2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakmai egyeztetés a ruházati ellátás helyzetéről

Hosz  |  2014. 01. 29., 10:05

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum ülésen elhangzottaknak megfelelően 2014. január 28-án az MH Logisztikai Központ parancsnoka Baráth István ddtbk. szakértői megbeszélésre invitálta a Hosz képviselőit a szervezet soroksári úti székhelyére. Az egyezetés fő témája volt az MH ruházati ellátásának jelenlegi helyzete valamint az elkövetkező időszakban ezen a területen várható változások.

Baráth István ddtbk. a parancsnokság több vezető szakemberének társaságában - Erdődi Zsolt ezds., Mészáros Gábor alez. és Szabados János alez.- tájékoztatta a Honvédszakszervezet tisztségviselőit az MH LK felépítéséről és müködéséről, majd Mészáros alezredes tartott átfogó előadást a ruházati ellátás helyzetéről a Magyar Honvédségben. Ennek során a Czövek János elnök, Bazsik István alelnök, Szendrei Zoltán alelnök, Bácskai István, Bálint Ákos, Holcz János, Gyulai István, Lippai Csaba valamint Dr. Hajós Dezső megismerkedhettek az erre a területre jutó költségvetési erőforrások helyzetével, az ellátás rendszerével és az elkövetkező időben várható változásokkal.

A résztvevők kézbe is vehették azokat a csapatpróbán lévő hadi gyakorló ruhákat, melyek a szerzett tapasztalatok alapján a további ruházati fejlesztések irányait jelenthetik majd. Az ismert ruházati ellátási nehézségek tényszerü számbavétele mellett, az is elhangzott a tájékoztatón, hogy a korábbi évekhez képest némi javulás is érzékelhető lesz ezen a területen 2014. második felében. A feltett kérdésekre adott válaszok során megállapításra került az, hogy a Logisztikai Központ létrehozásával célracionálisabb és hatékonyabb logisztikai ellátási rendszer és müködés várható. A Hosz jelenlévő tisztségviselői a tagságtól érkezett vélemények alapján jelezték a ruházati boltok ellátási hiányosságait, az egyes ruházati termékek méretbeli problémáit valamint azt is, hogy például pólóból a szükségesnél kevesebbet, csak egy-egy darabot vásárolhatnak. Hangsúlyozták azt is, hogy ritkán érkezik áru a KREP-be, de akkor csak hosszú sorállás után lehet a ruházati termékeket megvásárolni. Több esetben a következő napon a vásárló már nem tud hozzájutni a mérethelyes ruházati termékhez. A központi ellátásban részesülő szerződéses legénységi állomány ruházati anyaggal történő ellátásának helyzete sem tér el a csekk-könyvvel vásárlókénál, mellyel összefüggésben a Hosz tisztségviselői külön kitértek a katonai bakanccsal történő ellátás problémáira is. A megbeszélés során az MH LK és a Hosz képviselői is megállapították, hogy javítani kell a katonai ruházati ellátás helyzetét a költségvetési korlátok ellenére is. A hasonló szakértői egyeztetések pedig a későbbiekben is, hozzájárulhatnak az állomány köréből érkező ruházattal kapcsolatos vélemények eljuttatásához.Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.