2018. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tavaszi megújúlás

Hosz  |  2014. 03. 20., 13:26

Tisztelt Tagjaink!2013 júliusában, amikor a Honvédszakszervezet megkezdte a saját tagdíjfizetési rendszerre történő áttérést, akkor a „Honvédszakszervezet megújul” elnevezéssel hirdettünk tagszervezési és tagmegtartási programot.

Az eltelt időszakról megállapítható, hogy közösen nagyon komoly munkát végeztünk, amiért ezúton is a teljes tagságnak köszönetemet fejezem ki. Az összefogásunk és a közös munkánk eredményeként taglétszámunk 2014. március 01-re elérte 4.900 főt, mely a tagdíj befizetési rendszer megváltoztatás előtti létszámunk 53 %-a. Ezzel a Honvédszakszervezet a hazai fegyveres és rendvédelmi szektor érdekvédelmi szervezetei között a legnagyobb taglétszámú szervezetének számít, de az összes magyar szakszervezettel történő összehasonlításkor is nagyon jelentős erő.

Természetesen még nem lehetünk elégedettek a Hosz taglétszáma terén elért eredményeinkkel, ezen túl pedig a 2014-es év eddig eltelt időszakában olyan jelentős események történtek az érdekvédelem háza táján, melyeket a tagságunk lehető legszélesebb köre számára ismertté kell tennünk. Ennek érdekében június közepéig „Tavaszi megújulás” elnevezéssel olyan kommunikációs és tájékoztatási kampányt szeretnék a segítségetekkel megvalósítani, mely nem csak a tagságunk informáltságát javítja, hanem a lehető legnagyobb számban szimpatizánsainkat bevonzza a Honvédszakszervezet nagy családjának körébe.

Döntően arra kérlek Benneteket, tisztségviselőket, tagjainkat, hogy a jelzett időszakban müködjetek közre abban, hogy az alakulatok állománygyülésein illetve az alapszervezeti és csoport rendezvényeken mondjuk el a teljes katona állománynak - akikért mindannyian dolgozunk - az alábbiakat:

A Honvédszakszervezet alapvető célja, hogy hosszabb távon a közszolgálati életpályamodell bevezetéséhez kapcsolódó 20%-os béremelés a katonákra is vonatkozzon.

A 20%-os béremelés elérése felé vezető út - jelentős állomásaként értékelhető a 2014. január 01-től az altisztek és a szerződéses legénységi állomány számára bevezetett 10.000 Ft-os kiegészítő juttatás, melynek megvalósulásában hatékonyan müködött közre a Hosz.

2014-re is sikerült megőrizni a béren kívüli juttatások korábbi szintjét, de még ezen túl néhány elemet javítani is sikerült:2014-től a bankkártya költségtérítést emelt összegben, havi 1000 Ft-ban tudja a Honvédelmi Minisztérium a teljes személyi állomány részére biztosítani, mely éves szinten a korábbi 2.000 Ft-os kerethez képest jelentős emelkedés.A szerződéses legénységi állomány részére – tekintettel arra, hogy ők nem rendelkeznek utánpótlási ruházati utalványfüzettel – 10.000 Ft ruházati költségtérítést fizet ki. A készpénzben történő kifizetések legkésőbbi időpontja 2014. április 30.

A Hosz eredményes tárgyalásokat folytatott az ügyeleti és készenléti pótlékok rendszerének felülvizsgálatára. Jelenleg a Honvédelmi Minisztériumban munkacsoport foglalkozik a szolgálatok után járó pótlékok visszaállításával.

Nyugdíjas és szolgálati járadékos kollegáink számára nem kis részben a Hosz közremüködésével sikerült megőrizni az egészségügyi, üdültetési ellátás valamint a kegyeleti gondoskodás rendszerét.

Jelentős eredményként értékelhető és a Hosz elismertségét jelzi, hogy Dr. Benkő Tibor vezérezredes személyében először tett látogatást a központi irodában vezérkari főnök és több órás fórum keretében megbeszélést folytatott a Honvédszakszervezet tisztségviselőivel, amely a későbbiekben rendszeressé tehető.

Tisztelt Tagjaink!

Nem titkolt szándékom a „Tavaszi megújulás” elnevezésü kommunikációs és tájékoztatási kampánnyal - tagjaink informáltságának javításán túl - a Hosz taglétszámának további növelése. Ezzel együtt pedig közös munkánk eredményeként érjük el, hogy a Honvédszakszervezet megőrizhesse és tovább javíthassa tagjai érdekében végzett jó színvonalú munkáját és szolgáltatásait.

Budapest, 2014. március 

                                                                                           Tisztelettel:

                                                                                                               Czövek János                                                                                                                       elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.