2024. 07. 12. péntek
Dalma, Izabella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hetedik Krajcár jótékonysági gála a közszolgálati szegényekért

Hosz  |  2014. 02. 24., 16:55

A KÖZDEMOSZ-t alkotó 28 közszférás szakszervezet jótékonysági gálát rendezett 2014. február 23-án a Vasas Szakszervezet Székházának színháztermében. A jótékonysági gála bevételét 28 nehéz helyzetben lévő közszférás család kapja, többek között egy katona is. Az eseményen fellépő művészek önzetlenül, honorárium nélkül léptek fel, ezzel is segítve a rászoruló családokat. A Honvédszakszervezet képviseletében többek között Czövek János elnök, Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás és tagszervező vett részt…

A 86 éves Vasas Szakszervezeti Szövetség Székházában házigazdaként Balogh Béla elnök „Hajrá vasas, hajrá KÖZDEMOSZ!” felkiáltással köszöntötte a megjelenteket. Elsőként a Vasas Szimfonikus Zenekar Hontvári Gábor karmester irányításával lépett fel, majd Boross Péterné az MKKSZ főtitkára - a jótékonysági gála egyik kitalálója - emelte ki, hogy a közszférás szakszervezetek életében a jótékonysági gála rendezése nem megszokott, mégis most nagyon örült annak, hogy teltház mellett, az összefogás és a szolidaritás jegyében tudunk a rászorult családokon segíteni. Ezt követően felidézte azt a novellát, a Hetedik Krajcárt, mely az alapötletet adta, ahol a koldus segíti a rászorulót.

Hegedüs D. Géza, a Vígszínház színész-rendezője József Attila versét, ,,A Dunánál” címüt szavalta el, majd Kovács Márton vezetésével a Szakértők zenekar lépett fel. Ezután a Katona József Színház müvésze, Kulka János adott elő két dalt a ,,Valahol Európában” címü musicalből.

Pogány Judit müvésznő előadásában hallgathattuk meg Móra Ferenc ,,Kirakat” címü novelláját. Závada Pál író a hamarosan megjelenő regényéből olvasott fel részleteket. Hábetler András operaénekes a musical világából „Ha én gazdag lennék” címü dalt énekelte a Vasas Szimfonikus Zenekar kíséretével. A második részben a Kiscipő együttes lépett fel. A Republic együttes slágereit énekelték és egy saját dalt is előadtak. A rászorultak megsegítéséhez mintegy háromszáz fős közönség, szakszervezeti tagok és hozzátartozóik tombolajegyek megvásárlásával járultak hozzá.

Az X-faktorban megismert Takács Nicolas adta elő jól ismert slágereit. Nicolas kalapjából kerültek kihúzásra a nyertes tombolaszelvények.A tombolasorsolás nyerteseinek a felajánló szervezetek vezetői adták át a nyereményeket. Többek között Gaskó István elnök a LIGA Szakszervezetek ajándékaként a Honvédszakszervezet hajdúszoboszlói apartmanjában 1 hetes, 4 fő részére szóló üdülést adott át a szerencsés családnak.Fehér József, a Közalkalmazottak és Köztisztviselők Egymásért Alapítvány elnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítettek a rászorultaknak. A nagysikerü gálát a Balkan Fanatik müsora zárta.

HoszFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.