2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hetedik Krajcár jótékonysági gála a közszolgálati szegényekért

Hosz  |  2014. 02. 24., 16:55

A KÖZDEMOSZ-t alkotó 28 közszférás szakszervezet jótékonysági gálát rendezett 2014. február 23-án a Vasas Szakszervezet Székházának színháztermében. A jótékonysági gála bevételét 28 nehéz helyzetben lévő közszférás család kapja, többek között egy katona is. Az eseményen fellépő művészek önzetlenül, honorárium nélkül léptek fel, ezzel is segítve a rászoruló családokat. A Honvédszakszervezet képviseletében többek között Czövek János elnök, Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás és tagszervező vett részt…

A 86 éves Vasas Szakszervezeti Szövetség Székházában házigazdaként Balogh Béla elnök „Hajrá vasas, hajrá KÖZDEMOSZ!” felkiáltással köszöntötte a megjelenteket. Elsőként a Vasas Szimfonikus Zenekar Hontvári Gábor karmester irányításával lépett fel, majd Boross Péterné az MKKSZ főtitkára - a jótékonysági gála egyik kitalálója - emelte ki, hogy a közszférás szakszervezetek életében a jótékonysági gála rendezése nem megszokott, mégis most nagyon örült annak, hogy teltház mellett, az összefogás és a szolidaritás jegyében tudunk a rászorult családokon segíteni. Ezt követően felidézte azt a novellát, a Hetedik Krajcárt, mely az alapötletet adta, ahol a koldus segíti a rászorulót.

Hegedüs D. Géza, a Vígszínház színész-rendezője József Attila versét, ,,A Dunánál” címüt szavalta el, majd Kovács Márton vezetésével a Szakértők zenekar lépett fel. Ezután a Katona József Színház müvésze, Kulka János adott elő két dalt a ,,Valahol Európában” címü musicalből.

Pogány Judit müvésznő előadásában hallgathattuk meg Móra Ferenc ,,Kirakat” címü novelláját. Závada Pál író a hamarosan megjelenő regényéből olvasott fel részleteket. Hábetler András operaénekes a musical világából „Ha én gazdag lennék” címü dalt énekelte a Vasas Szimfonikus Zenekar kíséretével. A második részben a Kiscipő együttes lépett fel. A Republic együttes slágereit énekelték és egy saját dalt is előadtak. A rászorultak megsegítéséhez mintegy háromszáz fős közönség, szakszervezeti tagok és hozzátartozóik tombolajegyek megvásárlásával járultak hozzá.

Az X-faktorban megismert Takács Nicolas adta elő jól ismert slágereit. Nicolas kalapjából kerültek kihúzásra a nyertes tombolaszelvények.A tombolasorsolás nyerteseinek a felajánló szervezetek vezetői adták át a nyereményeket. Többek között Gaskó István elnök a LIGA Szakszervezetek ajándékaként a Honvédszakszervezet hajdúszoboszlói apartmanjában 1 hetes, 4 fő részére szóló üdülést adott át a szerencsés családnak.Fehér József, a Közalkalmazottak és Köztisztviselők Egymásért Alapítvány elnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítettek a rászorultaknak. A nagysikerü gálát a Balkan Fanatik müsora zárta.

HoszFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.