2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

61 éves az MH Anyagellátó Raktárbázis Kálon

Hosz  |  2014. 10. 30., 09:23

Az MH Anyagellátó Raktárbázis káli bázisán a hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a raktárbázis évfordulós megemlékezését 2014. október 28-án. Pintér Attila bázisparancsnok köszöntötte a szervezet volt parancsnokait, a környező települések polgármestereit, a megjelent katonai szervezetek képviselőit, a jelenlévő nyugdíjas kollégákat és a meghívott társadalmi szervezetek képviselőit. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte, az ünnepség narrátora Vágó Miklós őrnagy a Honvédszakszervezet csoportvezetője volt…

A vendégek köszöntése után egy rövid történeti áttekintésre került sor a bázis történetével kapcsolatosan. A megalakulás időpontja 1953. december 1-je, az utolsó átszervezés után a bázis az MH Logisztikai Központ közvetlen alárendeltségébe tartozó MH Anyagellátó Raktárbázis nevet vette fel. A haderő átalakítása során a Honvéd Vezérkar főnök és a közigazgatási államtitkár 35/2014-es együttes intézkedése alapján 2014. december 31-ig az MH Anyagellátó Raktárbázis káli parancsnoksága felszámolásra kerül. Ez a feladat nagy terhet jelentett és jelent a bázis személyi állománya részére. A parancsnok köszönetét fejezte ki az állomány részére a KLB-II feladat végrehajtásának tekintetében. Kiemelte, hogy napi feladatok és az előírások maximális betartása mellett, hibátlanul és balesetmentesen sikerült végrehajtani az eszközök mozgatását. Kollégáinak új munkahelyeikhez, magánéletükhöz sok sikert kívánt.

Terék Tamás alezredes az MH Anyagellátó Raktárbázis haditechnikai parancsnok helyettese méltatta a bázis személyi állományának munkáját és elismerését fejezte ki a bázis parancsnokának. Felvázolta a közelmúltban az objektumok felszámolásával kapcsolatos folyamatot. Felajánlotta további segítségét a törvényes lehetőségeknek megfelelően az állomány részére.

A rendezvény további részében a felsőszentiváni Kísérleti Színpad előadását láthattuk, ahol az általános iskolás gyerekek színvonalas előadásukkal szórakoztatták a vendégeket.

Végezetül a parancsnok reményét fejezte ki, hogy ha az objektumban már nem is, de minden évben meg tudják majd ünnepelni az alakulat évfordulóját.

Szöveg és fotó: Szendrei Zoltán

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.