2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet elnöke látogatást tett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár által működtetett „Angol táborban”

Hosz  |  2014. 10. 01., 14:08

A napokban vette kezdetét Magyar Honvédség idei legnagyobb szabású hadgyakorlat-sorozata, a Közös Fellépés 2014 – amely egyben a NATO nagyszabású „Steadfast Javelin” nevű gyakorlatának is részét képezi. Az őszi gyakorlatsorozat keretében több hadgyakorlat épül egymásra, ezek közül kiemelkedik az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 62. lövészzászlóaljából megalakított zászlóaljharccsoport felkészítése, a „Bátor Harcos 2014”, valamint az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj SOFEVAL-ellenőrzése.

Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke és Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő 2014. szeptember 25-én az MH 5. Bocskai István Lövészdandár települési helyén a „0” pont térségében található „Angol táborban tett látogatást. A tábor bemutatásában segítségükre volt Papp András törzszászlós a dandár vezénylő zászlósa, valamint Nagyfejeő Gábor főtörzsőrmester a Hódmezővásárhelyi Hosz alapszervezet vezető helyettese. A kísérők, és a látogatás alkalmával megkérdezettek egybehangzó véleményként fogalmazták meg, hogy a folyamatos esőzések következtében a sátorváros felépítése kritikus mozzanata volt a kitelepülés időszakának.

A katonák találékonyságának és a parancsnoki állomány odafigyelésének köszönhetően, a tábori életkörülmények és a szociális rendszerek jelenleg biztosítottak a gyakorlaton résztvevő állomány részére. A közel másfél hónapos kitelepülésen gyakorlatilag a dandár minden alegysége érintett a kihívások leküzdésében.

A Hosz Tisztségviselői a személyes beszélgetések alkalmával meghallgathatták a lövészek, a felderítők beszámolóit, de betekintést nyerhettek az egészségügyi és a müszaki szakalegységek mindennapi feladataiba. A tábori ellátás szakharcászati feladatairól, a valós biztosítást végző törzs munkahelyein, a logisztikai szakállomány adott tájékoztatást. A gyakorlótér kiszolgálási feladataiba bevont Önkéntes Müveleti Tartalékosok személyes tapasztalataikat fogalmazták meg a Hosz elnökének.

A táborban tett látogatást követően elmondható, hogy a gyakorlaton részvevő katonák elkötelezettek a gyakorlat célkitüzéseinek megvalósítása vonatkozásában, a professzionális gondolkodás, a feladatok iránti elkötelezettség példaértékü a résztvevő állománynál.

Fotó és szöveg: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.