2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Felszámolás alatt a MH ARB káli anyagraktára

Hosz  |  2014. 06. 12., 14:03

2000-ben megkezdődtek a szervezeti átalakítások a takarékosság, valamint a NATO-kompatibilitás jegyében. Önálló ellátó központok kerültek összevonásra és megalakult a MH Haditechnikai Ellátó Központ (MH HTEK), a MH Hadtápanyag Ellátó Központ (MH HTPEK) és az MH Harcanyag Ellátó Központ (MH HEK).

Öt évvel később MH Harcanyag Ellátó Központ. 2005. április 1-én MH Veszélyesanyag Ellátó Központtá (MH VEK) alakult.

A Magyar Honvédség egészét érintő 2007. évi átalakítás során a MH Haditechnikai Ellátó Központ és MH Hadtápanyag Ellátó Központ, mint költségvetési szervezetek megszüntetésre kerültek, létrejött a MH Logisztikai Ellátó Központ (MH LEK).

A MH LEK és MH VEK feladatait a MH Összhaderőnemi Parancsnokság szolgálati alárendeltségében hajtotta végre 2007. március 1-jétől 2013. június 23-ig.

A Magyar Honvédség védelemgazdasági és központi logisztikai feladatokat ellátó szervezeteinek 2013. évi átalakításakor a MH VEK 2013. június 23-i hatállyal megszünt, feladatai és személyi állománya a MH LEK-hez került, amelynek megnevezése MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) megnevezésre módosult.

A MH Anyagellátó Raktárbázis jogutód szervezete a MH Haditechnikai Ellátó Központnak, a MH Hadtápanyag Ellátó Központnak és a MH Veszélyesanyag Ellátó Központnak.

Ez csak rövid és tömör tényszerü áttekintése a folyamatos átszervezésekkel tarkított éveknek, melyek mögött kollégáink sorsa a legfontosabb.

Most egy újabb átszervezés következtében a MH ARB egyik raktára (Kál) is megkezdte a felszámolást.

Az itt szolgálatot teljesítők szomorúan vették tudomásul, hogy a munkahelyük, ahol hosszú éveket, esetleg évtizedeket dolgoztak megszünik. A Hosz elnöke Czövek János és Jakubik András ügyvivő a helyszínen találkozott az érintett állománnyal, hogy első kézből értesülhessenek a legfontosabbról, az itt szolgálatot teljesítők helyzetéről.

A fórum résztvevői többek között felvetették a beosztások megszünését követően más fegyveres, illetve rendvédelmi testülethez történő áthelyezés lehetőségét és annak folyamatáról érdeklődtek. Akik más katonai szervezetnél kívánnak tovább szolgálni - a költséghatékonyság miatt - azok a szolgálati autóbusz járat indítását kezdeményezték. A helyőrségváltást vállalók a honvédszállókon történő „spártai” elhelyezések körülményei miatt emeltek szót.  Azok viszont, akik nem tudják vállalni a helyőrségváltásból adódó terheket, a szolgálati viszony megszünésekor járó ellátások folyósítása után érdeklődtek.

A Hosz tisztségviselői felhívták az érintett állomány figyelmét, hogy kérjenek jogi és szakmai segítséget az átszervezésből adódó problémáik megoldásához, melyhez támogatást nyújt a katonák érdekvédelmi szervezete is.

Szöveg: Jakubik András 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.