2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A csapatzászló kötelez

Hosz  |  2014. 07. 15., 16:31

„Olyan katonai szervezet parancsnoki beosztásáról van szó, amely szervezet alaprendeltetéséből következően kulcsfontosságú szerepet tölt be a Magyar Honvédség kiképzési rendszerében” – mondta dr. Orosz Zoltán altábornagy Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnokváltó ünnepségén, július 10-én.

„Kérem ezredes urat, hogy támogassa az új parancsnok, Vokla János alezredes úr tevékenységét, aki ennek a rendkívül nehéz, de ugyanakkor megtisztelő feladatnak továbbalkotója lesz” – fogalmazott a távozó parancsnok, Fürst Tamás ezredes iránti köszönetét kifejező beszéde végén a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese.A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az ünnepélyes állománygyülésen.

Fürst Tamás ünnepi beszédében felidézte az elmúlt tizenkét évet, amelynek során a központ számtalan fejlesztésen esett át, s otthont adott hazai és nemzetközi hadgyakorlatoknak. „A megannyi elért eredmény mellett arra vagyok a legbüszkébb, hogy az eltelt tizenkét év alatt komoly sérülést okozó baleset a kiképzések és végrehajtások alkalmával nem történt. Hiszen a jól felkészített katonánál, az emberi életnél értékesebb nem létezik” − emelte ki.

Fürst ezredes több mint egy évtizedes parancsnoki beosztását átadva a MH Összhaderőnemi Parancsnokság Civil Kapcsolatok Főnökség főnökeként folytatja pályafutását. A helyére kerülő Vokla János alezredes az utóbbi hét évben parancsnokhelyettesként segítette az alakulat irányítását, így jól ismeri mind a központot, mind pedig a személyi állományt. „A most átvett csapatzászló kötelez, hogy legjobb tudásom és lelkiismeretem szerint vezessem a rám bízott katonai szervezetet. Parancsnoki beosztásom megtiszteltetés és egyben hatalmas felelősség. Ezúton szeretném megköszönni elöljáróimnak, parancsnokaimnak azt a támogatást, aminek köszönhetően most egy patinás, több mint százéves múltra visszatekintő katonai szervezet parancsnoka lehetek” – fogalmazott az új parancsnok, aki a ceremónia egyik zárómomentumaként átvette a csapatzászlót hivatali elődjétől.

Fotó: Galovtsik GáborHivatkozás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.