2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

HM: Elfogadott költségvetés nélkül nem lehetséges a bértárgyalások megkezdése

Hosz  |  2013. 05. 23., 20:08

Ismeretes, hogy a kongresszus után, a május 16-án kiadott sajtóközleményünkben a HM és a Hosz közötti bértárgyalások megkezdését sürgettük. Egy hét után, szerkesztőségünk megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium Miniszteri Kabinet Sajtó Osztálya az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz...

Az utolsó érdemi illetményemelést az első Orbán-kormány hajtotta végre 2002. január 1-én.

A Kormány egyértelmü politikai döntést hozott arról, hogy ki kell dolgozni az egységes közszolgálati életpályamodellt, amelynek keretei között a katonák nyugdíjazásig tartó, garantált állami foglalkoztatásának és méltó anyagi megbecsülésének szabályait is ki kell munkálni.

Remélhetőleg ezt a munkát mind a szakmai előkészítés, mind a politikai döntéshozatal tekintetében még az idén el tudják végezni, és így 2014. január 1-ével a Magyarország szolgálatát élethivatásként vállaló, esküjükben az életük feláldozásáig menően hüséges magyar honvédek méltó megbecsülését helyre lehet állítani, sokéves mulasztást pótolva.

A következő évre vonatkozó elfogadott költségvetés nélkül nem lehetséges a bértárgyalások megkezdése.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.