2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbképzést tartottak a Kelet-magyarországi katonai szervezetek Hosz tisztségviselői

Hosz  |  2014. 09. 23., 16:24

Kétnapos továbbképzésen vettek részt 2014. szeptember 18-19-én Gyulán a Kelet-magyarországi katonai szervezetek Hosz tisztségviselői …

A megnyitót követően a Honvédszakszervezet elnöke tájékoztatta a megjelenteket a Hosz előtt álló legfontosabb feladatokról. Kiemelte többek között a tagtoborzás, tagépítés jelenlegi helyzetét és a további teendőket. Köszönetet mondott az alapszervezeti vezetőknek a tagépítésben való aktív részvételükért. Kérte, hogy továbbra is ezt tartsák a szakszervezeti tisztségükből adódóan az egyik legfontosabb feladatuknak. Foglalkozott továbbá a Hosz törekvéseivel, a katonai és a közszolgálati életpályamodell összehangolásával, valamint a hjt. egyes szakaszai módosításának szükségszerüségével.

A megjelent tisztségviselők tájékoztatták a vezető tisztségviselőket a saját alapszervezetüknél, csoportjuknál tapasztaltakról és elmondták megoldási javaslataikat, ötleteiket is.

Varga Árpád Attila az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi alapszervezeti vezetője elmondta, hogy a szervezettség közel 50%-os. Ezt az eredményt nemcsak az érdekképviseleti tevékenység fokozásával, de a tagsági viszonyhoz kötött szolgáltatási kör bővítésével is támogatták. Itt említette meg a tagsági kártyához kötött különböző helyi vásárlási kedvezményeket, valamint az alapszervezet által szervezett közösségi rendezvények sikerességét. Kiemelte közülük a Hódmezővásárhelyi Suncity Kalandparkban megtartott családi napot, amelyet az idén először szerveztek meg, nagy sikerrel.

Jáger Lajos az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis alapszervezeti vezetője örömmel számolt be arról, hogy várakozásaikon felül sikerült az alapszervezetnél az új tagdíjfizetési rendszerbe történő átlépés.

Millinker Gábor az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred alapszervezet vezetőségi tagja tájékoztatta a megjelenteket, hogy a katonai szervezet élére új parancsnok került kinevezésre, Nyers József ezredest Antal László alezredes váltotta. Az új parancsnokkal a munkakapcsolat és együttmüködés kialakítása folyamatban van.

A továbbképzésen résztvevők valamennyien aktívan hozzájárultak, hogy ez a fórum információátadásban, továbbításban hasznosnak bizonyuljon, ezért kezdeményezték, hogy a jövőben több hasonló rendezvény valósuljon meg a Honvédszakszervezet szervezésében.

Szöveg: Jakubik AndrásFotó: Jáger Lajos

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.