2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbképzést tartottak a Kelet-magyarországi katonai szervezetek Hosz tisztségviselői

Hosz  |  2014. 09. 23., 16:24

Kétnapos továbbképzésen vettek részt 2014. szeptember 18-19-én Gyulán a Kelet-magyarországi katonai szervezetek Hosz tisztségviselői …

A megnyitót követően a Honvédszakszervezet elnöke tájékoztatta a megjelenteket a Hosz előtt álló legfontosabb feladatokról. Kiemelte többek között a tagtoborzás, tagépítés jelenlegi helyzetét és a további teendőket. Köszönetet mondott az alapszervezeti vezetőknek a tagépítésben való aktív részvételükért. Kérte, hogy továbbra is ezt tartsák a szakszervezeti tisztségükből adódóan az egyik legfontosabb feladatuknak. Foglalkozott továbbá a Hosz törekvéseivel, a katonai és a közszolgálati életpályamodell összehangolásával, valamint a hjt. egyes szakaszai módosításának szükségszerüségével.

A megjelent tisztségviselők tájékoztatták a vezető tisztségviselőket a saját alapszervezetüknél, csoportjuknál tapasztaltakról és elmondták megoldási javaslataikat, ötleteiket is.

Varga Árpád Attila az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi alapszervezeti vezetője elmondta, hogy a szervezettség közel 50%-os. Ezt az eredményt nemcsak az érdekképviseleti tevékenység fokozásával, de a tagsági viszonyhoz kötött szolgáltatási kör bővítésével is támogatták. Itt említette meg a tagsági kártyához kötött különböző helyi vásárlási kedvezményeket, valamint az alapszervezet által szervezett közösségi rendezvények sikerességét. Kiemelte közülük a Hódmezővásárhelyi Suncity Kalandparkban megtartott családi napot, amelyet az idén először szerveztek meg, nagy sikerrel.

Jáger Lajos az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis alapszervezeti vezetője örömmel számolt be arról, hogy várakozásaikon felül sikerült az alapszervezetnél az új tagdíjfizetési rendszerbe történő átlépés.

Millinker Gábor az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred alapszervezet vezetőségi tagja tájékoztatta a megjelenteket, hogy a katonai szervezet élére új parancsnok került kinevezésre, Nyers József ezredest Antal László alezredes váltotta. Az új parancsnokkal a munkakapcsolat és együttmüködés kialakítása folyamatban van.

A továbbképzésen résztvevők valamennyien aktívan hozzájárultak, hogy ez a fórum információátadásban, továbbításban hasznosnak bizonyuljon, ezért kezdeményezték, hogy a jövőben több hasonló rendezvény valósuljon meg a Honvédszakszervezet szervezésében.

Szöveg: Jakubik AndrásFotó: Jáger Lajos

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.