2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Befejező stádiumban az Alapszabály előkészítése

Hosz  |  2015. 02. 10., 13:37

Megtartotta soron következő ülését a Szabályzatszerkesztő Bizottság 2015. február 09-én a Hosz központi iroda tanácstermében…

A Bazsik István alelnök vezetésével müködő bizottság a katonai érdekképviseleti szervezet alapdokumentumának és egyéb fontosabb szabályozóinak átdolgozását végzi. A közelmúltban megjelent jogszabályok és a szervezeti változások figyelembevételével folytatott munka jelentős mennyiségü szabályozó részletes átdolgozását igényli.  A bizottság, munkája során elért ahhoz a pillanathoz, amikor az alapszabály tervezet bizottsági véglegesítése megtörténhet. Egy utolsó körös (elektronikus úton lefolytatott) egyeztetést követően a bizottsági javaslat egy-két héten belül az alapszervezetek részére megküldésre kerül.

Ezt követően a Szervezeti és Müködési Szabályzat illetve a Gazdálkodási Szabályzat átdolgozása következik. Ezzel párhuzamosan az esetlegesen beérkező egyéni módosító javaslatokat is megvitatja és véleményezi a testület. A bizottság által készített alapszabály tervezetét a 2015. májusi küldöttgyülés tárgyalja.

Szöveg és fotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.