2017. 12. 13. szerda
Luca, Otília
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A csapatzászló kötelez

Hosz  |  2014. 07. 15., 16:31

„Olyan katonai szervezet parancsnoki beosztásáról van szó, amely szervezet alaprendeltetéséből következően kulcsfontosságú szerepet tölt be a Magyar Honvédség kiképzési rendszerében” – mondta dr. Orosz Zoltán altábornagy Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnokváltó ünnepségén, július 10-én.

„Kérem ezredes urat, hogy támogassa az új parancsnok, Vokla János alezredes úr tevékenységét, aki ennek a rendkívül nehéz, de ugyanakkor megtisztelő feladatnak továbbalkotója lesz” – fogalmazott a távozó parancsnok, Fürst Tamás ezredes iránti köszönetét kifejező beszéde végén a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese.A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az ünnepélyes állománygyülésen.

Fürst Tamás ünnepi beszédében felidézte az elmúlt tizenkét évet, amelynek során a központ számtalan fejlesztésen esett át, s otthont adott hazai és nemzetközi hadgyakorlatoknak. „A megannyi elért eredmény mellett arra vagyok a legbüszkébb, hogy az eltelt tizenkét év alatt komoly sérülést okozó baleset a kiképzések és végrehajtások alkalmával nem történt. Hiszen a jól felkészített katonánál, az emberi életnél értékesebb nem létezik” − emelte ki.

Fürst ezredes több mint egy évtizedes parancsnoki beosztását átadva a MH Összhaderőnemi Parancsnokság Civil Kapcsolatok Főnökség főnökeként folytatja pályafutását. A helyére kerülő Vokla János alezredes az utóbbi hét évben parancsnokhelyettesként segítette az alakulat irányítását, így jól ismeri mind a központot, mind pedig a személyi állományt. „A most átvett csapatzászló kötelez, hogy legjobb tudásom és lelkiismeretem szerint vezessem a rám bízott katonai szervezetet. Parancsnoki beosztásom megtiszteltetés és egyben hatalmas felelősség. Ezúton szeretném megköszönni elöljáróimnak, parancsnokaimnak azt a támogatást, aminek köszönhetően most egy patinás, több mint százéves múltra visszatekintő katonai szervezet parancsnoka lehetek” – fogalmazott az új parancsnok, aki a ceremónia egyik zárómomentumaként átvette a csapatzászlót hivatali elődjétől.

Fotó: Galovtsik GáborHivatkozás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.