2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbképzést tartottak a Kelet-magyarországi katonai szervezetek Hosz tisztségviselői

Hosz  |  2014. 09. 23., 16:24

Kétnapos továbbképzésen vettek részt 2014. szeptember 18-19-én Gyulán a Kelet-magyarországi katonai szervezetek Hosz tisztségviselői …

A megnyitót követően a Honvédszakszervezet elnöke tájékoztatta a megjelenteket a Hosz előtt álló legfontosabb feladatokról. Kiemelte többek között a tagtoborzás, tagépítés jelenlegi helyzetét és a további teendőket. Köszönetet mondott az alapszervezeti vezetőknek a tagépítésben való aktív részvételükért. Kérte, hogy továbbra is ezt tartsák a szakszervezeti tisztségükből adódóan az egyik legfontosabb feladatuknak. Foglalkozott továbbá a Hosz törekvéseivel, a katonai és a közszolgálati életpályamodell összehangolásával, valamint a hjt. egyes szakaszai módosításának szükségszerüségével.

A megjelent tisztségviselők tájékoztatták a vezető tisztségviselőket a saját alapszervezetüknél, csoportjuknál tapasztaltakról és elmondták megoldási javaslataikat, ötleteiket is.

Varga Árpád Attila az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi alapszervezeti vezetője elmondta, hogy a szervezettség közel 50%-os. Ezt az eredményt nemcsak az érdekképviseleti tevékenység fokozásával, de a tagsági viszonyhoz kötött szolgáltatási kör bővítésével is támogatták. Itt említette meg a tagsági kártyához kötött különböző helyi vásárlási kedvezményeket, valamint az alapszervezet által szervezett közösségi rendezvények sikerességét. Kiemelte közülük a Hódmezővásárhelyi Suncity Kalandparkban megtartott családi napot, amelyet az idén először szerveztek meg, nagy sikerrel.

Jáger Lajos az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis alapszervezeti vezetője örömmel számolt be arról, hogy várakozásaikon felül sikerült az alapszervezetnél az új tagdíjfizetési rendszerbe történő átlépés.

Millinker Gábor az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred alapszervezet vezetőségi tagja tájékoztatta a megjelenteket, hogy a katonai szervezet élére új parancsnok került kinevezésre, Nyers József ezredest Antal László alezredes váltotta. Az új parancsnokkal a munkakapcsolat és együttmüködés kialakítása folyamatban van.

A továbbképzésen résztvevők valamennyien aktívan hozzájárultak, hogy ez a fórum információátadásban, továbbításban hasznosnak bizonyuljon, ezért kezdeményezték, hogy a jövőben több hasonló rendezvény valósuljon meg a Honvédszakszervezet szervezésében.

Szöveg: Jakubik AndrásFotó: Jáger Lajos

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.