2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökség döntött: május 14-én lesz küldöttgyűlés

Hosz  |  2014. 04. 17., 16:56

A Honvédszakszervezet elnöksége 2014. április 09-én tartotta elnökségi ülését, ahol döntöttek többek között a 2014. május 14-i küldöttgyűlés összehívásáról és a kapcsolódó határozattervezetekről. Az elnökség tájékoztatást kapott a nemzetközi és szövetségi kapcsolatokról, a Honvédszakszervezet központi rendezvényeiről és nem utolsósorban a 2013. év végi leltározás eredményéről…

Az elnök köszöntő szavai után a napirendi pontokat fogadta el az elnökség, majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el.

Czövek János elnök tájékoztatta a döntéshozókat a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, rendezvényeiről, személyi beszélgetéseken történt részvételről, valamint a tagsággal történő kapcsolattartásról. Kiemelte, hogy az alapszervezet taggyülésein, tájékoztatóin a következő hónapokban minél gyakrabban részt kell venni a tisztségviselőknek, hogy az állomány problémáit felmérjék és azokra a megfelelő intézkedést megtalálják.

Március 11-én került megtartásra a cikluszáró HÉF ülés, amelyről rövid tájékoztatást kaptak a jelenlévők. Az ülésről „Cikluszáró HÉF ülés” címmel a honlapon részletes információkat olvashatnak.

A Honvéd Vezérkar Főnökkel történt fórum kapcsán megköszönte a résztvevők aktivitását, a problémák feltárására irányuló kérdéseiket. Megállapította, hogy az ilyen nyílt és őszinte találkozók sokat segítenek az állomány gondjainak megoldásában. Javasolta, hogy tegyük rendszeressé a Honvéd Vezérkar Főnökkel történő hasonló jellegü tanácskozást.Beszámolt a Liga múlt havi rendezvényeiről, kiemelten az elnökségi ülésről és a 2014. május 1-i Majális megszervezéséről, valamint a Liga Tanács május 28-i ülésének előkészületeiről.

A Honvédszakszervezet tisztségviselői és a Katonákért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma március 31-én megbeszélést tartott, amelyen szó volt a segélyezésről és a Strasbourgi perbeli képviseletről is.

Az elnök tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Talabér Zoltán FRDÉSZ elnök átvette az FRDÉSZ dokumentumait és a Honvédszakszervezet által tárolt gépjármüvet.Az FRDÉSZ az Egység 2002 Kft. felé fennálló tartozását rendezte. Az elmúlt napon viszont az FRDÉSZ elnöke tagdíjköveteléssel élt szervezetünk irányába.

Szendrei Zoltán tájékoztatott a Honvédszakszervezet május 24-25-i országos horgászversenyének előkészítéséről a móri Ezerjó Major horgásztó, a nevezés rendjéről, valamint lebonyolításáról. Kérte a jelentkezőket, hogy a jelentkezést csak a nevezési díj befizetésével együtt tudja elfogadni, valamint a Hosz honlapján folyamatosan tájékoztatást adunk a regisztrációról.

A következő napirendben az elnökség elfogadta az érdekképviseleti továbbképzésekről szóló javaslatot. 2014. május 07-én képviseleti ülések kerülnek megtartásra a Hosz központi irodában, amelyen többek között feldolgozásra kerülnek a küldöttgyülés határozat tervezetei.

A Honvédszakszervezet elnöksége határozott arról, hogy a következő küldöttgyülését 2014. május 14-én tartja. A meghívót és tervezett napirendeket a honlapon olvashatják az érdeklődők. A tervezett napirendek között szerepel többek között a Hosz 2013. évi költségvetésének teljesülése, a 2013. évi egyszerüsített éves beszámoló, valamint a segélyezés rendjéről szóló határozat módosítása.Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatta az elnökséget a szövetségi és nemzetközi kapcsolatokról. Bácskai István elnökségi tag részt vett az EUROMIL felkészítő tréningjén február 21-én Brüsszelben. Az EUROMIL elnökségi ülésén 2014. április 23-24-én Czövek János elnök és Dr. Hajós Dezső képviseli szervezetünket, ahol már tárgyalást folytatnak az EUROMIL/EBESZ/ODHIR közös szervezésében Budapesten „Az emberi jogi kérdések a fegyveres erőknél” címmel megrendezésre kerülő regionális konferencia előkészítéséről. Közvetlenül a konferenciához csatlakozik a Visegrádi 4-ek katonai érdekvédelmi szervezeteinek 2 napos értekezlete.Dr. Hajós Dezső szolgáltatás és tagszervező beszámolt a Hosz központi rendezvényeinek várható időpontjairól. Az idei hagyományos kalandparki rendezvényeinket Szeged-Hódmezővásárhelyen 2014. június 07-én és Kislődön június 21-én tervezzük megrendezni . Az aquapark kedvelők részére 2014. július 05-én szervezzük hagyományainkhoz híven Tatán és Cegléden a fürdőnapot. Az idén sem maradhat el a Fővárosi Állatkerti látogatás, amelyre előreláthatólag 2014. szeptember 20-án kerül sor, valamint decemberben megrendezésre kerül a Fővárosi Nagycirkusz előadása. Alapszervezeteink a központi rendezvényeken kívül megtartják a már hagyományos családi napjaikat, horgászversenyeiket és egyéb közösségi rendezvényeiket.Bazsik István alelnök a Honvédszakszervezet I. negyedéves költségvetésének teljesüléséről tájékoztatta a döntéshozókat. Az elnökség megállapította, hogy továbbra is folyamatosan kell figyelni a bevételi és kiadási összegek alakulását és annak megfelelően további intézkedéseket kell megtenni annak érdekében, hogy a költségvetési terv megvalósuljon.Az Egyebek napirendben Bódis Sándor az Egység 2002. Kft. ügyvezetője tájékoztatott az elmúlt időszakban elvégzett feladatokkal kapcsolatosan. Az elnökség meghatározta az ügyvezetőnek, hogy 2014. május 15-ig kerüljenek lezárásra a Vodafone folyószámlák.

Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő beszámolt a Leltározási Bizottság tevékenységéről. Megállapította, hogy a Bizottság elvégezte feladatát, és  beterjesztette az elnökség részére a 2013. év végi leltározási jegyzőkönyvet, amelyet az elnökség egyhangúlag elfogadott.MH Egészségügyi Központ Honvédkórház, Kórházi Felügyelő Tanácsának újjáalakításával kapcsolatosan az elnökség dr. Kleisz Gyöngyi alapszervezeti vezetőt javasolta a MH EK Honvédkórház alkalmazottai közül szakszervezetünk képviseletében a Felügyelő Tanácsba.

Az elnökség legközelebb május 07-én ülésezik.HoszFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.