2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kaposvári nyugállományú alapszervezet éves beszámoló taggyűlése

Hosz  |  2014. 02. 28., 11:20

A helyőrség volt tiszti klubjának épületében, az ilyenkor szokatlan kellemes tavaszi időjárás fogadta a Honvédszakszervezet Kaposvári nyugállományú alapszervezet tagjait. A február 26-i beszámolón és munkatervet, költségvetést tervező taggyűlésen megjelentek, Czövek János elnök, Sörös István nyugállományú tagozat elnöke mellett,  a megyében egykoron jelentős katonai múlttal rendelkező helyőrségek, többek között a Taszári, a Nagyatádi, a Marcali és természetesen a Kaposvári nyugállományú csoportok vezetői, képviselői…

A rendezvény megkezdése előtt, köszönhetően az alapos szervezői előrelátásnak a megjelent tagság adatainak egyeztetését, elérhetőségek telefon és e-mail cím pontosítását, tartózkodási helyben beállt változásokat rögzítették a névjegyzékeken. Természetesen a tagkártya érvényesítő matricák kiosztását is megszervezték az éves tagdíj befizetését követően.

Az alapszervezet vezetője Balatinácz Pálné (Klárika), - aki 1998. július 17-e óta alapszervezeti vezető – beszámolt a 2013-as évben végrehajtott közösségi munkáról, valamint a pénzfelhasználás alakulásáról, amelyet a több mint 80 fővel jelenlevő tagság egyhangúlag megszavazott. A 2014. évi munkatervet és a pénzügyi tervet ugyancsak ellenvetés nélkül szavazták meg a résztvevők.

A kerek évfordulót ünneplő születésnaposok köszöntését és elismerések átadását követően, Czövek János szakszervezetünk elnöke adott tájékoztatót, a honvédelmi érdekegyeztetés nyugállományúakat érintő múlbeli történéseiről, jelenkori kérdéseiről. Az előadásában hosszasan kitért a törvényi szabályzókban bekövetkezett változásokra, szakszervezetünk belső életét, müködését meghatározó tényezőkre.

A kegyeleti gondoskodásban beállt változásokkal kapcsolatban feltett kérdésre, - az Elnök Úr előadását követően - Sörös István a Nyugállományú Tagozat elnöke adott választ. A jelenlévők tájékoztatást kaptak a Vodafon "Liga Kedvezményes Flotta Tarifacsomag" szolgáltatási díjairól, a kedvezmények igénybevételi lehetőségéről. Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Honvédszakszervezet kihelyezett ügyfélszolgálata (KÜSZ) Kaposváron a füredi úti laktanyában müködtetett Humán Szolgáltató Irodában kapott helyet, ahol minden hónap utolsó szerdáján 12.00-15.00-ig állnak rendelkezésre az ügyfélszolgálat munkatársai. A taggyülésen egyperces néma főhajtással tisztelegtek az év során elhalálozott tagtársakra, régi kedves történetek felidézésével adóztak emléküknek. A rendezvény végén baráti beszélgetések közepette, tudatták tisztségviselőinkkel, hogy hathatósan kiállnak a szolgálati nyugdíjas jogosultságok visszaállítása mellett, támogatják erőfeszítéseiket.

Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.