2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz delegáltjának részvételével ülésezett az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriuma

Hosz  |  2014. 12. 05., 13:59

Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriuma 2014. december 4-én tartotta meg alakuló ülését…

A kuratóriumi ülést Gyuris Mihály a Szociálpolitikai Közalapítvány titkára nyitotta meg, köszöntötte a kuratórium leköszönő és új tagjait. A Fővárosi Törvényszék jogerős végzése alapján új elnöke és tagjai lettek a kuratóriumnak. A Hosz elnökségének javaslata alapján pedig Szendrei Zoltán alelnök lett az Alapítvány Hosz által delegált tagja. Csetényi Lászlónak a Hosz korábbi képviselőjének 24 éves áldozatos munkáját a kuratórium elnöke ezúton is megköszönte.

A kuratórium új tagjainak bemutatkozását követően a Hosz alelnöke felajánlotta segítségét az érintettek minél szélesebb körben történő elérése érdekében. Elmondta, hogy a Honvédszakszervezet abban érdekelt, hogy a rászorulókhoz eljuthasson a Szociálpolitikai Közalapítvány segítsége. A Hosz a tisztségviselőinek és tagjainak figyelmébe ajánlja a Közalapítvány által biztosítható lehetőségeket. A támogatásban részesülhetnek: a hátrányos helyzetü nagy családosok, gyermeküket egyedül nevelők, szolgálati balesetesek, nyugállományú rászorulók valamint a katona özvegyek és árvák.

Az ülésen még a Közalapítvány a régi kurátorai szavazhattak, de már az új tagok is véleményt formálhattak minden esetben. Az eredményes munka után 235 fő részére közel 10 milló Ft segély került megítélésre.

Tekintettel arra, hogy Szendrei Zoltán alelnök személyében állandó delegáltja van a Hosz-nak az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumában, kérjük az alapszervezeti és csoportvezetőket segítsék a nehéz helyzetben lévők ilyen módon történő támogatását is.  A Közalapítvány honlapján ( www.hka.hu ) minden információ és adat elérhető.  

szöveg:  Szendrei Zoltán

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.