2018. 01. 22. hétfő
Artúr, Vince
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökség döntött: május 14-én lesz küldöttgyűlés

Hosz  |  2014. 04. 17., 16:56

A Honvédszakszervezet elnöksége 2014. április 09-én tartotta elnökségi ülését, ahol döntöttek többek között a 2014. május 14-i küldöttgyűlés összehívásáról és a kapcsolódó határozattervezetekről. Az elnökség tájékoztatást kapott a nemzetközi és szövetségi kapcsolatokról, a Honvédszakszervezet központi rendezvényeiről és nem utolsósorban a 2013. év végi leltározás eredményéről…

Az elnök köszöntő szavai után a napirendi pontokat fogadta el az elnökség, majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el.

Czövek János elnök tájékoztatta a döntéshozókat a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, rendezvényeiről, személyi beszélgetéseken történt részvételről, valamint a tagsággal történő kapcsolattartásról. Kiemelte, hogy az alapszervezet taggyülésein, tájékoztatóin a következő hónapokban minél gyakrabban részt kell venni a tisztségviselőknek, hogy az állomány problémáit felmérjék és azokra a megfelelő intézkedést megtalálják.

Március 11-én került megtartásra a cikluszáró HÉF ülés, amelyről rövid tájékoztatást kaptak a jelenlévők. Az ülésről „Cikluszáró HÉF ülés” címmel a honlapon részletes információkat olvashatnak.

A Honvéd Vezérkar Főnökkel történt fórum kapcsán megköszönte a résztvevők aktivitását, a problémák feltárására irányuló kérdéseiket. Megállapította, hogy az ilyen nyílt és őszinte találkozók sokat segítenek az állomány gondjainak megoldásában. Javasolta, hogy tegyük rendszeressé a Honvéd Vezérkar Főnökkel történő hasonló jellegü tanácskozást.Beszámolt a Liga múlt havi rendezvényeiről, kiemelten az elnökségi ülésről és a 2014. május 1-i Majális megszervezéséről, valamint a Liga Tanács május 28-i ülésének előkészületeiről.

A Honvédszakszervezet tisztségviselői és a Katonákért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma március 31-én megbeszélést tartott, amelyen szó volt a segélyezésről és a Strasbourgi perbeli képviseletről is.

Az elnök tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Talabér Zoltán FRDÉSZ elnök átvette az FRDÉSZ dokumentumait és a Honvédszakszervezet által tárolt gépjármüvet.Az FRDÉSZ az Egység 2002 Kft. felé fennálló tartozását rendezte. Az elmúlt napon viszont az FRDÉSZ elnöke tagdíjköveteléssel élt szervezetünk irányába.

Szendrei Zoltán tájékoztatott a Honvédszakszervezet május 24-25-i országos horgászversenyének előkészítéséről a móri Ezerjó Major horgásztó, a nevezés rendjéről, valamint lebonyolításáról. Kérte a jelentkezőket, hogy a jelentkezést csak a nevezési díj befizetésével együtt tudja elfogadni, valamint a Hosz honlapján folyamatosan tájékoztatást adunk a regisztrációról.

A következő napirendben az elnökség elfogadta az érdekképviseleti továbbképzésekről szóló javaslatot. 2014. május 07-én képviseleti ülések kerülnek megtartásra a Hosz központi irodában, amelyen többek között feldolgozásra kerülnek a küldöttgyülés határozat tervezetei.

A Honvédszakszervezet elnöksége határozott arról, hogy a következő küldöttgyülését 2014. május 14-én tartja. A meghívót és tervezett napirendeket a honlapon olvashatják az érdeklődők. A tervezett napirendek között szerepel többek között a Hosz 2013. évi költségvetésének teljesülése, a 2013. évi egyszerüsített éves beszámoló, valamint a segélyezés rendjéről szóló határozat módosítása.Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatta az elnökséget a szövetségi és nemzetközi kapcsolatokról. Bácskai István elnökségi tag részt vett az EUROMIL felkészítő tréningjén február 21-én Brüsszelben. Az EUROMIL elnökségi ülésén 2014. április 23-24-én Czövek János elnök és Dr. Hajós Dezső képviseli szervezetünket, ahol már tárgyalást folytatnak az EUROMIL/EBESZ/ODHIR közös szervezésében Budapesten „Az emberi jogi kérdések a fegyveres erőknél” címmel megrendezésre kerülő regionális konferencia előkészítéséről. Közvetlenül a konferenciához csatlakozik a Visegrádi 4-ek katonai érdekvédelmi szervezeteinek 2 napos értekezlete.Dr. Hajós Dezső szolgáltatás és tagszervező beszámolt a Hosz központi rendezvényeinek várható időpontjairól. Az idei hagyományos kalandparki rendezvényeinket Szeged-Hódmezővásárhelyen 2014. június 07-én és Kislődön június 21-én tervezzük megrendezni . Az aquapark kedvelők részére 2014. július 05-én szervezzük hagyományainkhoz híven Tatán és Cegléden a fürdőnapot. Az idén sem maradhat el a Fővárosi Állatkerti látogatás, amelyre előreláthatólag 2014. szeptember 20-án kerül sor, valamint decemberben megrendezésre kerül a Fővárosi Nagycirkusz előadása. Alapszervezeteink a központi rendezvényeken kívül megtartják a már hagyományos családi napjaikat, horgászversenyeiket és egyéb közösségi rendezvényeiket.Bazsik István alelnök a Honvédszakszervezet I. negyedéves költségvetésének teljesüléséről tájékoztatta a döntéshozókat. Az elnökség megállapította, hogy továbbra is folyamatosan kell figyelni a bevételi és kiadási összegek alakulását és annak megfelelően további intézkedéseket kell megtenni annak érdekében, hogy a költségvetési terv megvalósuljon.Az Egyebek napirendben Bódis Sándor az Egység 2002. Kft. ügyvezetője tájékoztatott az elmúlt időszakban elvégzett feladatokkal kapcsolatosan. Az elnökség meghatározta az ügyvezetőnek, hogy 2014. május 15-ig kerüljenek lezárásra a Vodafone folyószámlák.

Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő beszámolt a Leltározási Bizottság tevékenységéről. Megállapította, hogy a Bizottság elvégezte feladatát, és  beterjesztette az elnökség részére a 2013. év végi leltározási jegyzőkönyvet, amelyet az elnökség egyhangúlag elfogadott.MH Egészségügyi Központ Honvédkórház, Kórházi Felügyelő Tanácsának újjáalakításával kapcsolatosan az elnökség dr. Kleisz Gyöngyi alapszervezeti vezetőt javasolta a MH EK Honvédkórház alkalmazottai közül szakszervezetünk képviseletében a Felügyelő Tanácsba.

Az elnökség legközelebb május 07-én ülésezik.HoszFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Újabb típus búcsújáról számolhatunk be, ezúttal Nagy-Britanniából: az AgustaWestland Lynx AH9A változata 2018. január 16-án repült utoljára, ezzel végleg búcsút intettek a 40 év szolgálatot maga mögött tudó Lynx helikopternek.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.