2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hetedik Krajcár jótékonysági gála a közszolgálati szegényekért

Hosz  |  2014. 02. 24., 16:55

A KÖZDEMOSZ-t alkotó 28 közszférás szakszervezet jótékonysági gálát rendezett 2014. február 23-án a Vasas Szakszervezet Székházának színháztermében. A jótékonysági gála bevételét 28 nehéz helyzetben lévő közszférás család kapja, többek között egy katona is. Az eseményen fellépő művészek önzetlenül, honorárium nélkül léptek fel, ezzel is segítve a rászoruló családokat. A Honvédszakszervezet képviseletében többek között Czövek János elnök, Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás és tagszervező vett részt…

A 86 éves Vasas Szakszervezeti Szövetség Székházában házigazdaként Balogh Béla elnök „Hajrá vasas, hajrá KÖZDEMOSZ!” felkiáltással köszöntötte a megjelenteket. Elsőként a Vasas Szimfonikus Zenekar Hontvári Gábor karmester irányításával lépett fel, majd Boross Péterné az MKKSZ főtitkára - a jótékonysági gála egyik kitalálója - emelte ki, hogy a közszférás szakszervezetek életében a jótékonysági gála rendezése nem megszokott, mégis most nagyon örült annak, hogy teltház mellett, az összefogás és a szolidaritás jegyében tudunk a rászorult családokon segíteni. Ezt követően felidézte azt a novellát, a Hetedik Krajcárt, mely az alapötletet adta, ahol a koldus segíti a rászorulót.

Hegedüs D. Géza, a Vígszínház színész-rendezője József Attila versét, ,,A Dunánál” címüt szavalta el, majd Kovács Márton vezetésével a Szakértők zenekar lépett fel. Ezután a Katona József Színház müvésze, Kulka János adott elő két dalt a ,,Valahol Európában” címü musicalből.

Pogány Judit müvésznő előadásában hallgathattuk meg Móra Ferenc ,,Kirakat” címü novelláját. Závada Pál író a hamarosan megjelenő regényéből olvasott fel részleteket. Hábetler András operaénekes a musical világából „Ha én gazdag lennék” címü dalt énekelte a Vasas Szimfonikus Zenekar kíséretével. A második részben a Kiscipő együttes lépett fel. A Republic együttes slágereit énekelték és egy saját dalt is előadtak. A rászorultak megsegítéséhez mintegy háromszáz fős közönség, szakszervezeti tagok és hozzátartozóik tombolajegyek megvásárlásával járultak hozzá.

Az X-faktorban megismert Takács Nicolas adta elő jól ismert slágereit. Nicolas kalapjából kerültek kihúzásra a nyertes tombolaszelvények.A tombolasorsolás nyerteseinek a felajánló szervezetek vezetői adták át a nyereményeket. Többek között Gaskó István elnök a LIGA Szakszervezetek ajándékaként a Honvédszakszervezet hajdúszoboszlói apartmanjában 1 hetes, 4 fő részére szóló üdülést adott át a szerencsés családnak.Fehér József, a Közalkalmazottak és Köztisztviselők Egymásért Alapítvány elnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítettek a rászorultaknak. A nagysikerü gálát a Balkan Fanatik müsora zárta.

HoszFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.