2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

HM: Elfogadott költségvetés nélkül nem lehetséges a bértárgyalások megkezdése

Hosz  |  2013. 05. 23., 20:08

Ismeretes, hogy a kongresszus után, a május 16-án kiadott sajtóközleményünkben a HM és a Hosz közötti bértárgyalások megkezdését sürgettük. Egy hét után, szerkesztőségünk megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium Miniszteri Kabinet Sajtó Osztálya az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz...

Az utolsó érdemi illetményemelést az első Orbán-kormány hajtotta végre 2002. január 1-én.

A Kormány egyértelmü politikai döntést hozott arról, hogy ki kell dolgozni az egységes közszolgálati életpályamodellt, amelynek keretei között a katonák nyugdíjazásig tartó, garantált állami foglalkoztatásának és méltó anyagi megbecsülésének szabályait is ki kell munkálni.

Remélhetőleg ezt a munkát mind a szakmai előkészítés, mind a politikai döntéshozatal tekintetében még az idén el tudják végezni, és így 2014. január 1-ével a Magyarország szolgálatát élethivatásként vállaló, esküjükben az életük feláldozásáig menően hüséges magyar honvédek méltó megbecsülését helyre lehet állítani, sokéves mulasztást pótolva.

A következő évre vonatkozó elfogadott költségvetés nélkül nem lehetséges a bértárgyalások megkezdése.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.