2017. 11. 23. csütörtök
Kelemen, Klementina
: 313 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tavaszi megújúlás

Hosz  |  2014. 03. 20., 13:26

Tisztelt Tagjaink!2013 júliusában, amikor a Honvédszakszervezet megkezdte a saját tagdíjfizetési rendszerre történő áttérést, akkor a „Honvédszakszervezet megújul” elnevezéssel hirdettünk tagszervezési és tagmegtartási programot.

Az eltelt időszakról megállapítható, hogy közösen nagyon komoly munkát végeztünk, amiért ezúton is a teljes tagságnak köszönetemet fejezem ki. Az összefogásunk és a közös munkánk eredményeként taglétszámunk 2014. március 01-re elérte 4.900 főt, mely a tagdíj befizetési rendszer megváltoztatás előtti létszámunk 53 %-a. Ezzel a Honvédszakszervezet a hazai fegyveres és rendvédelmi szektor érdekvédelmi szervezetei között a legnagyobb taglétszámú szervezetének számít, de az összes magyar szakszervezettel történő összehasonlításkor is nagyon jelentős erő.

Természetesen még nem lehetünk elégedettek a Hosz taglétszáma terén elért eredményeinkkel, ezen túl pedig a 2014-es év eddig eltelt időszakában olyan jelentős események történtek az érdekvédelem háza táján, melyeket a tagságunk lehető legszélesebb köre számára ismertté kell tennünk. Ennek érdekében június közepéig „Tavaszi megújulás” elnevezéssel olyan kommunikációs és tájékoztatási kampányt szeretnék a segítségetekkel megvalósítani, mely nem csak a tagságunk informáltságát javítja, hanem a lehető legnagyobb számban szimpatizánsainkat bevonzza a Honvédszakszervezet nagy családjának körébe.

Döntően arra kérlek Benneteket, tisztségviselőket, tagjainkat, hogy a jelzett időszakban müködjetek közre abban, hogy az alakulatok állománygyülésein illetve az alapszervezeti és csoport rendezvényeken mondjuk el a teljes katona állománynak - akikért mindannyian dolgozunk - az alábbiakat:

A Honvédszakszervezet alapvető célja, hogy hosszabb távon a közszolgálati életpályamodell bevezetéséhez kapcsolódó 20%-os béremelés a katonákra is vonatkozzon.

A 20%-os béremelés elérése felé vezető út - jelentős állomásaként értékelhető a 2014. január 01-től az altisztek és a szerződéses legénységi állomány számára bevezetett 10.000 Ft-os kiegészítő juttatás, melynek megvalósulásában hatékonyan müködött közre a Hosz.

2014-re is sikerült megőrizni a béren kívüli juttatások korábbi szintjét, de még ezen túl néhány elemet javítani is sikerült:2014-től a bankkártya költségtérítést emelt összegben, havi 1000 Ft-ban tudja a Honvédelmi Minisztérium a teljes személyi állomány részére biztosítani, mely éves szinten a korábbi 2.000 Ft-os kerethez képest jelentős emelkedés.A szerződéses legénységi állomány részére – tekintettel arra, hogy ők nem rendelkeznek utánpótlási ruházati utalványfüzettel – 10.000 Ft ruházati költségtérítést fizet ki. A készpénzben történő kifizetések legkésőbbi időpontja 2014. április 30.

A Hosz eredményes tárgyalásokat folytatott az ügyeleti és készenléti pótlékok rendszerének felülvizsgálatára. Jelenleg a Honvédelmi Minisztériumban munkacsoport foglalkozik a szolgálatok után járó pótlékok visszaállításával.

Nyugdíjas és szolgálati járadékos kollegáink számára nem kis részben a Hosz közremüködésével sikerült megőrizni az egészségügyi, üdültetési ellátás valamint a kegyeleti gondoskodás rendszerét.

Jelentős eredményként értékelhető és a Hosz elismertségét jelzi, hogy Dr. Benkő Tibor vezérezredes személyében először tett látogatást a központi irodában vezérkari főnök és több órás fórum keretében megbeszélést folytatott a Honvédszakszervezet tisztségviselőivel, amely a későbbiekben rendszeressé tehető.

Tisztelt Tagjaink!

Nem titkolt szándékom a „Tavaszi megújulás” elnevezésü kommunikációs és tájékoztatási kampánnyal - tagjaink informáltságának javításán túl - a Hosz taglétszámának további növelése. Ezzel együtt pedig közös munkánk eredményeként érjük el, hogy a Honvédszakszervezet megőrizhesse és tovább javíthassa tagjai érdekében végzett jó színvonalú munkáját és szolgáltatásait.

Budapest, 2014. március 

                                                                                           Tisztelettel:

                                                                                                               Czövek János                                                                                                                       elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2017. november 22-én, szerdán, fedélzetén 11 utassal a Csendes-óceánba zuhant az Amerikai Haditengerészet egyik C-2 Greyhound típusú hajófedélzeti szállító repülőgépe.

  Háború Művészete magazin

A lengyel hadsereg felderítésre és a kijelölt célok megsemmisítésére is alkalmas ezer Warmate drónt szerez be a WB Electronics lengyel magáncégtől - az erről szóló megállapodást Antoni Macierewicz nemzetvédelmi miniszter jelenlétében írták alá Varsóban.