2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

„A Honvédszakszervezet napjainkban” című kiállítás nyílt Pákozdon

Hosz  |  2014. 09. 16., 16:42

2014. szeptember 11-13-ig a Visegrádi Országokban működő katonák reprezentatív szervezetei vezetőinek XVI. találkozója (V4-ek) programjának részeként (Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, KEMPP),  nyitotta meg kapuit a „Honvédszakszervezet Napjainkban” című kiállítás, amely szeptember 28-ig látogatható.

A Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) ad helyet a „Honvédszakszervezet Napjainkban” nevet viselő vándorkiállításnak. A szeptember 11-i megnyitón, Fucsku Sándor vezérőrnagy a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, megnyitó beszédében méltatta a kiállítást, illetve a Honvédszakszervezet jelen kori munkáját. Czövek János, szakszervezetünk elnöke egy új lehetőségként értékelte a tárlatot, amellyel a szakszervezet mindennapjai még jobban meg megmutathatóak az érdeklődők számára. 

Azért, hogy az alakulatoknál szolgáló katonák is közelebb kerülhessenek a Honvédszakszervezethez és tevékenységéhez, szeptember 28-át követően a tervek szerint minden arra nyitott katonai alakulathoz ki fog települni a Pákozdon megnyitott kiállítás anyaga. A megnyitó ünnepségen részt vett Dr. Görög István ny. ezredes a KEMPP igazgatója, valamint a lengyel, szlovák, cseh, és litván katonai érdekképviseletek delegációja.

A kiállítás iránt érdeklődők a mindennapokról, illetve a kiemelt eseményekről készült több tucat fotón kívül, a Honvédszakszervezet relikviáit, emléktárgyait, zászlaját is megtekinthetik. Lippai Csaba a kiállítás tervezője úgy állította össze az anyagot, hogy azon keresztül átfogó képet kaphassanak az emberek a Honvédszakszervezet mindennapjairól. Köszönjük mindenkinek, aki a kiállítás létrehozását segítette!

Szöveg: Bazsik IstvánFotó: Bödő Viktória

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.