2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbra is időszerűek a munkavállalói követelések

Hosz  |  2013. 06. 06., 09:54

Bazsik István alelnök képviselte szakszervezetünket az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) munkavállalói oldalegyeztetésén. A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) székhelyén, június 5-én megrendezett esemény fókuszában a közszolgálati dolgozók 2013. évi fizetéseinek és béren kívüli juttatásainak alakulása szerepelt... 

Ismeretes, hogy az OKÉT munkavállalói oldala február 21-i levelében kezdeményezte a közszolgálati dolgozók 2013. évi keresetének növelését. A javaslat azt is tartalmazta, hogy a 2013. teljes naptári évre minden közszolgálati munkavállaló havi nettó 10 ezer forint értékü Erzsébet utalványban részesüljön. A javaslatot az OKÉT kormányzati oldala nem utasította el, de az erről szóló tárgyalások időpontját 2013. május vége, június eleje időszakban tartotta célszerünek.

Az OKÉT munkavállalói oldalának szereplői továbbra is fenntartják és időszerünek tartják követeléseiket. 

Ezek szerint 2013. januárig visszemenőleg havi 10 ezer forintos Erzsébet utalványt és a közalkalmazotti és kötisztviselői bértáblára vonatkozó, minimum 20%-os tarifa-emelést kérnek.

Az ülésen bemutatták a Munkástanácsok Országos Szövetsége új közszolgálati alelnökét, Holecz Gábort, a VPDSZ elnökét.  

Fehér József SZEF elnöktől megtudtuk, hogy követeléseinkkel kapcsolatban elzárkózás vagy nyitottság jellemzi-e majd a kormányzati oldal magatartását, majd a június 17-i hétre tervezett OKÉT plenáris ülésén derül ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.