2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hősök terén köszöntötték az árvízi hősöket

Hosz  |  2013. 06. 26., 19:43

A vidéki helyőrségek után, a Hősök terén is köszöntötték az árvízvédelmi munkálatokban részt vett katonákat. A június 26-i eseményen szakszervezetünket Bazsik István alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte...

Elvégeztétek a rátok eső részt abból a munkából, amellyel a nemzet védte meg a Duna menti településeket minden idők legnagyobb árvízével szemben – hangsúlyozta Hende Csaba Budapesten.

A honvédelmi miniszter a Hősök terén felsorakozott – a fővárosi és a környékbeli településeken elvégzett árvízvédelmi feladatokban közremüködött – több mint 1600 katona előtt hangsúlyozta: a sok részfeladatból álló nagy, közös erőfeszítéssel a Magyar Honvédség döntő módon tudta segíteni az országot a vízzel vívott küzdelemben.

Hozzátette: mindenki ragyogóan ellátta feladatát. Ellátták a hivatásosok és az önkéntesek, a sokat látott öreg katonák és az első éles müveletükben életre szóló tapasztalatokat szerző ludovikás honvéd tisztjelöltek is.

Mintaszerüen együttmüködve a magyar állam többi intézményének és szolgálatának munkatársaival – meteorológusokkal, vízügyesekkel, katasztrófavédőkkel és rendőrökkel – és persze mindazokkal, akik átérezve a veszélyben lévő polgártársaink helyzetét, önkéntesként dolgoztak a védekezésen, végül megfékeztük az árvíz erejét” – fogalmazott Hende Csaba. A miniszter aláhúzta: az árvízi védekezés véget ért, rohamléptekben folyik a helyreállítás.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere ünnepi beszédében kiemelte: Budapest nem felejti el az árral, az iszappal és sárral gigászi küzdelmet folytató sikeres helytállást, köztük a katonák munkáját. Hozzátette: az elmúlt hetek küzdelme mindannyiunk életében örökké és kitörölhetetlenül ott marad.

Veszély volt, de nem lett vész. Ez pedig elsősorban annak köszönhető, hogy ebben a küzdelemben nem csupán az elvégzett munka volt magasrendü, hanem az emberi minőség is. Az árral vívott küzdelem ezért sikerrel járt” – fogalmazott Tarlós István. Az ünnepség végén Budapest főpolgármestere, valamint Dunavarsány, Leányfalu, Nagymaros, Tahitótfalu, Szigetmonostor, Sződliget és Dunaszentpál polgármestere zászlószalagot kötött fel a Duna menti településeken árvízvédelmi feladatokat ellátó tizenkét alakulat csapatzászlajára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.