2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

OKÉT: Nem hozott semmit a Mikulás...

Hosz  |  2013. 12. 04., 13:26

A foglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár december 6-ra hívta össze az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) plenáris ülését. Az egyeztetés napirendjén a szakszervezeti oldal előzetesen megküldött felvetéseire adott kormányzati válaszok, valamint a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak 2014. évi kompenzációjáról szóló konzultáció szerepelt. Emellett persze napirend előtti kérdéseket is megfogalmazott a munkavállalói oldal. Szakszervezetünket Czövek János elnök képviselte...  

Az OKÉT plenáris ülésre történő felkészülés jegyében - december 5-én - oldalülést tartott a munkavállalói oldal.

A Liga részéről Gaskó István elnök elmondta: a 20%-os bérkövetelés irreális. Ha az OKÉT munkavállalói oldala képes volna az átlagos (3,5%-os) keresetnövelési információs egyezségre, akkor valószínü, hogy erősebb lenne a hangunk. A Liga egyébként a teljes munka világában követeli a béremelést, a közszférában is a 3,5%-os emelés érhető el.

Bajor Tamás, a Liga Szakszervezetek gazdasági szakértője hozzátette: ha sikerül a 2,3%-os bérkompenzációs mértéket átnyomni, akkor már 5,8%-os emelésről beszélhetünk.

Varga László SZEF elnök kiemelte: Mi nem akarhatjuk, hogy a közszférás munkavállalóink kevesebbet keressenek jövőre, mint 2014-ben. Nekünk általános és radikális bérfejlesztést kell elérnünk. A hagyományos bérstrukrúra előbb-utóbb feloldódik, ez pedig ágazatok közötti szakadékot idézhet elő. 

Bazsik István Hosz alelnök: a béremelés, mint követelés a KÖZDEMOSZ asztalán is ott szerepel. A bértáblák összeomlottak, ki kell mondatni a kormánnyal, hogy meddig kívánja fenntartani a jelenlegi rendszert, illetve, hogy mikor akar új bértáblákat bevezetni. A Hosz fenntartja 20%-os követelést! 

Ezután Holecz Gábor, a VPDSZ elnöke is azt hangsúlyozta, hogy ők is a 20%-s követeléshez tartják magukat.

Ilyen előzményeket követően került sor, de cember 6-án, az OKÉT plenáris ülésére. A szakszervezetünket képviselő Czövek János elnöktől megtudtuk, hogy a munkaadói és a munkavállalói oldal álláspontjai nem közeledtek.

A tárgyalások folytatódnak, az OKÉT azonban várhatóan már csak 2014-ben ül majd össze újra. Hiába vártuk tehát, a Mikulás nem hozott semmit...

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.