2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nem csak halakat fogtak, a nyomtatványokat is kitöltötték

Hosz  |  2013. 06. 01., 12:45

Gombóc Artúrék, Fárasztók, Halmaffia, Kukac team, Küszködők, Abszolút absztinensek,  Kardhalak, Kopasz kukac, Ponytvadászok és Hallatlanok, hogy csak pár csapatot említsünk azok közül, akik felsorakoztak a Honvédszakszervezet VII. Országos Horgászversenyének megnyitóján. A Várpalota melletti SII. horgásztavaknál - június 1-2-án - megrendezett sporteseményen húsz csapat hatvan verenyzője próbálta kifogni élete legnagyobb fogását. A 24 órás versenyt a győriek nyerték a szolnoki és a pápai csapat előtt...

Már kora reggel nagy volt a nyüzsgés a Várpalota és Ősi között fekvő SII. horgásztavaknál. A szokatlanul hideg időben jól beöltözött, minden időjárási viszontagságra kiválóan felkészült sporthorgászok találgatták, melyik hely lenne a legoptimálisabb, de olyanok is akadtak, akik arról beszélgettek, hogyan lehetne minél hatékonyabban megoldani a Honvédszakszervezet előtt álló legújabb kihívást, a tagdíjak csoportos beszedésére történő áttérést. Később kiderült nem hiába, hiszen a szervezők ezt az alkalmat is kihasználták arra, hogy a megjelent mintegy hatvan Hosz tag kitöltse a szükséges nyomtatványokat. De erről majd később...

Pontosan fél nyolckor Bogdány Gábor, a házigazda, várpalotai alapszervezet vezetője és Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő köszöntötte a megjelenteket, majd Bálint Ákos, a Hosz elnökségi tagja megnyitotta a horgászversenyt.

A ,,civilben" kaposvári alapszervezeti vezető, illetve szárazföldi képviseletvezető miután átadta az elnök üdvözletét, arról beszélt, hogy mennyire fontos, évek óta mennyire hatékony közösségformáló rendezvény ez a horgászverseny a Hosz életében.

Ezt követően Lippai Csaba, a Hosz központi csapatának (Hallatlanok) kapitánya arról szólt, hogy - az új Hjt. életbe lépésével azonos időben, július elsejei hatállyal - áttérünk a tagdíjak csoportos beszedésére. Megemlítette, hogy az Egység újság most megjelent, júniusi számában mindkét nyomtatvány és a kitöltési útmutató is arról gondoskodik, hogy mindenki számára érthető és egyszerü legyen ez a fontos adminisztratív teendő ellátása. Lippai Csaba minden résztvevőt arra buzdított, hogy még a verseny ideje alatt töltse ki a szükséges dokumentumokat. Példát mutatva, még a verseny előtt Bálint Ákos elnökségi tag, Bogdány Gábor alapszervezeti vezető és Németh Norbert székesfehérvári Hosz tag is kitöltötte a papírokat.

Ezután Bogdány Gábor ismertette a versenyszabályzatot. Szervezőkészsége mellett szigorúságáról is jól ismert alapszervezeti vezető és egyben a program egyik rendezője kiemelte: aki megszegi a szabályzatot, az megy haza!

Miután részletesen ismertette a szabályokat, - csapatonként egy időben három fő horgászhat, hagyományos, fedder, match, vagy rakós készséggel, elektromos kapásjelző használata tilos, nemes hal kifogását azonnnal jelezni kell, stb. – a nevezések sorrendjében kiszólította a résztvevő csapatok kapitányait a helyek sorsolásához.

Ezt követően mindenki elfoglalta helyét, beetettek, majd pontosan 9 órakor megkezdődött az országos horgászverseny.

A mieink, a ,,Hallatlanok” csapata idén a Lippai Csaba, Németh Nándor és Németh Norbert összeállításban próbálta ki horgász-szerencséjét. Emellett persze két ügyvivőnk segítette a papírok kitöltését is.

A helyi tógazdától, Török János ügyvezetőtől megtudtuk, hogy a 26 hektáros vízterület mintegy 2/3 részén, 300 métres partszakaszon zajlik a verseny. Az 1,8-3 méter mély tóban a pontyoké, a csukáké - igaz, hogy csukatilalom volt, - a kárászoké és a dévéreké a főszerep. 

                                                                                      

Ebédidőben kisütött  Nap, és hirtelen nagyon melege lett a horgászverseny résztvevőinek. Így aztán, kikapcsolódásként újra előkerültek a papírok és a tollak, folytatódott tehát az önálló tagdíjbeszedéshez szükséges nyomtatványok kitöltése, emellett persze az Egység újságot is fellapozták a Hosz horgászai.

A verseny végére az is kiderült, hogy minden Hosz tag résztvevő felhatalmazást adott az új tagdíjfizetési rendszerre történő áttérésre!

Aztán megindultak a halak is, egyre több kapás jelezte, itt igazi horgászverseny zajlik. Aztán a már-más nyárias meleg után - igazi tavaszhoz méltó módün - leszakadt az ég, nem is egyszer. 

A verseny végén, vasárnap reggel az I-III. helyezett mellett a legnagyobb halat kifogó versenyzőt is díjazták.  

 

A horgászverseny helyezettjei és egyéni győztesei:

 

1. helyezett: az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezred Kukac Team csapata (Madarász István, Takács Zoltán, Nagy Csaba) 41 kg-os összteljesítménnyel,

2. helyezett: az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis 105 Team csapata (Kacsó Attila, Koós Zoltán, Iváncsik Attila),

3. helyezett: az MH Pápa Repülőbázis Kopasz Kukac csapata (Piller Balázs, Szpisják Tamás, Timmer Norbert).

 

A legnagyobb halat, egy 13,8 kg-os pontyot Kacsó Attila (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis) fogta, míg a legnagyobb kárászt, egy 1,3 kg-os példányt Polgár Sándor (MH Bakony Harckiképző Központ) zsákmánya lett.

 

Gratulálunk mindenkinek!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.