2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nemzetközi kitekintést és hasznos ismereteket szereztek tisztségviselőink a pécsi szakmai szemináriumon

Hosz  |  2014. 10. 15., 12:26

A LIGA Szakszervezetek 2014. október 09-10-én Pécsett szervezte nemzetközi szakmai szemináriumát. Az esemény egyúttal lehetőséget biztosított a Nyugat-magyarországi régióhoz tartozó alapszervezeti vezetők és képviselőik továbbképzéséhez. A LIGA elnökségének tagjaként Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke megnyitó beszédében köszöntötte a résztvevőket, köztük a Szlovéniában működő legnagyobb reprezentatív szakszervezet képviselőit és egyben megnyitotta a tanácskozást…

 

A szakmai program a szlovén küldöttség vezetőjének előadásával vette kezdetét, amely részletes betekintést adott déli szomszédunk szakszervezeti életébe, az érdekérvényesítés rendszerébe.

Pelei Krisztina a Nemzetgazdasági Minisztérium nemzetközi főreferense a szociális párbeszéd nemzetközi és európai szinten megtartott előadásában rávilágított a bipartit és tripartit érdekegyeztetés struktúrájára, a szereplőinek feladataira, folyamatok összetettségére és szintereire. Megismerkedhettünk a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) müködésével, felépítésével, döntéshozó szerveivel.

A délután folyamán Dr. Kéri Ádám a LIGA Szakszervezetek jogi szakértője az Európai Szociális Párbeszéd előadásában a történeti áttekintést követően a szociális párbeszéd formáiról, a szociális partnerek szerepének fontosságáról tájékoztatta a jelenlevőket. Az esti szabad program keretében lehetősége nyílt a résztvevő szakszervezetek képviselőivel párbeszédet folytatni, ezáltal betekintést nyerni a különböző területen dolgozók munkájába.

A második nap szakmai programja „Az élethosszig tartó tanulás és a foglalkoztathatóság helyzete Magyarországon és az Európai Unió tagállamaiban” előadással vette kezdetét. Szalai Piroska kuratórium elnök, Budapest Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztos, az előadásában a formális, a nem formális és az informális tanulás különbözőségeire hívta fel a figyelmet, valamint a készségek, és kompetenciák együttes rendszerének fontosságára világított rá. Előadásából kiemelte, hogy az élethosszig tartó tanulás és a foglalkoztathatóság között nagyon erős korreláció mutatható ki.

Az előadást követően Czövek János a Hosz elnöke, külön fórum keretében tájékoztatta a Hosz jelenlévő képviselőit az előttük álló feladatokról, melyen részt vett Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a LIGA Szakszervezetek főtitkára is.

Szöveg: Németh NándorFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.