2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Felszámolás alatt a MH ARB káli anyagraktára

Hosz  |  2014. 06. 12., 14:03

2000-ben megkezdődtek a szervezeti átalakítások a takarékosság, valamint a NATO-kompatibilitás jegyében. Önálló ellátó központok kerültek összevonásra és megalakult a MH Haditechnikai Ellátó Központ (MH HTEK), a MH Hadtápanyag Ellátó Központ (MH HTPEK) és az MH Harcanyag Ellátó Központ (MH HEK).

Öt évvel később MH Harcanyag Ellátó Központ. 2005. április 1-én MH Veszélyesanyag Ellátó Központtá (MH VEK) alakult.

A Magyar Honvédség egészét érintő 2007. évi átalakítás során a MH Haditechnikai Ellátó Központ és MH Hadtápanyag Ellátó Központ, mint költségvetési szervezetek megszüntetésre kerültek, létrejött a MH Logisztikai Ellátó Központ (MH LEK).

A MH LEK és MH VEK feladatait a MH Összhaderőnemi Parancsnokság szolgálati alárendeltségében hajtotta végre 2007. március 1-jétől 2013. június 23-ig.

A Magyar Honvédség védelemgazdasági és központi logisztikai feladatokat ellátó szervezeteinek 2013. évi átalakításakor a MH VEK 2013. június 23-i hatállyal megszünt, feladatai és személyi állománya a MH LEK-hez került, amelynek megnevezése MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) megnevezésre módosult.

A MH Anyagellátó Raktárbázis jogutód szervezete a MH Haditechnikai Ellátó Központnak, a MH Hadtápanyag Ellátó Központnak és a MH Veszélyesanyag Ellátó Központnak.

Ez csak rövid és tömör tényszerü áttekintése a folyamatos átszervezésekkel tarkított éveknek, melyek mögött kollégáink sorsa a legfontosabb.

Most egy újabb átszervezés következtében a MH ARB egyik raktára (Kál) is megkezdte a felszámolást.

Az itt szolgálatot teljesítők szomorúan vették tudomásul, hogy a munkahelyük, ahol hosszú éveket, esetleg évtizedeket dolgoztak megszünik. A Hosz elnöke Czövek János és Jakubik András ügyvivő a helyszínen találkozott az érintett állománnyal, hogy első kézből értesülhessenek a legfontosabbról, az itt szolgálatot teljesítők helyzetéről.

A fórum résztvevői többek között felvetették a beosztások megszünését követően más fegyveres, illetve rendvédelmi testülethez történő áthelyezés lehetőségét és annak folyamatáról érdeklődtek. Akik más katonai szervezetnél kívánnak tovább szolgálni - a költséghatékonyság miatt - azok a szolgálati autóbusz járat indítását kezdeményezték. A helyőrségváltást vállalók a honvédszállókon történő „spártai” elhelyezések körülményei miatt emeltek szót.  Azok viszont, akik nem tudják vállalni a helyőrségváltásból adódó terheket, a szolgálati viszony megszünésekor járó ellátások folyósítása után érdeklődtek.

A Hosz tisztségviselői felhívták az érintett állomány figyelmét, hogy kérjenek jogi és szakmai segítséget az átszervezésből adódó problémáik megoldásához, melyhez támogatást nyújt a katonák érdekvédelmi szervezete is.

Szöveg: Jakubik András 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.