2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kalocsa: az állomány pozitívan értékelte a Hosz törődését

Hosz  |  2013. 06. 19., 09:46

Az árvízi védekezésben részt vevő állományt látogatta meg - június 14-én - Szendrei Zoltán alelnök Kalocsán, a Miskei úti objektumban. A laktanyában a parancsnok, Nyers Jószef mérnök ezredesnél tett rövid látogatást, aki tájékoztatást adott a védekezés aktuális feladatairól. A parancsnok elmondta, hogy 1200 katona ellátását kellett rövid idő alatt megteremtenie, amit egy bezárt, használaton kívüli objektumban kellett megvalósítani...

A parancsnok örömmel vette, hogy az állományt hangulatáról és véleményéről is meghallgatta a Hosz alelnöke. Első lépésként az állománnyal a közös reggelire ment Szendrei Zoltán alelnök, Szijártó Zsolt, a szerződéses szekció vezetője, valamint Rácz Sándor alapszervezeti vezető. A reggelizés közben már arról érdeklődtek a katonák, hogy tudja-e a Hosz meddig kell még itt lenniük? A következő kérdés az volt, hogy a túlórákat, hogyan számolják majd el?

Az ízletes és bőséges reggeli után a Hosz által biztosított napilapokkal, valamint Egység újsággal és néhány darab csokoládéval felszerelve az alelnök és a helyi tisztségviselők meglátogatták a körleteket és a sátortábort. Az szakszervezeti tagok és nem tagok is örömmel vették a megjelenést és éltek a felajánlott lehetőséggel, hogy megosszák tapasztalataikat és véleményüket a Hosz tisztségviselőivel.

A katonák a nehéz körülmények között is megpróbálták a otthonossá és élhetővé tenni a körleteket. Megtudtuk, hogy az épületben először nem volt víz és áram, de idővel sikerült ezeket szolgáltatásokat beindítani. A használaton kívüli épületek falai sok helyen penészesek és jellegzetes szagúak voltak, sokaknak okozott mindez allergiás tüneteket. A tisztálkodást konténerekben oldották meg, de sajnos ezek is kisebb késéssel érkeztek meg.

Sokan jelezték, hogy nem tudtak teljesen felkészülni, nem hoztak mindent magukkal, elmondások szerint még pihenő időben sem engedték ki az állományt a városba. Tulajdonképpen csak okos telefonjaikról tudtak információt szerezni a külvilágról, és később érkező katonatársak hozták el a hiányzó dolgaikat.

Szervezésről, annyit mondtak, hogy szerettek volna több időt a gáton tölteni, pihenni és várakozni ugyanis ilyen körülmények között nem volt a kedvező időtöltés. Elmondások szerint aztán napról napra jobbak lettek a körülmények. A bázison a katonai szervezetek alegységei voltak elszállásolva, és mivel voltak olyanok, akik a felsőbb szakaszon már védekeztek, összetudták hasonlítani az elhelyezési és egyéb körülményeket. Úgy gondoljuk, hogy akik 12 órát töltenek a gáton, azok a lehető legjobb ellátást érdemlik meg. Igaz, nem volt háborús helyzet, de talán lehetett volna jobb megoldás is a katonák elhelyezésére.

A látogatás végén a Szijártó Zsolt és Szendrei Zoltán megosztotta tapasztalatait a parancsnokkal, beszélgettek a katonák hangulatáról és a körülményekről is. Az állomány pozitívan vette, hogy a szakszervezet törődik tagjaival, a katonákat foglalkoztató kérdésekkel.

Fotók: Szijártó Zsolt

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.