2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnöki tájékoztató Veszprémben

Hosz  |  2013. 06. 12., 08:01

Június 11-én Veszprémben, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (LVIK)állománygyűlésén a parancsnoki és a beosztott személyi állománya részére tartott tájékoztatót Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke. Az elnök előadásában ismertette mindazon cselekvési stratégiákat, amelyeket alkalmazni kellett az elmúlt időszakban az érdekvédelmi tevékenység hatékonyságának növelése érdekében...

 

Czöek János kiemelte, hogy a béren kívüli juttatásokról szóló egyeztetés során nem volt lehetőség a 200.000 forintos limit törvényi megváltoztatására, ezért ezen a szük mozgástérben kellett mozogni minden lehetőséget megvizsgálva ahhoz, hogy a katonák megkapják az eddig megszokott juttatásaikat.

Az állománygyülésen elhangzott, hogy a „Honvédszakszervezet megújul” jelszóval fémjelzett kezdeményezést a törvényi változások következtében megszünő munkáltatói tagdíjbeszedés 2013. július 1-jei bevezetése tette szükségessé. A tagdíjak befizetési lehetőségeiről Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő tartott rövid tájékoztatót, preferálva a csoportos beszedési megbízással történő jövőbeni tagdíjbeszedést.

Az állománygyülést követően a központ parancsnoka, Szücs József mérnök ezredes fogadta a szakszervezet  vezetőjét, valamint Bácskai István őrnagyot, a légierő képviselet vezetőjét és Tóvári Róbert főhadnagyot, a helyi alapszervezet vezetőjét. A parancsnok tájékozódott az árvízvédelmi helyzetről, tekintettel, hogy a tisztségviselőink a gátakon töltötték az elmúlt pár napot. A találkozó végeztével a parancsnok támogatásáról biztosította a résztvevőket, eredményes munkát kívánt az érdekvédelmi tevékenység továbbviteléhez, valamint a Honvédszakszervezet megújulásának sikeres végrehajtásához.

A begyüjtött átlépési dokumentumok birtokában elmondható, hogy sikeres napot töltöttünk Veszprémben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.