2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvéd Vezérkar főnökének fóruma a Hosz központi irodában

Hosz  |  2014. 03. 07., 11:44

A Honvédszakszervezet 2014. március 05-én érdekképviseleti továbbképzést tartott a központi irodában. A továbbképzés keretén belül lehetőség nyílt a Honvéd Vezérkar főnökével a katonák mindennapjait érintő kérdésekben egy fórum keretében a kötetlen beszélgetésre. A jelenlévő elnökségi tagok, alapszervezeti vezetők és tisztségviselők először meghallgatták Dr. Benkő Tibor vezérezredes úr tájékoztatóját, majd kérdéseiket közvetlenül tehették fel…

A központi iroda előtt Czövek János elnök és Bazsik István alelnök fogadta Dr. Benkő Tibor vezérezredes urat. Ezután a Honvédszakszervezet elnöke röviden ismertette szakszervezetünk céljait és törekvéseit.

A Zrínyi Média munkatársai kihasználták az alkalmat és interjút készítettek a Honvédszakszervezet és a Honvéd Vezérkar együttmüködéséről.

Az elnökségi tagok, alapszervezeti vezetők és tisztségviselők a tárgyaló teremben találkozhattak vezérezredes úrral. A Hosz elnöke köszöntötte a vendéget, megköszönte, hogy elfogadta a felkérést és ellátogatott a Honvédszakszervezet tisztségviselőihez. A fórum első részében az alapszervezetektől beérkező és összegyüjtött kérdésekre válaszolt a Honvéd Vezérkar főnöke.

Szó esett a HM struktúrájáról, létszámáról, rövid és középtávú terveiről. A NATO nemzetközi feladatrendszerében történt változások miatt a MH külszolgálati feladatairól, azok létszámáról.   A MH hazai és nemzetközi feladataiból következő technikai feltételek biztosítottságáról. Katonai életpályamodell bevezetésének lehetőségeiről, illetve az ezzel összefüggő illetményrendszer fejlesztéséről. A 2014. január 1-től bekövetkezett pótlékrendszer átalakítása kapcsán az ügyeleti szolgálatok ellátása megváltozott, ezért a javaslatok alapján jelenleg munkabizottság vizsgálja a megoldási lehetőségeket, ugyanúgy, mint a munkába történő utazás munkaidőként történő beszámíthatóságát.

 A második részben Bácskai István elnökségi tag az ügyeleti szolgálat ellátására szervezett beosztások szolgálatteljesítési idejét vizsgáló munkacsoportba javasolta, hogy egy a MH LVIK-nél szolgálatot teljesítő személyt is vonjanak be, akinek megfelelő rálátása és tapasztalata van a váltásos munkarendü szolgálatok müködésére, szolgálatteljesítésére vonatkozóan.  Jelezte, hogy a probléma már régóta fennáll és az új Hjt. bevezetése óta újból előtérbe került és mindenképpen fontos lenne a megoldás megkeresése.

Ezt követően Molnár Béla a szentendrei alapszervezet vezetője jelezte, hogy a Magyar Honvédségben szükség van az újítási eljárási rend megteremtésére, mivel ezzel kapcsolatosan jelenleg ismeretei szerint nincs érvényes szabályzó.

Mészáros Tibor szolnoki alapszervezeti vezető az informatikai infrastruktúrával kapcsolatban jelezte a gépek elavultságát, melyek rontják a munka hatékonyságát. Megítélése szerint a gépeken futó operációs rendszerek biztonságtechnikai szempontból nem tartoznak a világ élvonalába. Ezzel kapcsolatban részletezte véleményét, majd összefoglalta az általa javasolt operációs rendszer előnyeit, amely meglátása szerint a jelenlegi elavult gépeken is megfelelően müködne.

Ferenczi Attila budapesti alapszervezeti vezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a közbeszerzés nehézkessé teszi a MH beszerzési rendszerét, ezért javasolta, hogy a Tárca a közbeszerzés hatálya alól esetenként kérjen mentességet.

A Honvéd Vezérkar főnök részvételével megtartott fórum újból rávilágított arra, hogy a Honvédszakszervezetnek fontos szerepe van az állomány érdekében végzett mindennapi problémák felkutatásában és azoknak a döntéshozók elé terjesztésében. Mindkét fél megállapította, hogy az együttmüködés tovább szélesíthető, nemcsak a problémák megoldása, hanem a megoldási javaslatok közös keresésével.

A fórumról részletesebben az Egység újság következő számában olvashatnak

HoszFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

Az Ukroboronprom cég arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az An-70 katonai változatából kivesznek minden orosz eredetű fedélzeti berendezést.