2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hősök terén köszöntötték az árvízi hősöket

Hosz  |  2013. 06. 26., 19:43

A vidéki helyőrségek után, a Hősök terén is köszöntötték az árvízvédelmi munkálatokban részt vett katonákat. A június 26-i eseményen szakszervezetünket Bazsik István alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte...

Elvégeztétek a rátok eső részt abból a munkából, amellyel a nemzet védte meg a Duna menti településeket minden idők legnagyobb árvízével szemben – hangsúlyozta Hende Csaba Budapesten.

A honvédelmi miniszter a Hősök terén felsorakozott – a fővárosi és a környékbeli településeken elvégzett árvízvédelmi feladatokban közremüködött – több mint 1600 katona előtt hangsúlyozta: a sok részfeladatból álló nagy, közös erőfeszítéssel a Magyar Honvédség döntő módon tudta segíteni az országot a vízzel vívott küzdelemben.

Hozzátette: mindenki ragyogóan ellátta feladatát. Ellátták a hivatásosok és az önkéntesek, a sokat látott öreg katonák és az első éles müveletükben életre szóló tapasztalatokat szerző ludovikás honvéd tisztjelöltek is.

Mintaszerüen együttmüködve a magyar állam többi intézményének és szolgálatának munkatársaival – meteorológusokkal, vízügyesekkel, katasztrófavédőkkel és rendőrökkel – és persze mindazokkal, akik átérezve a veszélyben lévő polgártársaink helyzetét, önkéntesként dolgoztak a védekezésen, végül megfékeztük az árvíz erejét” – fogalmazott Hende Csaba. A miniszter aláhúzta: az árvízi védekezés véget ért, rohamléptekben folyik a helyreállítás.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere ünnepi beszédében kiemelte: Budapest nem felejti el az árral, az iszappal és sárral gigászi küzdelmet folytató sikeres helytállást, köztük a katonák munkáját. Hozzátette: az elmúlt hetek küzdelme mindannyiunk életében örökké és kitörölhetetlenül ott marad.

Veszély volt, de nem lett vész. Ez pedig elsősorban annak köszönhető, hogy ebben a küzdelemben nem csupán az elvégzett munka volt magasrendü, hanem az emberi minőség is. Az árral vívott küzdelem ezért sikerrel járt” – fogalmazott Tarlós István. Az ünnepség végén Budapest főpolgármestere, valamint Dunavarsány, Leányfalu, Nagymaros, Tahitótfalu, Szigetmonostor, Sződliget és Dunaszentpál polgármestere zászlószalagot kötött fel a Duna menti településeken árvízvédelmi feladatokat ellátó tizenkét alakulat csapatzászlajára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.