2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet elnöke látogatást tett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár által működtetett „Angol táborban”

Hosz  |  2014. 10. 01., 14:08

A napokban vette kezdetét Magyar Honvédség idei legnagyobb szabású hadgyakorlat-sorozata, a Közös Fellépés 2014 – amely egyben a NATO nagyszabású „Steadfast Javelin” nevű gyakorlatának is részét képezi. Az őszi gyakorlatsorozat keretében több hadgyakorlat épül egymásra, ezek közül kiemelkedik az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 62. lövészzászlóaljából megalakított zászlóaljharccsoport felkészítése, a „Bátor Harcos 2014”, valamint az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj SOFEVAL-ellenőrzése.

Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke és Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő 2014. szeptember 25-én az MH 5. Bocskai István Lövészdandár települési helyén a „0” pont térségében található „Angol táborban tett látogatást. A tábor bemutatásában segítségükre volt Papp András törzszászlós a dandár vezénylő zászlósa, valamint Nagyfejeő Gábor főtörzsőrmester a Hódmezővásárhelyi Hosz alapszervezet vezető helyettese. A kísérők, és a látogatás alkalmával megkérdezettek egybehangzó véleményként fogalmazták meg, hogy a folyamatos esőzések következtében a sátorváros felépítése kritikus mozzanata volt a kitelepülés időszakának.

A katonák találékonyságának és a parancsnoki állomány odafigyelésének köszönhetően, a tábori életkörülmények és a szociális rendszerek jelenleg biztosítottak a gyakorlaton résztvevő állomány részére. A közel másfél hónapos kitelepülésen gyakorlatilag a dandár minden alegysége érintett a kihívások leküzdésében.

A Hosz Tisztségviselői a személyes beszélgetések alkalmával meghallgathatták a lövészek, a felderítők beszámolóit, de betekintést nyerhettek az egészségügyi és a müszaki szakalegységek mindennapi feladataiba. A tábori ellátás szakharcászati feladatairól, a valós biztosítást végző törzs munkahelyein, a logisztikai szakállomány adott tájékoztatást. A gyakorlótér kiszolgálási feladataiba bevont Önkéntes Müveleti Tartalékosok személyes tapasztalataikat fogalmazták meg a Hosz elnökének.

A táborban tett látogatást követően elmondható, hogy a gyakorlaton részvevő katonák elkötelezettek a gyakorlat célkitüzéseinek megvalósítása vonatkozásában, a professzionális gondolkodás, a feladatok iránti elkötelezettség példaértékü a résztvevő állománynál.

Fotó és szöveg: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.