2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

„A Honvédszakszervezet napjainkban” című kiállítás nyílt Pákozdon

Hosz  |  2014. 09. 16., 16:42

2014. szeptember 11-13-ig a Visegrádi Országokban működő katonák reprezentatív szervezetei vezetőinek XVI. találkozója (V4-ek) programjának részeként (Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, KEMPP),  nyitotta meg kapuit a „Honvédszakszervezet Napjainkban” című kiállítás, amely szeptember 28-ig látogatható.

A Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) ad helyet a „Honvédszakszervezet Napjainkban” nevet viselő vándorkiállításnak. A szeptember 11-i megnyitón, Fucsku Sándor vezérőrnagy a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, megnyitó beszédében méltatta a kiállítást, illetve a Honvédszakszervezet jelen kori munkáját. Czövek János, szakszervezetünk elnöke egy új lehetőségként értékelte a tárlatot, amellyel a szakszervezet mindennapjai még jobban meg megmutathatóak az érdeklődők számára. 

Azért, hogy az alakulatoknál szolgáló katonák is közelebb kerülhessenek a Honvédszakszervezethez és tevékenységéhez, szeptember 28-át követően a tervek szerint minden arra nyitott katonai alakulathoz ki fog települni a Pákozdon megnyitott kiállítás anyaga. A megnyitó ünnepségen részt vett Dr. Görög István ny. ezredes a KEMPP igazgatója, valamint a lengyel, szlovák, cseh, és litván katonai érdekképviseletek delegációja.

A kiállítás iránt érdeklődők a mindennapokról, illetve a kiemelt eseményekről készült több tucat fotón kívül, a Honvédszakszervezet relikviáit, emléktárgyait, zászlaját is megtekinthetik. Lippai Csaba a kiállítás tervezője úgy állította össze az anyagot, hogy azon keresztül átfogó képet kaphassanak az emberek a Honvédszakszervezet mindennapjairól. Köszönjük mindenkinek, aki a kiállítás létrehozását segítette!

Szöveg: Bazsik IstvánFotó: Bödő Viktória

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.