2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hétezren kezdték meg a tanévet

Hosz  |  2014. 09. 09., 14:42

Önök a haza szolgálatára jelentkeztek. A magyar állam olyan munkára hívja önöket, amely a nemzet iránti elkötelezettséget és hűséget, becsületet és tisztességet, bátorságot és kitartást, nagyfokú szakértelmet és folyamatosan bővítendő tudást követel meg – fogalmazott Hende Csaba honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szeptember 8-án.

Az ország egyedüli fegyveres képzést adó felsőoktatási intézményének évnyitóján Magyarország honvédelmi minisztere beszédében hangsúlyozta: „Egy állam csak akkor lehet erős, ha az egyes területek jól értik egymás munkáját és jól tudnak együttmüködni.” Hozzátette, hogy azok, akik ma elindulnak a közszolgálati pályán jó eséllyel egészen nyugdíjas korukig rajta maradhatnak.

Prof. dr. Patyi András, az egyetem rektora az elsős hallgatók biztatásául elmondta: „Az önök előtt álló években értékeket és tudást szeretnénk a tarsolyukba tenni, de a tarsolyt kinyitni azonban csak önök tudják.” A rektor hozzáfüzte, hogy erővel senkit sem lehet tanítani. A karrierhez szükséges tudást és értékeket akarni kell elsajátítani.

A 2014/15-ös tanévben több mint 2200 hallgató kezdhette meg élete első félévét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem különböző karain. Az egyetem három karán összesen hétezer hallgató tanul alap- és mesterszakokon és a doktori iskolák valamelyikében.

Hivatkozás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.