2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Eső ide, eső oda, ezren ünnepeltünk a Hosz huszonkettedik születésnapján!

Hosz  |  2013. 09. 14., 13:47

Az előzetes terveinknek megfelelően - kötődve szakszervezetünk létrejöttének évfordulójához, több éves hagyományunkhoz híven - idén is látogatást szerveztünk a Fővárosi Állatkertbe. A kedvezőtlen időjárás ellenére mintegy ezer Hosz tag és családtag volt kíváncsi születésnapi programunkra. Az ország szinte minden szegletéből, Székesfehérvárról, Hódmezővásárhelyről, Kaposvárról, Veszprémből, Tatáról, Szentesről, de még Medináról is érkező tagjaink előtt ez alkalommal is Czövek János elnök mondott ünnepi beszédet...

Már kora délelőtt sürü sorok kígyóztak a Főváros Állatkert bejáratánál, ahol szakszervezetünk vezetői és aktivistái fogadták tagjainkat és családtagjainkat.

A honvédségi autóbuszokról leszálló tagjainkat Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök, Lippai Csaba és Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivők, Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező, Dr. Kántor Raimund titkár, Klopfer Szandra asszisztens és persze az Egység 2002 Kft. munkatársa, Torner Emília invitálta, majd a Varázshegy felé vette mindenki az irányt, itt volt ugyanis a szakszervezeti születésnapot köszöntő ünnepi beszéd.

Czövek János elnök beszédében röviden megemlékezett a huszonkét évvel ezelőtti eseményről, jogelődünk, a Katonák Érdekvédelmi Szövetsége (KÉSZ) 1991. szeptember 14-i megalakulásáról, de szólt alapító atyáink áldozatos tevékenységéről is. Elnökünk ezután napjaink szakszervezet-politikai feladatairól, így a Hosz által, a katonák illetményeinek emelése érdekében kezdeményezett offenzíváról is tájékoztatta a megjelent kollégákat.

A széksorokon a Hosz tagjai és családtagjai mellett ott voltak a Liga tagszervezeteihez tartozó kollégák, többek között a Fiatalok Ligája és a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének (TDFSZ) tagjai is. A mieink legnagyobb létszámban Székesfehérvárról, Tatáról, Hódmezővásrhelyről, Kaposvárról érkeztek, de ott voltak a szentesi, a medinai, a táborfalvai, pusztavacsi, veszprémi és persze fővárosi tagjaink is.

Ezt követően pedig Hanga Zoltán, a Fővárosi Állatkert szóvivője tájékoztatta a megjelenteket a legfontosabb állatkerti tudnivalókról, így a park legifjabb jövevényeiről, köztük a kis elefántról mindennapjairól is. A szóvivő örömét fejezte ki, hogy a fegyveres szakma munkavállalói és családtagjai, közöttük a legapróbbak is - az esős időjárás ellenére is - ilyen nagy számban látogattak ki az Állatkertbe.

Dél felé már az eső is csendesedett, kicsit javultak a feltételek, így tagjaink és kibújtak a fedett helyekről és meglátogatták az állatkert lakóit. Természetesen a legtöbben az elefántokra, a zsíráfokra, a tigrisekre és a fókákra voltak kíváncsiak.

A séta közben sokan meg is éheztek, és a Gundelhez tartozó Barlang étteremben nagyon finom és - az állatkert jóvoltából - kedvezményes árú ebédet fogyaszthattak el. Az adatokat összesítő Torner Emília honlapunknak elmondta, hogy a mintegy ezerháromszáz regisztrált jegyigénylőből közel ezren látogatták meg programunkat.

A kellemes nap után tagjaink rendben hazaérkeztek helyőrségeikbe, otthonaikba.

A családi napról további információkkal szolgálunk majd az Egység újság októberi számában, de a HoszTv szeptemberi kiadása is feleleveníti majd születésnapi eseményünket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.