2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hétezren kezdték meg a tanévet

Hosz  |  2014. 09. 09., 14:42

Önök a haza szolgálatára jelentkeztek. A magyar állam olyan munkára hívja önöket, amely a nemzet iránti elkötelezettséget és hűséget, becsületet és tisztességet, bátorságot és kitartást, nagyfokú szakértelmet és folyamatosan bővítendő tudást követel meg – fogalmazott Hende Csaba honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szeptember 8-án.

Az ország egyedüli fegyveres képzést adó felsőoktatási intézményének évnyitóján Magyarország honvédelmi minisztere beszédében hangsúlyozta: „Egy állam csak akkor lehet erős, ha az egyes területek jól értik egymás munkáját és jól tudnak együttmüködni.” Hozzátette, hogy azok, akik ma elindulnak a közszolgálati pályán jó eséllyel egészen nyugdíjas korukig rajta maradhatnak.

Prof. dr. Patyi András, az egyetem rektora az elsős hallgatók biztatásául elmondta: „Az önök előtt álló években értékeket és tudást szeretnénk a tarsolyukba tenni, de a tarsolyt kinyitni azonban csak önök tudják.” A rektor hozzáfüzte, hogy erővel senkit sem lehet tanítani. A karrierhez szükséges tudást és értékeket akarni kell elsajátítani.

A 2014/15-ös tanévben több mint 2200 hallgató kezdhette meg élete első félévét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem különböző karain. Az egyetem három karán összesen hétezer hallgató tanul alap- és mesterszakokon és a doktori iskolák valamelyikében.

Hivatkozás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.