2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A csapatzászló kötelez

Hosz  |  2014. 07. 15., 16:31

„Olyan katonai szervezet parancsnoki beosztásáról van szó, amely szervezet alaprendeltetéséből következően kulcsfontosságú szerepet tölt be a Magyar Honvédség kiképzési rendszerében” – mondta dr. Orosz Zoltán altábornagy Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnokváltó ünnepségén, július 10-én.

„Kérem ezredes urat, hogy támogassa az új parancsnok, Vokla János alezredes úr tevékenységét, aki ennek a rendkívül nehéz, de ugyanakkor megtisztelő feladatnak továbbalkotója lesz” – fogalmazott a távozó parancsnok, Fürst Tamás ezredes iránti köszönetét kifejező beszéde végén a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese.A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az ünnepélyes állománygyülésen.

Fürst Tamás ünnepi beszédében felidézte az elmúlt tizenkét évet, amelynek során a központ számtalan fejlesztésen esett át, s otthont adott hazai és nemzetközi hadgyakorlatoknak. „A megannyi elért eredmény mellett arra vagyok a legbüszkébb, hogy az eltelt tizenkét év alatt komoly sérülést okozó baleset a kiképzések és végrehajtások alkalmával nem történt. Hiszen a jól felkészített katonánál, az emberi életnél értékesebb nem létezik” − emelte ki.

Fürst ezredes több mint egy évtizedes parancsnoki beosztását átadva a MH Összhaderőnemi Parancsnokság Civil Kapcsolatok Főnökség főnökeként folytatja pályafutását. A helyére kerülő Vokla János alezredes az utóbbi hét évben parancsnokhelyettesként segítette az alakulat irányítását, így jól ismeri mind a központot, mind pedig a személyi állományt. „A most átvett csapatzászló kötelez, hogy legjobb tudásom és lelkiismeretem szerint vezessem a rám bízott katonai szervezetet. Parancsnoki beosztásom megtiszteltetés és egyben hatalmas felelősség. Ezúton szeretném megköszönni elöljáróimnak, parancsnokaimnak azt a támogatást, aminek köszönhetően most egy patinás, több mint százéves múltra visszatekintő katonai szervezet parancsnoka lehetek” – fogalmazott az új parancsnok, aki a ceremónia egyik zárómomentumaként átvette a csapatzászlót hivatali elődjétől.

Fotó: Galovtsik GáborHivatkozás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.