2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

„A Honvédszakszervezet napjainkban” című kiállítás nyílt Pákozdon

Hosz  |  2014. 09. 16., 16:42

2014. szeptember 11-13-ig a Visegrádi Országokban működő katonák reprezentatív szervezetei vezetőinek XVI. találkozója (V4-ek) programjának részeként (Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, KEMPP),  nyitotta meg kapuit a „Honvédszakszervezet Napjainkban” című kiállítás, amely szeptember 28-ig látogatható.

A Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) ad helyet a „Honvédszakszervezet Napjainkban” nevet viselő vándorkiállításnak. A szeptember 11-i megnyitón, Fucsku Sándor vezérőrnagy a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, megnyitó beszédében méltatta a kiállítást, illetve a Honvédszakszervezet jelen kori munkáját. Czövek János, szakszervezetünk elnöke egy új lehetőségként értékelte a tárlatot, amellyel a szakszervezet mindennapjai még jobban meg megmutathatóak az érdeklődők számára. 

Azért, hogy az alakulatoknál szolgáló katonák is közelebb kerülhessenek a Honvédszakszervezethez és tevékenységéhez, szeptember 28-át követően a tervek szerint minden arra nyitott katonai alakulathoz ki fog települni a Pákozdon megnyitott kiállítás anyaga. A megnyitó ünnepségen részt vett Dr. Görög István ny. ezredes a KEMPP igazgatója, valamint a lengyel, szlovák, cseh, és litván katonai érdekképviseletek delegációja.

A kiállítás iránt érdeklődők a mindennapokról, illetve a kiemelt eseményekről készült több tucat fotón kívül, a Honvédszakszervezet relikviáit, emléktárgyait, zászlaját is megtekinthetik. Lippai Csaba a kiállítás tervezője úgy állította össze az anyagot, hogy azon keresztül átfogó képet kaphassanak az emberek a Honvédszakszervezet mindennapjairól. Köszönjük mindenkinek, aki a kiállítás létrehozását segítette!

Szöveg: Bazsik IstvánFotó: Bödő Viktória

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.