2024. 03. 29. péntek
Auguszta
: 396 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlésre készülünk

Hosz  |  2014. 11. 11., 15:52

 A Hosz Központi Irodában üléseztek az elnökség tagjai, az alapszervezeti és önállócsoport vezetők, valamint a szerződéses szekció tagjai 2014. november 05-én. A rendezvény Czövek János elnök tájékoztatójával kezdődött, amelyben kiemelten szólt a katonai életpálya bevezetéséről és az ezzel összefüggő illetményfejlesztésről. Kitért a Küldöttgyűlés napirendjeire és az előkésztésben eddig elvégzett feladatokra. A tájékoztatót az alelnökök a szakterületeikre vonatkozó részletesebb információkkal egészítették ki. A tájékoztató után a képviseletek és a szerződéses szekció megtartották üléseiket, majd a rendezvény végén az elnökség összegezte az üléseken történteket és feladatokat határozott meg a Küldöttgyűlés végrehajtására… 

A napirendekben szó esett a Honvédszakszervezet 2015. évi költségvetési tervezetéről, 2015. évi fontosabb feladatairól, munka-, és rendezvénytervéről valamint a „Szakszervezeti munkáért díj” odaítéléséről.

Az ülésen kiemelten foglalkoztak az új közszolgálati életpálya-modellel, az illetményemeléssel, a kedvezményes lakhatási támogatás bevezetésével, valamint a megtakarítási célú biztosítási konstrukcióval. A jelenlévő alapszervezeti vezetők élénken érdeklődtek a tárgyalások jelenlegi állásáról, a részletkérdésekről, a szakszervezeti vezetők minden részletre kiterjedően válaszoltak. A koncepció jelenleg kidolgozás alatt van, a részletkérdések kidolgozására csak a koncepció elfogadása után kerülhet sor.

Szolgálati idő pótlék a jövőben várhatóan hangsúlyozott szerepet kap. A közszolgálati életpálya-modell várhatóan megteremti az átjárhatóság feltételeit a közszolgálat más területére. A jövőben egy új megtakarítási jellegü biztosítási konstrukció kerülhet kialakításra, amely az önhibájukból kívül kiválni kényszerülők részére biztosít ellátást. Kezdeményeztük, hogy a lakhatási támogatási formák megőrzése mellett, egy kedvező otthonteremtési kölcsön is bevezetésre kerülhessen.

 Bazsik István alelnök ismertette a 2015 évi költségvetés tervezetét, az előadás alkalmat adott arra is, hogy a tisztségviselők a feltett kérdéseikre azonnali tájékoztatást kaptak. Tájékoztatott, hogy a lehető legbiztonságosabb tartalékokat tartalmazó költségvetést készült. A költségvetés tervezet a müködés alapvető feltételeit biztosítja. A bevételek jelenlegi alakulását figyelembe véve, két fő tényezőre épül a tagdíjbevételekre és szakszervezetünk befektetéseinek hozamaira.

A jövő évi fontosabb feladatokról, rendezvényekről és az elnökség munkatervéről Szendrei Zoltán alelnök terjesztette be a határozattervezeteket. Említést tett a rendezvények fontosságáról, majd tájékoztatott az elmúlt év tapasztalatairól. Kiemelte, hogy akinek módosító javaslata van a beterjesztett határozattervezetekkel kapcsolatban, az javaslatait küldje meg az iroda@hsz.hu email címre.

 A képviseletek külön-külön is megtárgyalták a határozattervezeteket, kialakították álláspontjaikat, majd javaslatokat fogalmaztak meg.

 A szerződéses szekció jelenlévő tagjai megtárgyalták a szekciók müködésével kapcsolatos teendőket, majd véleményt alkottak a további tevékenységükkel kapcsolatosan.

 A nap végén az elnökség is ülést tartott. ElőszörDr. Karakas Attila a jogsegélyszolgálat vezetője tájékoztatott ajogsegélyszolgálat tevékenységéről és a folyamatban lévő perek állásáról. Azelnökség a képviseleti gyüléseken tapasztalatokat összegezte, majd kialakítottaa november 19-i Küldöttgyülésre a véglegesen beterjesztendő határozatokat.

 Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.