2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A honvédelem napja nemcsak a múltról, hanem a jövőről is szól

Hosz  |  2015. 05. 26., 16:06

 „A honvédelem napja nemcsak a múltról, hanem a jövőről és a gyermekeinknek átadni kívánt értékekről is szól” – mondta Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára május 20-án, szerdán Budapesten a Stefánia Palotában, a társadalmi szervezetek részére rendezett ünnepségen, ahol többek között Pásztor Zsolt nyá. alezredes a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát, valamint Dr. Hajós Dezső nyá. ezredes emléktárgyat vehetett át…

Kun Szabó István a honvédelem napja alkalmából tartott rendezvényen emlékeztetett: 1849-ben − a tavaszi hadjárat során – a honvédsereg bevette Budát, ami egy olyan dicsőséges pillanat volt, amely 1541 óta először fordult elő: a magyar hadsereg önerőből foglalta vissza az ország fővárosát.

„Ebben a történelmi pillanatban minden benne van, ami az egyes ember életét emberivé és egy nemzet életét becsületessé teheti” – mondta, hozzátéve, hogy így válhatott − mindannyiunk hazaszeretete révén − egységessé a nemzet.

A helyettes államtitkár szerint a honvédelem napja tiszteletadás „hős honvédeink” előtt, akik életük feláldozásával létrehoztak és adtak nekünk valamit, ami nem múlik el akkor sem, ha pillanatokra el-eltünik a „vaksi kor” szeme elől. „Ez a nap ugyanakkor nemcsak a múltról szól, hanem arról is: jövőnket, gyermekeink jövőjét biztos erkölcsi alapokra kell építeni” – füzte hozzá.

Kun Szabó István beszéde végén megköszönte a honvédséghez kötődő társadalmi szervezeteknek azt a munkát, amelyet annak érdekében végeznek, hogy a fiatalabb generációhoz is eljusson az összetartozás, a bajtársiasság és a hazaszeretet értéke.

A rendezvény végén a helyettes államtitkár elismeréseket adott át a társadalmi szervezetek képviselőinek, majd ünnepi müsort nézhettek meg a vendégek.

A Honvédszakszervezet gratulál minden elismerésben részesültnek.

Forrás: honvedelem.huFotó: Kiséri-Nagy Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.