2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakmai egyeztetés a ruházati ellátás helyzetéről

Hosz  |  2014. 01. 29., 10:05

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum ülésen elhangzottaknak megfelelően 2014. január 28-án az MH Logisztikai Központ parancsnoka Baráth István ddtbk. szakértői megbeszélésre invitálta a Hosz képviselőit a szervezet soroksári úti székhelyére. Az egyezetés fő témája volt az MH ruházati ellátásának jelenlegi helyzete valamint az elkövetkező időszakban ezen a területen várható változások.

Baráth István ddtbk. a parancsnokság több vezető szakemberének társaságában - Erdődi Zsolt ezds., Mészáros Gábor alez. és Szabados János alez.- tájékoztatta a Honvédszakszervezet tisztségviselőit az MH LK felépítéséről és müködéséről, majd Mészáros alezredes tartott átfogó előadást a ruházati ellátás helyzetéről a Magyar Honvédségben. Ennek során a Czövek János elnök, Bazsik István alelnök, Szendrei Zoltán alelnök, Bácskai István, Bálint Ákos, Holcz János, Gyulai István, Lippai Csaba valamint Dr. Hajós Dezső megismerkedhettek az erre a területre jutó költségvetési erőforrások helyzetével, az ellátás rendszerével és az elkövetkező időben várható változásokkal.

A résztvevők kézbe is vehették azokat a csapatpróbán lévő hadi gyakorló ruhákat, melyek a szerzett tapasztalatok alapján a további ruházati fejlesztések irányait jelenthetik majd. Az ismert ruházati ellátási nehézségek tényszerü számbavétele mellett, az is elhangzott a tájékoztatón, hogy a korábbi évekhez képest némi javulás is érzékelhető lesz ezen a területen 2014. második felében. A feltett kérdésekre adott válaszok során megállapításra került az, hogy a Logisztikai Központ létrehozásával célracionálisabb és hatékonyabb logisztikai ellátási rendszer és müködés várható. A Hosz jelenlévő tisztségviselői a tagságtól érkezett vélemények alapján jelezték a ruházati boltok ellátási hiányosságait, az egyes ruházati termékek méretbeli problémáit valamint azt is, hogy például pólóból a szükségesnél kevesebbet, csak egy-egy darabot vásárolhatnak. Hangsúlyozták azt is, hogy ritkán érkezik áru a KREP-be, de akkor csak hosszú sorállás után lehet a ruházati termékeket megvásárolni. Több esetben a következő napon a vásárló már nem tud hozzájutni a mérethelyes ruházati termékhez. A központi ellátásban részesülő szerződéses legénységi állomány ruházati anyaggal történő ellátásának helyzete sem tér el a csekk-könyvvel vásárlókénál, mellyel összefüggésben a Hosz tisztségviselői külön kitértek a katonai bakanccsal történő ellátás problémáira is. A megbeszélés során az MH LK és a Hosz képviselői is megállapították, hogy javítani kell a katonai ruházati ellátás helyzetét a költségvetési korlátok ellenére is. A hasonló szakértői egyeztetések pedig a későbbiekben is, hozzájárulhatnak az állomány köréből érkező ruházattal kapcsolatos vélemények eljuttatásához.Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.