2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hősök terén köszöntötték az árvízi hősöket

Hosz  |  2013. 06. 26., 19:43

A vidéki helyőrségek után, a Hősök terén is köszöntötték az árvízvédelmi munkálatokban részt vett katonákat. A június 26-i eseményen szakszervezetünket Bazsik István alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte...

Elvégeztétek a rátok eső részt abból a munkából, amellyel a nemzet védte meg a Duna menti településeket minden idők legnagyobb árvízével szemben – hangsúlyozta Hende Csaba Budapesten.

A honvédelmi miniszter a Hősök terén felsorakozott – a fővárosi és a környékbeli településeken elvégzett árvízvédelmi feladatokban közremüködött – több mint 1600 katona előtt hangsúlyozta: a sok részfeladatból álló nagy, közös erőfeszítéssel a Magyar Honvédség döntő módon tudta segíteni az országot a vízzel vívott küzdelemben.

Hozzátette: mindenki ragyogóan ellátta feladatát. Ellátták a hivatásosok és az önkéntesek, a sokat látott öreg katonák és az első éles müveletükben életre szóló tapasztalatokat szerző ludovikás honvéd tisztjelöltek is.

Mintaszerüen együttmüködve a magyar állam többi intézményének és szolgálatának munkatársaival – meteorológusokkal, vízügyesekkel, katasztrófavédőkkel és rendőrökkel – és persze mindazokkal, akik átérezve a veszélyben lévő polgártársaink helyzetét, önkéntesként dolgoztak a védekezésen, végül megfékeztük az árvíz erejét” – fogalmazott Hende Csaba. A miniszter aláhúzta: az árvízi védekezés véget ért, rohamléptekben folyik a helyreállítás.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere ünnepi beszédében kiemelte: Budapest nem felejti el az árral, az iszappal és sárral gigászi küzdelmet folytató sikeres helytállást, köztük a katonák munkáját. Hozzátette: az elmúlt hetek küzdelme mindannyiunk életében örökké és kitörölhetetlenül ott marad.

Veszély volt, de nem lett vész. Ez pedig elsősorban annak köszönhető, hogy ebben a küzdelemben nem csupán az elvégzett munka volt magasrendü, hanem az emberi minőség is. Az árral vívott küzdelem ezért sikerrel járt” – fogalmazott Tarlós István. Az ünnepség végén Budapest főpolgármestere, valamint Dunavarsány, Leányfalu, Nagymaros, Tahitótfalu, Szigetmonostor, Sződliget és Dunaszentpál polgármestere zászlószalagot kötött fel a Duna menti településeken árvízvédelmi feladatokat ellátó tizenkét alakulat csapatzászlajára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.