2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tavaszi megújúlás

Hosz  |  2014. 03. 20., 13:26

Tisztelt Tagjaink!2013 júliusában, amikor a Honvédszakszervezet megkezdte a saját tagdíjfizetési rendszerre történő áttérést, akkor a „Honvédszakszervezet megújul” elnevezéssel hirdettünk tagszervezési és tagmegtartási programot.

Az eltelt időszakról megállapítható, hogy közösen nagyon komoly munkát végeztünk, amiért ezúton is a teljes tagságnak köszönetemet fejezem ki. Az összefogásunk és a közös munkánk eredményeként taglétszámunk 2014. március 01-re elérte 4.900 főt, mely a tagdíj befizetési rendszer megváltoztatás előtti létszámunk 53 %-a. Ezzel a Honvédszakszervezet a hazai fegyveres és rendvédelmi szektor érdekvédelmi szervezetei között a legnagyobb taglétszámú szervezetének számít, de az összes magyar szakszervezettel történő összehasonlításkor is nagyon jelentős erő.

Természetesen még nem lehetünk elégedettek a Hosz taglétszáma terén elért eredményeinkkel, ezen túl pedig a 2014-es év eddig eltelt időszakában olyan jelentős események történtek az érdekvédelem háza táján, melyeket a tagságunk lehető legszélesebb köre számára ismertté kell tennünk. Ennek érdekében június közepéig „Tavaszi megújulás” elnevezéssel olyan kommunikációs és tájékoztatási kampányt szeretnék a segítségetekkel megvalósítani, mely nem csak a tagságunk informáltságát javítja, hanem a lehető legnagyobb számban szimpatizánsainkat bevonzza a Honvédszakszervezet nagy családjának körébe.

Döntően arra kérlek Benneteket, tisztségviselőket, tagjainkat, hogy a jelzett időszakban müködjetek közre abban, hogy az alakulatok állománygyülésein illetve az alapszervezeti és csoport rendezvényeken mondjuk el a teljes katona állománynak - akikért mindannyian dolgozunk - az alábbiakat:

A Honvédszakszervezet alapvető célja, hogy hosszabb távon a közszolgálati életpályamodell bevezetéséhez kapcsolódó 20%-os béremelés a katonákra is vonatkozzon.

A 20%-os béremelés elérése felé vezető út - jelentős állomásaként értékelhető a 2014. január 01-től az altisztek és a szerződéses legénységi állomány számára bevezetett 10.000 Ft-os kiegészítő juttatás, melynek megvalósulásában hatékonyan müködött közre a Hosz.

2014-re is sikerült megőrizni a béren kívüli juttatások korábbi szintjét, de még ezen túl néhány elemet javítani is sikerült:2014-től a bankkártya költségtérítést emelt összegben, havi 1000 Ft-ban tudja a Honvédelmi Minisztérium a teljes személyi állomány részére biztosítani, mely éves szinten a korábbi 2.000 Ft-os kerethez képest jelentős emelkedés.A szerződéses legénységi állomány részére – tekintettel arra, hogy ők nem rendelkeznek utánpótlási ruházati utalványfüzettel – 10.000 Ft ruházati költségtérítést fizet ki. A készpénzben történő kifizetések legkésőbbi időpontja 2014. április 30.

A Hosz eredményes tárgyalásokat folytatott az ügyeleti és készenléti pótlékok rendszerének felülvizsgálatára. Jelenleg a Honvédelmi Minisztériumban munkacsoport foglalkozik a szolgálatok után járó pótlékok visszaállításával.

Nyugdíjas és szolgálati járadékos kollegáink számára nem kis részben a Hosz közremüködésével sikerült megőrizni az egészségügyi, üdültetési ellátás valamint a kegyeleti gondoskodás rendszerét.

Jelentős eredményként értékelhető és a Hosz elismertségét jelzi, hogy Dr. Benkő Tibor vezérezredes személyében először tett látogatást a központi irodában vezérkari főnök és több órás fórum keretében megbeszélést folytatott a Honvédszakszervezet tisztségviselőivel, amely a későbbiekben rendszeressé tehető.

Tisztelt Tagjaink!

Nem titkolt szándékom a „Tavaszi megújulás” elnevezésü kommunikációs és tájékoztatási kampánnyal - tagjaink informáltságának javításán túl - a Hosz taglétszámának további növelése. Ezzel együtt pedig közös munkánk eredményeként érjük el, hogy a Honvédszakszervezet megőrizhesse és tovább javíthassa tagjai érdekében végzett jó színvonalú munkáját és szolgáltatásait.

Budapest, 2014. március 

                                                                                           Tisztelettel:

                                                                                                               Czövek János                                                                                                                       elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.