2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

„A Honvédszakszervezet napjainkban” című kiállítás nyílt Pákozdon

Hosz  |  2014. 09. 16., 16:42

2014. szeptember 11-13-ig a Visegrádi Országokban működő katonák reprezentatív szervezetei vezetőinek XVI. találkozója (V4-ek) programjának részeként (Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, KEMPP),  nyitotta meg kapuit a „Honvédszakszervezet Napjainkban” című kiállítás, amely szeptember 28-ig látogatható.

A Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) ad helyet a „Honvédszakszervezet Napjainkban” nevet viselő vándorkiállításnak. A szeptember 11-i megnyitón, Fucsku Sándor vezérőrnagy a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, megnyitó beszédében méltatta a kiállítást, illetve a Honvédszakszervezet jelen kori munkáját. Czövek János, szakszervezetünk elnöke egy új lehetőségként értékelte a tárlatot, amellyel a szakszervezet mindennapjai még jobban meg megmutathatóak az érdeklődők számára. 

Azért, hogy az alakulatoknál szolgáló katonák is közelebb kerülhessenek a Honvédszakszervezethez és tevékenységéhez, szeptember 28-át követően a tervek szerint minden arra nyitott katonai alakulathoz ki fog települni a Pákozdon megnyitott kiállítás anyaga. A megnyitó ünnepségen részt vett Dr. Görög István ny. ezredes a KEMPP igazgatója, valamint a lengyel, szlovák, cseh, és litván katonai érdekképviseletek delegációja.

A kiállítás iránt érdeklődők a mindennapokról, illetve a kiemelt eseményekről készült több tucat fotón kívül, a Honvédszakszervezet relikviáit, emléktárgyait, zászlaját is megtekinthetik. Lippai Csaba a kiállítás tervezője úgy állította össze az anyagot, hogy azon keresztül átfogó képet kaphassanak az emberek a Honvédszakszervezet mindennapjairól. Köszönjük mindenkinek, aki a kiállítás létrehozását segítette!

Szöveg: Bazsik IstvánFotó: Bödő Viktória

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.