2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlésre készülünk

Hosz  |  2014. 11. 11., 15:52

 A Hosz Központi Irodában üléseztek az elnökség tagjai, az alapszervezeti és önállócsoport vezetők, valamint a szerződéses szekció tagjai 2014. november 05-én. A rendezvény Czövek János elnök tájékoztatójával kezdődött, amelyben kiemelten szólt a katonai életpálya bevezetéséről és az ezzel összefüggő illetményfejlesztésről. Kitért a Küldöttgyűlés napirendjeire és az előkésztésben eddig elvégzett feladatokra. A tájékoztatót az alelnökök a szakterületeikre vonatkozó részletesebb információkkal egészítették ki. A tájékoztató után a képviseletek és a szerződéses szekció megtartották üléseiket, majd a rendezvény végén az elnökség összegezte az üléseken történteket és feladatokat határozott meg a Küldöttgyűlés végrehajtására… 

A napirendekben szó esett a Honvédszakszervezet 2015. évi költségvetési tervezetéről, 2015. évi fontosabb feladatairól, munka-, és rendezvénytervéről valamint a „Szakszervezeti munkáért díj” odaítéléséről.

Az ülésen kiemelten foglalkoztak az új közszolgálati életpálya-modellel, az illetményemeléssel, a kedvezményes lakhatási támogatás bevezetésével, valamint a megtakarítási célú biztosítási konstrukcióval. A jelenlévő alapszervezeti vezetők élénken érdeklődtek a tárgyalások jelenlegi állásáról, a részletkérdésekről, a szakszervezeti vezetők minden részletre kiterjedően válaszoltak. A koncepció jelenleg kidolgozás alatt van, a részletkérdések kidolgozására csak a koncepció elfogadása után kerülhet sor.

Szolgálati idő pótlék a jövőben várhatóan hangsúlyozott szerepet kap. A közszolgálati életpálya-modell várhatóan megteremti az átjárhatóság feltételeit a közszolgálat más területére. A jövőben egy új megtakarítási jellegü biztosítási konstrukció kerülhet kialakításra, amely az önhibájukból kívül kiválni kényszerülők részére biztosít ellátást. Kezdeményeztük, hogy a lakhatási támogatási formák megőrzése mellett, egy kedvező otthonteremtési kölcsön is bevezetésre kerülhessen.

 Bazsik István alelnök ismertette a 2015 évi költségvetés tervezetét, az előadás alkalmat adott arra is, hogy a tisztségviselők a feltett kérdéseikre azonnali tájékoztatást kaptak. Tájékoztatott, hogy a lehető legbiztonságosabb tartalékokat tartalmazó költségvetést készült. A költségvetés tervezet a müködés alapvető feltételeit biztosítja. A bevételek jelenlegi alakulását figyelembe véve, két fő tényezőre épül a tagdíjbevételekre és szakszervezetünk befektetéseinek hozamaira.

A jövő évi fontosabb feladatokról, rendezvényekről és az elnökség munkatervéről Szendrei Zoltán alelnök terjesztette be a határozattervezeteket. Említést tett a rendezvények fontosságáról, majd tájékoztatott az elmúlt év tapasztalatairól. Kiemelte, hogy akinek módosító javaslata van a beterjesztett határozattervezetekkel kapcsolatban, az javaslatait küldje meg az iroda@hsz.hu email címre.

 A képviseletek külön-külön is megtárgyalták a határozattervezeteket, kialakították álláspontjaikat, majd javaslatokat fogalmaztak meg.

 A szerződéses szekció jelenlévő tagjai megtárgyalták a szekciók müködésével kapcsolatos teendőket, majd véleményt alkottak a további tevékenységükkel kapcsolatosan.

 A nap végén az elnökség is ülést tartott. ElőszörDr. Karakas Attila a jogsegélyszolgálat vezetője tájékoztatott ajogsegélyszolgálat tevékenységéről és a folyamatban lévő perek állásáról. Azelnökség a képviseleti gyüléseken tapasztalatokat összegezte, majd kialakítottaa november 19-i Küldöttgyülésre a véglegesen beterjesztendő határozatokat.

 Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.