2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlésre készülünk

Hosz  |  2014. 11. 11., 15:52

 A Hosz Központi Irodában üléseztek az elnökség tagjai, az alapszervezeti és önállócsoport vezetők, valamint a szerződéses szekció tagjai 2014. november 05-én. A rendezvény Czövek János elnök tájékoztatójával kezdődött, amelyben kiemelten szólt a katonai életpálya bevezetéséről és az ezzel összefüggő illetményfejlesztésről. Kitért a Küldöttgyűlés napirendjeire és az előkésztésben eddig elvégzett feladatokra. A tájékoztatót az alelnökök a szakterületeikre vonatkozó részletesebb információkkal egészítették ki. A tájékoztató után a képviseletek és a szerződéses szekció megtartották üléseiket, majd a rendezvény végén az elnökség összegezte az üléseken történteket és feladatokat határozott meg a Küldöttgyűlés végrehajtására… 

A napirendekben szó esett a Honvédszakszervezet 2015. évi költségvetési tervezetéről, 2015. évi fontosabb feladatairól, munka-, és rendezvénytervéről valamint a „Szakszervezeti munkáért díj” odaítéléséről.

Az ülésen kiemelten foglalkoztak az új közszolgálati életpálya-modellel, az illetményemeléssel, a kedvezményes lakhatási támogatás bevezetésével, valamint a megtakarítási célú biztosítási konstrukcióval. A jelenlévő alapszervezeti vezetők élénken érdeklődtek a tárgyalások jelenlegi állásáról, a részletkérdésekről, a szakszervezeti vezetők minden részletre kiterjedően válaszoltak. A koncepció jelenleg kidolgozás alatt van, a részletkérdések kidolgozására csak a koncepció elfogadása után kerülhet sor.

Szolgálati idő pótlék a jövőben várhatóan hangsúlyozott szerepet kap. A közszolgálati életpálya-modell várhatóan megteremti az átjárhatóság feltételeit a közszolgálat más területére. A jövőben egy új megtakarítási jellegü biztosítási konstrukció kerülhet kialakításra, amely az önhibájukból kívül kiválni kényszerülők részére biztosít ellátást. Kezdeményeztük, hogy a lakhatási támogatási formák megőrzése mellett, egy kedvező otthonteremtési kölcsön is bevezetésre kerülhessen.

 Bazsik István alelnök ismertette a 2015 évi költségvetés tervezetét, az előadás alkalmat adott arra is, hogy a tisztségviselők a feltett kérdéseikre azonnali tájékoztatást kaptak. Tájékoztatott, hogy a lehető legbiztonságosabb tartalékokat tartalmazó költségvetést készült. A költségvetés tervezet a müködés alapvető feltételeit biztosítja. A bevételek jelenlegi alakulását figyelembe véve, két fő tényezőre épül a tagdíjbevételekre és szakszervezetünk befektetéseinek hozamaira.

A jövő évi fontosabb feladatokról, rendezvényekről és az elnökség munkatervéről Szendrei Zoltán alelnök terjesztette be a határozattervezeteket. Említést tett a rendezvények fontosságáról, majd tájékoztatott az elmúlt év tapasztalatairól. Kiemelte, hogy akinek módosító javaslata van a beterjesztett határozattervezetekkel kapcsolatban, az javaslatait küldje meg az iroda@hsz.hu email címre.

 A képviseletek külön-külön is megtárgyalták a határozattervezeteket, kialakították álláspontjaikat, majd javaslatokat fogalmaztak meg.

 A szerződéses szekció jelenlévő tagjai megtárgyalták a szekciók müködésével kapcsolatos teendőket, majd véleményt alkottak a további tevékenységükkel kapcsolatosan.

 A nap végén az elnökség is ülést tartott. ElőszörDr. Karakas Attila a jogsegélyszolgálat vezetője tájékoztatott ajogsegélyszolgálat tevékenységéről és a folyamatban lévő perek állásáról. Azelnökség a képviseleti gyüléseken tapasztalatokat összegezte, majd kialakítottaa november 19-i Küldöttgyülésre a véglegesen beterjesztendő határozatokat.

 Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.