2018. 01. 23. kedd
Rajmund, Zelma
: 309 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakmai egyeztetés a ruházati ellátás helyzetéről

Hosz  |  2014. 01. 29., 10:05

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum ülésen elhangzottaknak megfelelően 2014. január 28-án az MH Logisztikai Központ parancsnoka Baráth István ddtbk. szakértői megbeszélésre invitálta a Hosz képviselőit a szervezet soroksári úti székhelyére. Az egyezetés fő témája volt az MH ruházati ellátásának jelenlegi helyzete valamint az elkövetkező időszakban ezen a területen várható változások.

Baráth István ddtbk. a parancsnokság több vezető szakemberének társaságában - Erdődi Zsolt ezds., Mészáros Gábor alez. és Szabados János alez.- tájékoztatta a Honvédszakszervezet tisztségviselőit az MH LK felépítéséről és müködéséről, majd Mészáros alezredes tartott átfogó előadást a ruházati ellátás helyzetéről a Magyar Honvédségben. Ennek során a Czövek János elnök, Bazsik István alelnök, Szendrei Zoltán alelnök, Bácskai István, Bálint Ákos, Holcz János, Gyulai István, Lippai Csaba valamint Dr. Hajós Dezső megismerkedhettek az erre a területre jutó költségvetési erőforrások helyzetével, az ellátás rendszerével és az elkövetkező időben várható változásokkal.

A résztvevők kézbe is vehették azokat a csapatpróbán lévő hadi gyakorló ruhákat, melyek a szerzett tapasztalatok alapján a további ruházati fejlesztések irányait jelenthetik majd. Az ismert ruházati ellátási nehézségek tényszerü számbavétele mellett, az is elhangzott a tájékoztatón, hogy a korábbi évekhez képest némi javulás is érzékelhető lesz ezen a területen 2014. második felében. A feltett kérdésekre adott válaszok során megállapításra került az, hogy a Logisztikai Központ létrehozásával célracionálisabb és hatékonyabb logisztikai ellátási rendszer és müködés várható. A Hosz jelenlévő tisztségviselői a tagságtól érkezett vélemények alapján jelezték a ruházati boltok ellátási hiányosságait, az egyes ruházati termékek méretbeli problémáit valamint azt is, hogy például pólóból a szükségesnél kevesebbet, csak egy-egy darabot vásárolhatnak. Hangsúlyozták azt is, hogy ritkán érkezik áru a KREP-be, de akkor csak hosszú sorállás után lehet a ruházati termékeket megvásárolni. Több esetben a következő napon a vásárló már nem tud hozzájutni a mérethelyes ruházati termékhez. A központi ellátásban részesülő szerződéses legénységi állomány ruházati anyaggal történő ellátásának helyzete sem tér el a csekk-könyvvel vásárlókénál, mellyel összefüggésben a Hosz tisztségviselői külön kitértek a katonai bakanccsal történő ellátás problémáira is. A megbeszélés során az MH LK és a Hosz képviselői is megállapították, hogy javítani kell a katonai ruházati ellátás helyzetét a költségvetési korlátok ellenére is. A hasonló szakértői egyeztetések pedig a későbbiekben is, hozzájárulhatnak az állomány köréből érkező ruházattal kapcsolatos vélemények eljuttatásához.Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

JAS-39 Gripen & MiG-29 – gyakran felmerülő kérdések, avagy szüksége van-e az országnak légierőre? A dokumentum igyekszik az általában felmerülő kérdésekre választ adni és eloszlatni bizonyos téveszméket.

  Háború Művészete magazin

2017 novemberében látott napvilágot az a hír, mely szerint Szlovákia fejleszti páncélozott harcjármű flottáját, melyben a szlovák hadiipari vállalatoknak is jelentős szerepet szánnának.