2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet elnöke látogatást tett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár által működtetett „Angol táborban”

Hosz  |  2014. 10. 01., 14:08

A napokban vette kezdetét Magyar Honvédség idei legnagyobb szabású hadgyakorlat-sorozata, a Közös Fellépés 2014 – amely egyben a NATO nagyszabású „Steadfast Javelin” nevű gyakorlatának is részét képezi. Az őszi gyakorlatsorozat keretében több hadgyakorlat épül egymásra, ezek közül kiemelkedik az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 62. lövészzászlóaljából megalakított zászlóaljharccsoport felkészítése, a „Bátor Harcos 2014”, valamint az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj SOFEVAL-ellenőrzése.

Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke és Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő 2014. szeptember 25-én az MH 5. Bocskai István Lövészdandár települési helyén a „0” pont térségében található „Angol táborban tett látogatást. A tábor bemutatásában segítségükre volt Papp András törzszászlós a dandár vezénylő zászlósa, valamint Nagyfejeő Gábor főtörzsőrmester a Hódmezővásárhelyi Hosz alapszervezet vezető helyettese. A kísérők, és a látogatás alkalmával megkérdezettek egybehangzó véleményként fogalmazták meg, hogy a folyamatos esőzések következtében a sátorváros felépítése kritikus mozzanata volt a kitelepülés időszakának.

A katonák találékonyságának és a parancsnoki állomány odafigyelésének köszönhetően, a tábori életkörülmények és a szociális rendszerek jelenleg biztosítottak a gyakorlaton résztvevő állomány részére. A közel másfél hónapos kitelepülésen gyakorlatilag a dandár minden alegysége érintett a kihívások leküzdésében.

A Hosz Tisztségviselői a személyes beszélgetések alkalmával meghallgathatták a lövészek, a felderítők beszámolóit, de betekintést nyerhettek az egészségügyi és a müszaki szakalegységek mindennapi feladataiba. A tábori ellátás szakharcászati feladatairól, a valós biztosítást végző törzs munkahelyein, a logisztikai szakállomány adott tájékoztatást. A gyakorlótér kiszolgálási feladataiba bevont Önkéntes Müveleti Tartalékosok személyes tapasztalataikat fogalmazták meg a Hosz elnökének.

A táborban tett látogatást követően elmondható, hogy a gyakorlaton részvevő katonák elkötelezettek a gyakorlat célkitüzéseinek megvalósítása vonatkozásában, a professzionális gondolkodás, a feladatok iránti elkötelezettség példaértékü a résztvevő állománynál.

Fotó és szöveg: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.