2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hétezren kezdték meg a tanévet

Hosz  |  2014. 09. 09., 14:42

Önök a haza szolgálatára jelentkeztek. A magyar állam olyan munkára hívja önöket, amely a nemzet iránti elkötelezettséget és hűséget, becsületet és tisztességet, bátorságot és kitartást, nagyfokú szakértelmet és folyamatosan bővítendő tudást követel meg – fogalmazott Hende Csaba honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szeptember 8-án.

Az ország egyedüli fegyveres képzést adó felsőoktatási intézményének évnyitóján Magyarország honvédelmi minisztere beszédében hangsúlyozta: „Egy állam csak akkor lehet erős, ha az egyes területek jól értik egymás munkáját és jól tudnak együttmüködni.” Hozzátette, hogy azok, akik ma elindulnak a közszolgálati pályán jó eséllyel egészen nyugdíjas korukig rajta maradhatnak.

Prof. dr. Patyi András, az egyetem rektora az elsős hallgatók biztatásául elmondta: „Az önök előtt álló években értékeket és tudást szeretnénk a tarsolyukba tenni, de a tarsolyt kinyitni azonban csak önök tudják.” A rektor hozzáfüzte, hogy erővel senkit sem lehet tanítani. A karrierhez szükséges tudást és értékeket akarni kell elsajátítani.

A 2014/15-ös tanévben több mint 2200 hallgató kezdhette meg élete első félévét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem különböző karain. Az egyetem három karán összesen hétezer hallgató tanul alap- és mesterszakokon és a doktori iskolák valamelyikében.

Hivatkozás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.