2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tavaszi megújúlás

Hosz  |  2014. 03. 20., 13:26

Tisztelt Tagjaink!2013 júliusában, amikor a Honvédszakszervezet megkezdte a saját tagdíjfizetési rendszerre történő áttérést, akkor a „Honvédszakszervezet megújul” elnevezéssel hirdettünk tagszervezési és tagmegtartási programot.

Az eltelt időszakról megállapítható, hogy közösen nagyon komoly munkát végeztünk, amiért ezúton is a teljes tagságnak köszönetemet fejezem ki. Az összefogásunk és a közös munkánk eredményeként taglétszámunk 2014. március 01-re elérte 4.900 főt, mely a tagdíj befizetési rendszer megváltoztatás előtti létszámunk 53 %-a. Ezzel a Honvédszakszervezet a hazai fegyveres és rendvédelmi szektor érdekvédelmi szervezetei között a legnagyobb taglétszámú szervezetének számít, de az összes magyar szakszervezettel történő összehasonlításkor is nagyon jelentős erő.

Természetesen még nem lehetünk elégedettek a Hosz taglétszáma terén elért eredményeinkkel, ezen túl pedig a 2014-es év eddig eltelt időszakában olyan jelentős események történtek az érdekvédelem háza táján, melyeket a tagságunk lehető legszélesebb köre számára ismertté kell tennünk. Ennek érdekében június közepéig „Tavaszi megújulás” elnevezéssel olyan kommunikációs és tájékoztatási kampányt szeretnék a segítségetekkel megvalósítani, mely nem csak a tagságunk informáltságát javítja, hanem a lehető legnagyobb számban szimpatizánsainkat bevonzza a Honvédszakszervezet nagy családjának körébe.

Döntően arra kérlek Benneteket, tisztségviselőket, tagjainkat, hogy a jelzett időszakban müködjetek közre abban, hogy az alakulatok állománygyülésein illetve az alapszervezeti és csoport rendezvényeken mondjuk el a teljes katona állománynak - akikért mindannyian dolgozunk - az alábbiakat:

A Honvédszakszervezet alapvető célja, hogy hosszabb távon a közszolgálati életpályamodell bevezetéséhez kapcsolódó 20%-os béremelés a katonákra is vonatkozzon.

A 20%-os béremelés elérése felé vezető út - jelentős állomásaként értékelhető a 2014. január 01-től az altisztek és a szerződéses legénységi állomány számára bevezetett 10.000 Ft-os kiegészítő juttatás, melynek megvalósulásában hatékonyan müködött közre a Hosz.

2014-re is sikerült megőrizni a béren kívüli juttatások korábbi szintjét, de még ezen túl néhány elemet javítani is sikerült:2014-től a bankkártya költségtérítést emelt összegben, havi 1000 Ft-ban tudja a Honvédelmi Minisztérium a teljes személyi állomány részére biztosítani, mely éves szinten a korábbi 2.000 Ft-os kerethez képest jelentős emelkedés.A szerződéses legénységi állomány részére – tekintettel arra, hogy ők nem rendelkeznek utánpótlási ruházati utalványfüzettel – 10.000 Ft ruházati költségtérítést fizet ki. A készpénzben történő kifizetések legkésőbbi időpontja 2014. április 30.

A Hosz eredményes tárgyalásokat folytatott az ügyeleti és készenléti pótlékok rendszerének felülvizsgálatára. Jelenleg a Honvédelmi Minisztériumban munkacsoport foglalkozik a szolgálatok után járó pótlékok visszaállításával.

Nyugdíjas és szolgálati járadékos kollegáink számára nem kis részben a Hosz közremüködésével sikerült megőrizni az egészségügyi, üdültetési ellátás valamint a kegyeleti gondoskodás rendszerét.

Jelentős eredményként értékelhető és a Hosz elismertségét jelzi, hogy Dr. Benkő Tibor vezérezredes személyében először tett látogatást a központi irodában vezérkari főnök és több órás fórum keretében megbeszélést folytatott a Honvédszakszervezet tisztségviselőivel, amely a későbbiekben rendszeressé tehető.

Tisztelt Tagjaink!

Nem titkolt szándékom a „Tavaszi megújulás” elnevezésü kommunikációs és tájékoztatási kampánnyal - tagjaink informáltságának javításán túl - a Hosz taglétszámának további növelése. Ezzel együtt pedig közös munkánk eredményeként érjük el, hogy a Honvédszakszervezet megőrizhesse és tovább javíthassa tagjai érdekében végzett jó színvonalú munkáját és szolgáltatásait.

Budapest, 2014. március 

                                                                                           Tisztelettel:

                                                                                                               Czövek János                                                                                                                       elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.