2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kaposvári nyugállományú alapszervezet éves beszámoló taggyűlése

Hosz  |  2014. 02. 28., 11:20

A helyőrség volt tiszti klubjának épületében, az ilyenkor szokatlan kellemes tavaszi időjárás fogadta a Honvédszakszervezet Kaposvári nyugállományú alapszervezet tagjait. A február 26-i beszámolón és munkatervet, költségvetést tervező taggyűlésen megjelentek, Czövek János elnök, Sörös István nyugállományú tagozat elnöke mellett,  a megyében egykoron jelentős katonai múlttal rendelkező helyőrségek, többek között a Taszári, a Nagyatádi, a Marcali és természetesen a Kaposvári nyugállományú csoportok vezetői, képviselői…

A rendezvény megkezdése előtt, köszönhetően az alapos szervezői előrelátásnak a megjelent tagság adatainak egyeztetését, elérhetőségek telefon és e-mail cím pontosítását, tartózkodási helyben beállt változásokat rögzítették a névjegyzékeken. Természetesen a tagkártya érvényesítő matricák kiosztását is megszervezték az éves tagdíj befizetését követően.

Az alapszervezet vezetője Balatinácz Pálné (Klárika), - aki 1998. július 17-e óta alapszervezeti vezető – beszámolt a 2013-as évben végrehajtott közösségi munkáról, valamint a pénzfelhasználás alakulásáról, amelyet a több mint 80 fővel jelenlevő tagság egyhangúlag megszavazott. A 2014. évi munkatervet és a pénzügyi tervet ugyancsak ellenvetés nélkül szavazták meg a résztvevők.

A kerek évfordulót ünneplő születésnaposok köszöntését és elismerések átadását követően, Czövek János szakszervezetünk elnöke adott tájékoztatót, a honvédelmi érdekegyeztetés nyugállományúakat érintő múlbeli történéseiről, jelenkori kérdéseiről. Az előadásában hosszasan kitért a törvényi szabályzókban bekövetkezett változásokra, szakszervezetünk belső életét, müködését meghatározó tényezőkre.

A kegyeleti gondoskodásban beállt változásokkal kapcsolatban feltett kérdésre, - az Elnök Úr előadását követően - Sörös István a Nyugállományú Tagozat elnöke adott választ. A jelenlévők tájékoztatást kaptak a Vodafon "Liga Kedvezményes Flotta Tarifacsomag" szolgáltatási díjairól, a kedvezmények igénybevételi lehetőségéről. Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Honvédszakszervezet kihelyezett ügyfélszolgálata (KÜSZ) Kaposváron a füredi úti laktanyában müködtetett Humán Szolgáltató Irodában kapott helyet, ahol minden hónap utolsó szerdáján 12.00-15.00-ig állnak rendelkezésre az ügyfélszolgálat munkatársai. A taggyülésen egyperces néma főhajtással tisztelegtek az év során elhalálozott tagtársakra, régi kedves történetek felidézésével adóztak emléküknek. A rendezvény végén baráti beszélgetések közepette, tudatták tisztségviselőinkkel, hogy hathatósan kiállnak a szolgálati nyugdíjas jogosultságok visszaállítása mellett, támogatják erőfeszítéseiket.

Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.