2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz delegáltjának részvételével ülésezett az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriuma

Hosz  |  2014. 12. 05., 13:59

Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriuma 2014. december 4-én tartotta meg alakuló ülését…

A kuratóriumi ülést Gyuris Mihály a Szociálpolitikai Közalapítvány titkára nyitotta meg, köszöntötte a kuratórium leköszönő és új tagjait. A Fővárosi Törvényszék jogerős végzése alapján új elnöke és tagjai lettek a kuratóriumnak. A Hosz elnökségének javaslata alapján pedig Szendrei Zoltán alelnök lett az Alapítvány Hosz által delegált tagja. Csetényi Lászlónak a Hosz korábbi képviselőjének 24 éves áldozatos munkáját a kuratórium elnöke ezúton is megköszönte.

A kuratórium új tagjainak bemutatkozását követően a Hosz alelnöke felajánlotta segítségét az érintettek minél szélesebb körben történő elérése érdekében. Elmondta, hogy a Honvédszakszervezet abban érdekelt, hogy a rászorulókhoz eljuthasson a Szociálpolitikai Közalapítvány segítsége. A Hosz a tisztségviselőinek és tagjainak figyelmébe ajánlja a Közalapítvány által biztosítható lehetőségeket. A támogatásban részesülhetnek: a hátrányos helyzetü nagy családosok, gyermeküket egyedül nevelők, szolgálati balesetesek, nyugállományú rászorulók valamint a katona özvegyek és árvák.

Az ülésen még a Közalapítvány a régi kurátorai szavazhattak, de már az új tagok is véleményt formálhattak minden esetben. Az eredményes munka után 235 fő részére közel 10 milló Ft segély került megítélésre.

Tekintettel arra, hogy Szendrei Zoltán alelnök személyében állandó delegáltja van a Hosz-nak az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumában, kérjük az alapszervezeti és csoportvezetőket segítsék a nehéz helyzetben lévők ilyen módon történő támogatását is.  A Közalapítvány honlapján ( www.hka.hu ) minden információ és adat elérhető.  

szöveg:  Szendrei Zoltán

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.