parancsnokaik azért delegálták önöket ide ma este, mert munkájuk eredményeként kiérdemelték ezt. Önök a legjobbak közül valók” - mondta a vezérezredes. Benkő Tibor köszönetet mondott Ókovács Szilveszternek a lehetőségért, és hangsúlyozta: az általános müveltséghez az összmüvészet ismerete is hozzátartozik, amit a Magyar Honvédség is erősít kulturális tevékenysége révén.

Ókovács Szilveszter főigazgató köszöntőjében elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal hívta életre a jeles alkalmat, azzal a céllal, hogy a Nemzeti Közszolgálati egyetem Hadtudományi és Honvédtiszt Képző karának hallgatóit, valamint a Ludovika Zászlóalj fiataljait is megnyerjék az opera müfajának.

„A régi időkben a tiszti életforma része volt a zenei müveltség. Az Opera ennek az évenkénti meghívásnak a révén kíván muníciót nyújtani e müveltség megszerzéséhez és megtartásához. Ezért invitáltuk az Erkelbe a díszegyenruhás fiatalokat" – emelte ki a főigazgató.

Az előadás kezdete előtt Hende Csaba honvédelmi miniszter emléktárgyat adott át az Operaház főigazgatójának.

Fotó: Rácz Tünde

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.