2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz delegáltjának részvételével ülésezett az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriuma

Hosz  |  2014. 12. 05., 13:59

Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriuma 2014. december 4-én tartotta meg alakuló ülését…

A kuratóriumi ülést Gyuris Mihály a Szociálpolitikai Közalapítvány titkára nyitotta meg, köszöntötte a kuratórium leköszönő és új tagjait. A Fővárosi Törvényszék jogerős végzése alapján új elnöke és tagjai lettek a kuratóriumnak. A Hosz elnökségének javaslata alapján pedig Szendrei Zoltán alelnök lett az Alapítvány Hosz által delegált tagja. Csetényi Lászlónak a Hosz korábbi képviselőjének 24 éves áldozatos munkáját a kuratórium elnöke ezúton is megköszönte.

A kuratórium új tagjainak bemutatkozását követően a Hosz alelnöke felajánlotta segítségét az érintettek minél szélesebb körben történő elérése érdekében. Elmondta, hogy a Honvédszakszervezet abban érdekelt, hogy a rászorulókhoz eljuthasson a Szociálpolitikai Közalapítvány segítsége. A Hosz a tisztségviselőinek és tagjainak figyelmébe ajánlja a Közalapítvány által biztosítható lehetőségeket. A támogatásban részesülhetnek: a hátrányos helyzetü nagy családosok, gyermeküket egyedül nevelők, szolgálati balesetesek, nyugállományú rászorulók valamint a katona özvegyek és árvák.

Az ülésen még a Közalapítvány a régi kurátorai szavazhattak, de már az új tagok is véleményt formálhattak minden esetben. Az eredményes munka után 235 fő részére közel 10 milló Ft segély került megítélésre.

Tekintettel arra, hogy Szendrei Zoltán alelnök személyében állandó delegáltja van a Hosz-nak az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumában, kérjük az alapszervezeti és csoportvezetőket segítsék a nehéz helyzetben lévők ilyen módon történő támogatását is.  A Közalapítvány honlapján ( www.hka.hu ) minden információ és adat elérhető.  

szöveg:  Szendrei Zoltán

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.