2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlésre készülünk

Hosz  |  2014. 11. 11., 15:52

 A Hosz Központi Irodában üléseztek az elnökség tagjai, az alapszervezeti és önállócsoport vezetők, valamint a szerződéses szekció tagjai 2014. november 05-én. A rendezvény Czövek János elnök tájékoztatójával kezdődött, amelyben kiemelten szólt a katonai életpálya bevezetéséről és az ezzel összefüggő illetményfejlesztésről. Kitért a Küldöttgyűlés napirendjeire és az előkésztésben eddig elvégzett feladatokra. A tájékoztatót az alelnökök a szakterületeikre vonatkozó részletesebb információkkal egészítették ki. A tájékoztató után a képviseletek és a szerződéses szekció megtartották üléseiket, majd a rendezvény végén az elnökség összegezte az üléseken történteket és feladatokat határozott meg a Küldöttgyűlés végrehajtására… 

A napirendekben szó esett a Honvédszakszervezet 2015. évi költségvetési tervezetéről, 2015. évi fontosabb feladatairól, munka-, és rendezvénytervéről valamint a „Szakszervezeti munkáért díj” odaítéléséről.

Az ülésen kiemelten foglalkoztak az új közszolgálati életpálya-modellel, az illetményemeléssel, a kedvezményes lakhatási támogatás bevezetésével, valamint a megtakarítási célú biztosítási konstrukcióval. A jelenlévő alapszervezeti vezetők élénken érdeklődtek a tárgyalások jelenlegi állásáról, a részletkérdésekről, a szakszervezeti vezetők minden részletre kiterjedően válaszoltak. A koncepció jelenleg kidolgozás alatt van, a részletkérdések kidolgozására csak a koncepció elfogadása után kerülhet sor.

Szolgálati idő pótlék a jövőben várhatóan hangsúlyozott szerepet kap. A közszolgálati életpálya-modell várhatóan megteremti az átjárhatóság feltételeit a közszolgálat más területére. A jövőben egy új megtakarítási jellegü biztosítási konstrukció kerülhet kialakításra, amely az önhibájukból kívül kiválni kényszerülők részére biztosít ellátást. Kezdeményeztük, hogy a lakhatási támogatási formák megőrzése mellett, egy kedvező otthonteremtési kölcsön is bevezetésre kerülhessen.

 Bazsik István alelnök ismertette a 2015 évi költségvetés tervezetét, az előadás alkalmat adott arra is, hogy a tisztségviselők a feltett kérdéseikre azonnali tájékoztatást kaptak. Tájékoztatott, hogy a lehető legbiztonságosabb tartalékokat tartalmazó költségvetést készült. A költségvetés tervezet a müködés alapvető feltételeit biztosítja. A bevételek jelenlegi alakulását figyelembe véve, két fő tényezőre épül a tagdíjbevételekre és szakszervezetünk befektetéseinek hozamaira.

A jövő évi fontosabb feladatokról, rendezvényekről és az elnökség munkatervéről Szendrei Zoltán alelnök terjesztette be a határozattervezeteket. Említést tett a rendezvények fontosságáról, majd tájékoztatott az elmúlt év tapasztalatairól. Kiemelte, hogy akinek módosító javaslata van a beterjesztett határozattervezetekkel kapcsolatban, az javaslatait küldje meg az iroda@hsz.hu email címre.

 A képviseletek külön-külön is megtárgyalták a határozattervezeteket, kialakították álláspontjaikat, majd javaslatokat fogalmaztak meg.

 A szerződéses szekció jelenlévő tagjai megtárgyalták a szekciók müködésével kapcsolatos teendőket, majd véleményt alkottak a további tevékenységükkel kapcsolatosan.

 A nap végén az elnökség is ülést tartott. ElőszörDr. Karakas Attila a jogsegélyszolgálat vezetője tájékoztatott ajogsegélyszolgálat tevékenységéről és a folyamatban lévő perek állásáról. Azelnökség a képviseleti gyüléseken tapasztalatokat összegezte, majd kialakítottaa november 19-i Küldöttgyülésre a véglegesen beterjesztendő határozatokat.

 Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

Az Ukroboronprom cég arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az An-70 katonai változatából kivesznek minden orosz eredetű fedélzeti berendezést.