2024. 06. 20. csütörtök
Rafael
: 396 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vezérkarfőnöki fórum a Hosz központi irodában

Hosz  |  2014. 12. 11., 16:42

 Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök a Honvédszakszervezet alapszervezeti vezetőknek tartott tájékoztatót és fórumot a katonai életpályáról, valamint a hozzá kapcsolódó illetményrendszer bevezetéséről Budapesten, a Hosz székházában december 9-én. A fórumot megelőzően Erdélyi Lajos dandártábornok a HVK Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke a személyügyi rendszer 2015. évi feladatait ismertette, Kun Szabó István vezérőrnagy, társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes-államtitkár pedig az újonnan megalakult Államtitkárság feladatait vázolta, különös tekintettel az érdekképviseleti szervezetekkel történő kapcsolattartásról…

Erdélyi Lajos dandártábornok tájékoztatta a jelenlévő tisztségviselőket a 2015. évi várható személyügyi feladatokról. Kiemelte az életpálya-modellhez kapcsolódó határidők fontosságát, melyek betartása nélkülözhetetlen a fontos döntések meghozatalához. A tájékoztatón még elhangzottak a személyi állomány összetételével, valamint a kilépők és a bevonulók arányával kapcsolatos információk.

Ezután a tisztségviselők kérdéseket tettek fel a hivatásos és a szerződéses katonák helyzetéről, a nyelvi képzés tapasztalatairól, a vertikális és horizontális karrier lehetőségeiről, a jelenlegi pótlékrendszerről és a lakhatási támogatás rendszeréről. A csoportfőnök Úr minden kérdésre részletes választ adott.

A következő előadó Kun Szabó István vezérőrnagy, társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes-államtitkár volt. A tábornok Úr bemutatta az Államtitkárság feladatait és szervezeti felépítését. Ennek részeként elmondta, hogy a nemzeti ünnepek, nevezetes évfordulók és állami protokoll rendezvények szervezése is az Államtitkárság hatáskörébe tartozik.

Értékelte a Honvédszakszervezet törekvéseit, látva az életpálya-modell és az illetményfejlesztés érdekében végzett eddigi munkát. A felmerült kérdésekre minden esetben konkrét válaszokat adott, valamint a további együttmüködés lehetőségét ajánlotta fel az érdekképviselet és a HÉF munkájához kapcsolódóan.

A nap zárásaként Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök tartott fórumot, aki ebben az évben immár második alkalommal járt a Hosz központi irodájában.  Tájékoztatóját a jelenlegi helyzet felvázolásával kezdte, megemlítette a NATO tárgyalásokon felajánlott erők fontosságát.

Eredményként értékelte a honvédelmi kiadások 2015. évi emelkedését. Fontosnak tartotta az életpálya-modell bevezetését, amellyel a Tárca világos, tervezhető karrier lehetőségét kívánja biztosítani. Kiemelte, hogy az előmenetel alapja a tudás, a tapasztalat és a teljesítmény lesz.

Megteremtik annak lehetőségét, hogy a katonai életpályán nemcsak magasabb beosztásba kerülhessenek a katonák, hanem egy új elemként úgynevezett „horizontális” karriert futhassanak be. A kialakítandó illetményrendszer mindkét utat emelkedő illetménnyel fogja honorálni.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kommunikáció nagyon fontos a jelenlegi helyzetben. Arra kérte a Honvédszakszervezet tisztségviselőit, segítsék a kidolgozói munkát azzal, hogy a tájékoztatók során őszintén beszéljék meg a kialakuló új életpálya-modellről és annak elemeiről felmerülő véleményeket. Az összegyüjtött tapasztalatokat pedig juttassák el a döntéshozókhoz, mely alapja lehet egy olyan életpálya-modell megteremtésének, ami hosszútávon megalapozottan lesz képes müködni.

Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Dr. Hajós Dezső

Galéria: Vezérkarfőnöki fórum a Hosz központi irodában

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Amerikai és magyar katonák részvételével – az előző évhez hasonlóan – az MH 47. Bázisrepülőtéren landolt egy amerikai KC-135 Stratotanker légi utántöltő repülőgép, hogy egy esetleges vészhelyzetet szimuláljanak.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.