2017. 11. 18. szombat
Jenő
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökség döntött: május 14-én lesz küldöttgyűlés

Hosz  |  2014. 04. 17., 16:56

A Honvédszakszervezet elnöksége 2014. április 09-én tartotta elnökségi ülését, ahol döntöttek többek között a 2014. május 14-i küldöttgyűlés összehívásáról és a kapcsolódó határozattervezetekről. Az elnökség tájékoztatást kapott a nemzetközi és szövetségi kapcsolatokról, a Honvédszakszervezet központi rendezvényeiről és nem utolsósorban a 2013. év végi leltározás eredményéről…

Az elnök köszöntő szavai után a napirendi pontokat fogadta el az elnökség, majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el.

Czövek János elnök tájékoztatta a döntéshozókat a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, rendezvényeiről, személyi beszélgetéseken történt részvételről, valamint a tagsággal történő kapcsolattartásról. Kiemelte, hogy az alapszervezet taggyülésein, tájékoztatóin a következő hónapokban minél gyakrabban részt kell venni a tisztségviselőknek, hogy az állomány problémáit felmérjék és azokra a megfelelő intézkedést megtalálják.

Március 11-én került megtartásra a cikluszáró HÉF ülés, amelyről rövid tájékoztatást kaptak a jelenlévők. Az ülésről „Cikluszáró HÉF ülés” címmel a honlapon részletes információkat olvashatnak.

A Honvéd Vezérkar Főnökkel történt fórum kapcsán megköszönte a résztvevők aktivitását, a problémák feltárására irányuló kérdéseiket. Megállapította, hogy az ilyen nyílt és őszinte találkozók sokat segítenek az állomány gondjainak megoldásában. Javasolta, hogy tegyük rendszeressé a Honvéd Vezérkar Főnökkel történő hasonló jellegü tanácskozást.Beszámolt a Liga múlt havi rendezvényeiről, kiemelten az elnökségi ülésről és a 2014. május 1-i Majális megszervezéséről, valamint a Liga Tanács május 28-i ülésének előkészületeiről.

A Honvédszakszervezet tisztségviselői és a Katonákért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma március 31-én megbeszélést tartott, amelyen szó volt a segélyezésről és a Strasbourgi perbeli képviseletről is.

Az elnök tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Talabér Zoltán FRDÉSZ elnök átvette az FRDÉSZ dokumentumait és a Honvédszakszervezet által tárolt gépjármüvet.Az FRDÉSZ az Egység 2002 Kft. felé fennálló tartozását rendezte. Az elmúlt napon viszont az FRDÉSZ elnöke tagdíjköveteléssel élt szervezetünk irányába.

Szendrei Zoltán tájékoztatott a Honvédszakszervezet május 24-25-i országos horgászversenyének előkészítéséről a móri Ezerjó Major horgásztó, a nevezés rendjéről, valamint lebonyolításáról. Kérte a jelentkezőket, hogy a jelentkezést csak a nevezési díj befizetésével együtt tudja elfogadni, valamint a Hosz honlapján folyamatosan tájékoztatást adunk a regisztrációról.

A következő napirendben az elnökség elfogadta az érdekképviseleti továbbképzésekről szóló javaslatot. 2014. május 07-én képviseleti ülések kerülnek megtartásra a Hosz központi irodában, amelyen többek között feldolgozásra kerülnek a küldöttgyülés határozat tervezetei.

A Honvédszakszervezet elnöksége határozott arról, hogy a következő küldöttgyülését 2014. május 14-én tartja. A meghívót és tervezett napirendeket a honlapon olvashatják az érdeklődők. A tervezett napirendek között szerepel többek között a Hosz 2013. évi költségvetésének teljesülése, a 2013. évi egyszerüsített éves beszámoló, valamint a segélyezés rendjéről szóló határozat módosítása.Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatta az elnökséget a szövetségi és nemzetközi kapcsolatokról. Bácskai István elnökségi tag részt vett az EUROMIL felkészítő tréningjén február 21-én Brüsszelben. Az EUROMIL elnökségi ülésén 2014. április 23-24-én Czövek János elnök és Dr. Hajós Dezső képviseli szervezetünket, ahol már tárgyalást folytatnak az EUROMIL/EBESZ/ODHIR közös szervezésében Budapesten „Az emberi jogi kérdések a fegyveres erőknél” címmel megrendezésre kerülő regionális konferencia előkészítéséről. Közvetlenül a konferenciához csatlakozik a Visegrádi 4-ek katonai érdekvédelmi szervezeteinek 2 napos értekezlete.Dr. Hajós Dezső szolgáltatás és tagszervező beszámolt a Hosz központi rendezvényeinek várható időpontjairól. Az idei hagyományos kalandparki rendezvényeinket Szeged-Hódmezővásárhelyen 2014. június 07-én és Kislődön június 21-én tervezzük megrendezni . Az aquapark kedvelők részére 2014. július 05-én szervezzük hagyományainkhoz híven Tatán és Cegléden a fürdőnapot. Az idén sem maradhat el a Fővárosi Állatkerti látogatás, amelyre előreláthatólag 2014. szeptember 20-án kerül sor, valamint decemberben megrendezésre kerül a Fővárosi Nagycirkusz előadása. Alapszervezeteink a központi rendezvényeken kívül megtartják a már hagyományos családi napjaikat, horgászversenyeiket és egyéb közösségi rendezvényeiket.Bazsik István alelnök a Honvédszakszervezet I. negyedéves költségvetésének teljesüléséről tájékoztatta a döntéshozókat. Az elnökség megállapította, hogy továbbra is folyamatosan kell figyelni a bevételi és kiadási összegek alakulását és annak megfelelően további intézkedéseket kell megtenni annak érdekében, hogy a költségvetési terv megvalósuljon.Az Egyebek napirendben Bódis Sándor az Egység 2002. Kft. ügyvezetője tájékoztatott az elmúlt időszakban elvégzett feladatokkal kapcsolatosan. Az elnökség meghatározta az ügyvezetőnek, hogy 2014. május 15-ig kerüljenek lezárásra a Vodafone folyószámlák.

Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő beszámolt a Leltározási Bizottság tevékenységéről. Megállapította, hogy a Bizottság elvégezte feladatát, és  beterjesztette az elnökség részére a 2013. év végi leltározási jegyzőkönyvet, amelyet az elnökség egyhangúlag elfogadott.MH Egészségügyi Központ Honvédkórház, Kórházi Felügyelő Tanácsának újjáalakításával kapcsolatosan az elnökség dr. Kleisz Gyöngyi alapszervezeti vezetőt javasolta a MH EK Honvédkórház alkalmazottai közül szakszervezetünk képviseletében a Felügyelő Tanácsba.

Az elnökség legközelebb május 07-én ülésezik.HoszFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017. 10. 31., 08:51
Szomorúan emlékeztünk a múltra, amikor a kecskeméti MH Légijármű Javítóüzemnél szolgált, majd a kecskeméti nyugállományú csoport vezetőjévé és a tagozat elnökségi tagjává választott Szilágyi István 2010. március 9-én utolsó útjára kísértük.
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
2017-10-31 11:12:21
Összesen 153 honvéd tiszt- és altisztjelölt tett ünnepélyes esküt október 27-én, pénteken, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az eskütételen Czövek János elnök vett részt a Honvédszakszervezet részéről...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.