2018. 03. 22. csütörtök
Beáta, Izolda
: 311 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kalocsa: az állomány pozitívan értékelte a Hosz törődését

Hosz  |  2013. 06. 19., 09:46

Az árvízi védekezésben részt vevő állományt látogatta meg - június 14-én - Szendrei Zoltán alelnök Kalocsán, a Miskei úti objektumban. A laktanyában a parancsnok, Nyers Jószef mérnök ezredesnél tett rövid látogatást, aki tájékoztatást adott a védekezés aktuális feladatairól. A parancsnok elmondta, hogy 1200 katona ellátását kellett rövid idő alatt megteremtenie, amit egy bezárt, használaton kívüli objektumban kellett megvalósítani...

A parancsnok örömmel vette, hogy az állományt hangulatáról és véleményéről is meghallgatta a Hosz alelnöke. Első lépésként az állománnyal a közös reggelire ment Szendrei Zoltán alelnök, Szijártó Zsolt, a szerződéses szekció vezetője, valamint Rácz Sándor alapszervezeti vezető. A reggelizés közben már arról érdeklődtek a katonák, hogy tudja-e a Hosz meddig kell még itt lenniük? A következő kérdés az volt, hogy a túlórákat, hogyan számolják majd el?

Az ízletes és bőséges reggeli után a Hosz által biztosított napilapokkal, valamint Egység újsággal és néhány darab csokoládéval felszerelve az alelnök és a helyi tisztségviselők meglátogatták a körleteket és a sátortábort. Az szakszervezeti tagok és nem tagok is örömmel vették a megjelenést és éltek a felajánlott lehetőséggel, hogy megosszák tapasztalataikat és véleményüket a Hosz tisztségviselőivel.

A katonák a nehéz körülmények között is megpróbálták a otthonossá és élhetővé tenni a körleteket. Megtudtuk, hogy az épületben először nem volt víz és áram, de idővel sikerült ezeket szolgáltatásokat beindítani. A használaton kívüli épületek falai sok helyen penészesek és jellegzetes szagúak voltak, sokaknak okozott mindez allergiás tüneteket. A tisztálkodást konténerekben oldották meg, de sajnos ezek is kisebb késéssel érkeztek meg.

Sokan jelezték, hogy nem tudtak teljesen felkészülni, nem hoztak mindent magukkal, elmondások szerint még pihenő időben sem engedték ki az állományt a városba. Tulajdonképpen csak okos telefonjaikról tudtak információt szerezni a külvilágról, és később érkező katonatársak hozták el a hiányzó dolgaikat.

Szervezésről, annyit mondtak, hogy szerettek volna több időt a gáton tölteni, pihenni és várakozni ugyanis ilyen körülmények között nem volt a kedvező időtöltés. Elmondások szerint aztán napról napra jobbak lettek a körülmények. A bázison a katonai szervezetek alegységei voltak elszállásolva, és mivel voltak olyanok, akik a felsőbb szakaszon már védekeztek, összetudták hasonlítani az elhelyezési és egyéb körülményeket. Úgy gondoljuk, hogy akik 12 órát töltenek a gáton, azok a lehető legjobb ellátást érdemlik meg. Igaz, nem volt háborús helyzet, de talán lehetett volna jobb megoldás is a katonák elhelyezésére.

A látogatás végén a Szijártó Zsolt és Szendrei Zoltán megosztotta tapasztalatait a parancsnokkal, beszélgettek a katonák hangulatáról és a körülményekről is. Az állomány pozitívan vette, hogy a szakszervezet törődik tagjaival, a katonákat foglalkoztató kérdésekkel.

Fotók: Szijártó Zsolt

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 03. 13., 11:58
A LIGA Nyugdíjas Bizottság alakuló ülését 2018. március 09-én tartotta meg, ahol egyhangú döntéssel Bálint Zoltánt a Hosz Nyugállományú Tagozat székesfehérvári alapszervezetének vezetőjét választotta meg a Bizottság vezetőjévé.
2018-03-13 13:06:40
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium a Katonaözvegyek Országos Találkozóját a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban március 8-án. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a rendezvényen...
2018-03-13 11:07:08
„170 évvel ezelőtt Magyarország védekezett, mert megtámadták, mert a hazát meg kellett menteni. Ezt üzeni nekünk 1848/49 forradalma és szabadságharca” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 12-én, hétfőn, a tárca társadalmi szervezetek részére rendezett központi ünnepségén. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. március 20-án, kedden lezuhant a Brit Királyi Légierő világhírű Red Arrows bemutató csapat, illetve az Indiai Légierő egy-egy Hawk típusú kiképző repülőgépe.

  Háború Művészete magazin

A második negyedévben befejeződik a Mi-38T tesztfázisa és az év végéig sor kerül az első példány átadására a megrendelő, az Orosz Védelmi Minisztérium számára.