2017. 11. 18. szombat
Jenő
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A honvédek elfoglalták az Erkel Színházat

Hosz  |  2013. 05. 12., 16:21

Az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter meghívására egy estére a Honvédelmi Minisztérium foglalta el az Erkel Színházat. A katonák és tisztviselők elöljárói javaslat alapján, jutalomként vehettek részt az előadáson, ahol a címszerepet az Operaház vezető tenorja, Fekete Attila énekelte, Szilágyi Erzsébet híres áriáját pedig Fodor Beatrix tolmácsolásában hallhatták. Az előadás előtt Áder János köztársasági elnök levelét olvasták fel, majd beszédet mondott Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Ókovács Szilveszter főigazgató is. A honvédelmi miniszter részvételével lezajlott ünnepi komolyzenei eseményen szakszervezetünk képviseletében Czövek János elnök vett részt...

Az estet számos protokollvendég tisztelte meg jelenlétével, többek közt Hende Csaba, Magyarország honvédelmi minisztere, Farkas Anikó kabinetfőnök, dr. Dankó István közigazgatási államtitkár, Vargha Tamás parlamenti államtitkár, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, dr. Orosz Zoltán Honvéd Vezérkar főnök-helyettes és dr. Szarka Gábor miniszteri biztos.

Az ünnepi estén először Magyarország köztársasági elnökének köszöntő levelét olvasták fel. Áder János soraiban méltatta a magyar katonák helytállását. A magyar katonák hüséggel szolgálnak a nemzetközi missziókban, nehéz körülmények között is jól teljesítik feladataikat, és életveszélyben is helyt állnak akár több ezer kilométerre is az otthontól. Az államfő hangsúlyozta: afganisztáni látogatása alkalmával minderről személyesen is meggyőződött, miként arról is, mekkora tiszteletet vívott ki hazánknak a magyar katonák bátorsága. A magyar katonák emellett itthon is napról napra hüséggel állnak helyt itthon is a legkülönbözőbb feladatok teljesítése közben. E mindennapi hősiesség, hüség épp olyan fontos, mint a látványos harctéri győzelem, és ugyanúgy áldozatot, fegyelmet, pontosságot, szakszerüséget követel. „A mai napon fejet hajtunk a hétköznapok teljesítménye előtt is” - zárta sorait Áder János, aki köszönetet mondott a katonáknak a haza védelméért.

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök beszédében úgy fogalmazott: jól eső, felemelő érzéssel hallgatta a köztársasági elnök szavait. Mint mondta, az államfő által is említett győzelem magában foglalja az ország iránti hüséget, elkötelezettséget és áldozatvállalást, illetve mindazt, amivel a katonák nap mint nap szembenéznek akár itthon, akár külföldön. „Valóban elismerés illet minden katonát, aki részt vesz e nagyszerü munkában. Gratulálok önöknek, hiszen elöljáróik, főnökeik, parancsnokaik azért delegálták önöket ide ma este, mert munkájuk eredményeként kiérdemelték ezt. Önök a legjobbak közül valók” - mondta a vezérezredes. Benkő Tibor köszönetet mondott Ókovács Szilveszternek a lehetőségért, és hangsúlyozta: az általános müveltséghez az összmüvészet ismerete is hozzátartozik, amit a Magyar Honvédség is erősít kulturális tevékenysége révén.

Ókovács Szilveszter főigazgató köszöntőjében elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal hívta életre a jeles alkalmat, azzal a céllal, hogy a Nemzeti Közszolgálati egyetem Hadtudományi és Honvédtiszt Képző karának hallgatóit, valamint a Ludovika Zászlóalj fiataljait is megnyerjék az opera müfajának.

„A régi időkben a tiszti életforma része volt a zenei müveltség. Az Opera ennek az évenkénti meghívásnak a révén kíván muníciót nyújtani e müveltség megszerzéséhez és megtartásához. Ezért invitáltuk az Erkelbe a díszegyenruhás fiatalokat" – emelte ki a főigazgató.

Az előadás kezdete előtt Hende Csaba honvédelmi miniszter emléktárgyat adott át az Operaház főigazgatójának.

Fotó: Rácz Tünde

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017. 10. 31., 08:51
Szomorúan emlékeztünk a múltra, amikor a kecskeméti MH Légijármű Javítóüzemnél szolgált, majd a kecskeméti nyugállományú csoport vezetőjévé és a tagozat elnökségi tagjává választott Szilágyi István 2010. március 9-én utolsó útjára kísértük.
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
2017-10-31 11:12:21
Összesen 153 honvéd tiszt- és altisztjelölt tett ünnepélyes esküt október 27-én, pénteken, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az eskütételen Czövek János elnök vett részt a Honvédszakszervezet részéről...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.