2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A illetményemelés érdekében: Háromoldalú egyeztetés a Nemzetgazdasági Minisztériumban

Hosz  |  2013. 10. 10., 10:45

Szakszervezetünk vezetése október 9-én hivatalos szakértői egyeztetésen vett részt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) József nádor téri épületében. Czövek János elnököt, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnököket Banai Péter Benő, az NGM költségvetésért felelős helyettes államtitkár fogadta. Az egyeztetésen a honvédelmi tárcát Sulyok János dandártábornok, a HM gazdasági, tervezési és szabályozási főosztályvezető képviselte...

 

A Honvédszakszervezet által kezdeményezett megbeszélésen helyzetértékeléssel és az igényeink megfogalmazásával kezdte mondandóját Czövek János elnök, melynek során szó esett többek között a katonai állomány jelenlegi és jövő évre prognosztizálható kereseti helyzetéről is.

Ezt követően Szendrei Zoltán alelnök a katonákat sújtó egyéni élethelyzeteket ecsetelte a tárcák képviselőinek, míg Bazsik István alelnök a béremelés technikai megvalósításának lehetőségeit, illetve az emelés szükségességét alátámasztó konkrét adatokat mutatta be.

Ezután vezető tisztségviselőink a minden részletre kiterjedő konstruktív béremelési javaslatot, a korábban is hangsúlyozott 20%-os mértékü bérkövetelést is újra megfogalmazták. Mondandójuk emellett több érdemi javaslatot is tartalmazott az emelés költségvetésben fellelhető forrásainak tekintetében is. Napirendre került még a költségvetés esetleges további jövedelemnövelő intézkedéseinek lehetősége, és annak esetleges forrásai is.

 

A Honvédszakszervezet konstruktív javaslatait az NGM helyettes államtitkára meghallgatta, írásos előkészítő anyagunkat átvette, majd arról tájékoztatott, hogy javaslatainkról, illetve a megbeszélésen elhangzottakról tájékoztatja saját tárcája vezetését. Válaszában kitért még az ország 2002 és 2013 közötti gazdasági helyzetére, tájékoztatást adott a lakosságot általánosan érintő költségcsökkentő, valamint jövedelemnövelő intézkedésekről, illetve a katonai állomány kereseteinek közszférás összevetésének eredményéről.

 

A tervezett időkereten túlnyúló tárgyalás során több fontos kérdésben nem sikerül közös álláspontot kialakítani, azonban egyes folyamatban levő intézkedések, illetve jogszabályi változások mégis visszafogott bizakodásra adhatnak okot, annak tekintetében, hogy a 2014. évi bértárgyalás továbbra sem tekinthető lefutottnak. Mindezek tükrében a tárcák és szakszervezetünk képviselői megállapodtak abban, hogy a jövőben hasonló szintü érdemi egyeztetéseket folytatnak. A tárgyalás lezárásaként a Honvédszakszervezet jelezte, hogy az elhangzottak tükrében továbbra is nyitottnak tekinti a 2014. évi bértárgyalást, valamint igyekszik minden rendelkezésre álló eszközzel a jövő évi béremelés megvalósulását elősegíteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.