2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A csapatzászló kötelez

Hosz  |  2014. 07. 15., 16:31

„Olyan katonai szervezet parancsnoki beosztásáról van szó, amely szervezet alaprendeltetéséből következően kulcsfontosságú szerepet tölt be a Magyar Honvédség kiképzési rendszerében” – mondta dr. Orosz Zoltán altábornagy Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnokváltó ünnepségén, július 10-én.

„Kérem ezredes urat, hogy támogassa az új parancsnok, Vokla János alezredes úr tevékenységét, aki ennek a rendkívül nehéz, de ugyanakkor megtisztelő feladatnak továbbalkotója lesz” – fogalmazott a távozó parancsnok, Fürst Tamás ezredes iránti köszönetét kifejező beszéde végén a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese.A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az ünnepélyes állománygyülésen.

Fürst Tamás ünnepi beszédében felidézte az elmúlt tizenkét évet, amelynek során a központ számtalan fejlesztésen esett át, s otthont adott hazai és nemzetközi hadgyakorlatoknak. „A megannyi elért eredmény mellett arra vagyok a legbüszkébb, hogy az eltelt tizenkét év alatt komoly sérülést okozó baleset a kiképzések és végrehajtások alkalmával nem történt. Hiszen a jól felkészített katonánál, az emberi életnél értékesebb nem létezik” − emelte ki.

Fürst ezredes több mint egy évtizedes parancsnoki beosztását átadva a MH Összhaderőnemi Parancsnokság Civil Kapcsolatok Főnökség főnökeként folytatja pályafutását. A helyére kerülő Vokla János alezredes az utóbbi hét évben parancsnokhelyettesként segítette az alakulat irányítását, így jól ismeri mind a központot, mind pedig a személyi állományt. „A most átvett csapatzászló kötelez, hogy legjobb tudásom és lelkiismeretem szerint vezessem a rám bízott katonai szervezetet. Parancsnoki beosztásom megtiszteltetés és egyben hatalmas felelősség. Ezúton szeretném megköszönni elöljáróimnak, parancsnokaimnak azt a támogatást, aminek köszönhetően most egy patinás, több mint százéves múltra visszatekintő katonai szervezet parancsnoka lehetek” – fogalmazott az új parancsnok, aki a ceremónia egyik zárómomentumaként átvette a csapatzászlót hivatali elődjétől.

Fotó: Galovtsik GáborHivatkozás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.