2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vezérkarfőnöki fórum a Hosz központi irodában

Hosz  |  2014. 12. 11., 16:42

 Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök a Honvédszakszervezet alapszervezeti vezetőknek tartott tájékoztatót és fórumot a katonai életpályáról, valamint a hozzá kapcsolódó illetményrendszer bevezetéséről Budapesten, a Hosz székházában december 9-én. A fórumot megelőzően Erdélyi Lajos dandártábornok a HVK Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke a személyügyi rendszer 2015. évi feladatait ismertette, Kun Szabó István vezérőrnagy, társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes-államtitkár pedig az újonnan megalakult Államtitkárság feladatait vázolta, különös tekintettel az érdekképviseleti szervezetekkel történő kapcsolattartásról…

Erdélyi Lajos dandártábornok tájékoztatta a jelenlévő tisztségviselőket a 2015. évi várható személyügyi feladatokról. Kiemelte az életpálya-modellhez kapcsolódó határidők fontosságát, melyek betartása nélkülözhetetlen a fontos döntések meghozatalához. A tájékoztatón még elhangzottak a személyi állomány összetételével, valamint a kilépők és a bevonulók arányával kapcsolatos információk.

Ezután a tisztségviselők kérdéseket tettek fel a hivatásos és a szerződéses katonák helyzetéről, a nyelvi képzés tapasztalatairól, a vertikális és horizontális karrier lehetőségeiről, a jelenlegi pótlékrendszerről és a lakhatási támogatás rendszeréről. A csoportfőnök Úr minden kérdésre részletes választ adott.

A következő előadó Kun Szabó István vezérőrnagy, társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes-államtitkár volt. A tábornok Úr bemutatta az Államtitkárság feladatait és szervezeti felépítését. Ennek részeként elmondta, hogy a nemzeti ünnepek, nevezetes évfordulók és állami protokoll rendezvények szervezése is az Államtitkárság hatáskörébe tartozik.

Értékelte a Honvédszakszervezet törekvéseit, látva az életpálya-modell és az illetményfejlesztés érdekében végzett eddigi munkát. A felmerült kérdésekre minden esetben konkrét válaszokat adott, valamint a további együttmüködés lehetőségét ajánlotta fel az érdekképviselet és a HÉF munkájához kapcsolódóan.

A nap zárásaként Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök tartott fórumot, aki ebben az évben immár második alkalommal járt a Hosz központi irodájában.  Tájékoztatóját a jelenlegi helyzet felvázolásával kezdte, megemlítette a NATO tárgyalásokon felajánlott erők fontosságát.

Eredményként értékelte a honvédelmi kiadások 2015. évi emelkedését. Fontosnak tartotta az életpálya-modell bevezetését, amellyel a Tárca világos, tervezhető karrier lehetőségét kívánja biztosítani. Kiemelte, hogy az előmenetel alapja a tudás, a tapasztalat és a teljesítmény lesz.

Megteremtik annak lehetőségét, hogy a katonai életpályán nemcsak magasabb beosztásba kerülhessenek a katonák, hanem egy új elemként úgynevezett „horizontális” karriert futhassanak be. A kialakítandó illetményrendszer mindkét utat emelkedő illetménnyel fogja honorálni.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kommunikáció nagyon fontos a jelenlegi helyzetben. Arra kérte a Honvédszakszervezet tisztségviselőit, segítsék a kidolgozói munkát azzal, hogy a tájékoztatók során őszintén beszéljék meg a kialakuló új életpálya-modellről és annak elemeiről felmerülő véleményeket. Az összegyüjtött tapasztalatokat pedig juttassák el a döntéshozókhoz, mely alapja lehet egy olyan életpálya-modell megteremtésének, ami hosszútávon megalapozottan lesz képes müködni.

Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Dr. Hajós Dezső

Galéria: Vezérkarfőnöki fórum a Hosz központi irodában

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

Az Ukroboronprom cég arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az An-70 katonai változatából kivesznek minden orosz eredetű fedélzeti berendezést.