2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nemzetközi kitekintést és hasznos ismereteket szereztek tisztségviselőink a pécsi szakmai szemináriumon

Hosz  |  2014. 10. 15., 12:26

A LIGA Szakszervezetek 2014. október 09-10-én Pécsett szervezte nemzetközi szakmai szemináriumát. Az esemény egyúttal lehetőséget biztosított a Nyugat-magyarországi régióhoz tartozó alapszervezeti vezetők és képviselőik továbbképzéséhez. A LIGA elnökségének tagjaként Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke megnyitó beszédében köszöntötte a résztvevőket, köztük a Szlovéniában működő legnagyobb reprezentatív szakszervezet képviselőit és egyben megnyitotta a tanácskozást…

 

A szakmai program a szlovén küldöttség vezetőjének előadásával vette kezdetét, amely részletes betekintést adott déli szomszédunk szakszervezeti életébe, az érdekérvényesítés rendszerébe.

Pelei Krisztina a Nemzetgazdasági Minisztérium nemzetközi főreferense a szociális párbeszéd nemzetközi és európai szinten megtartott előadásában rávilágított a bipartit és tripartit érdekegyeztetés struktúrájára, a szereplőinek feladataira, folyamatok összetettségére és szintereire. Megismerkedhettünk a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) müködésével, felépítésével, döntéshozó szerveivel.

A délután folyamán Dr. Kéri Ádám a LIGA Szakszervezetek jogi szakértője az Európai Szociális Párbeszéd előadásában a történeti áttekintést követően a szociális párbeszéd formáiról, a szociális partnerek szerepének fontosságáról tájékoztatta a jelenlevőket. Az esti szabad program keretében lehetősége nyílt a résztvevő szakszervezetek képviselőivel párbeszédet folytatni, ezáltal betekintést nyerni a különböző területen dolgozók munkájába.

A második nap szakmai programja „Az élethosszig tartó tanulás és a foglalkoztathatóság helyzete Magyarországon és az Európai Unió tagállamaiban” előadással vette kezdetét. Szalai Piroska kuratórium elnök, Budapest Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztos, az előadásában a formális, a nem formális és az informális tanulás különbözőségeire hívta fel a figyelmet, valamint a készségek, és kompetenciák együttes rendszerének fontosságára világított rá. Előadásából kiemelte, hogy az élethosszig tartó tanulás és a foglalkoztathatóság között nagyon erős korreláció mutatható ki.

Az előadást követően Czövek János a Hosz elnöke, külön fórum keretében tájékoztatta a Hosz jelenlévő képviselőit az előttük álló feladatokról, melyen részt vett Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a LIGA Szakszervezetek főtitkára is.

Szöveg: Németh NándorFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.