2024. 05. 25. szombat
Orbán
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új névvel, új helyszínen

Hosz  |  2015. 06. 02., 08:49

 „Nagyon fontos számunkra az a háttérmunka, az a meglévő tapasztalat, ami a szervezetekben rejlik, és amivel segíteni tudják az aktív állomány munkáját” – mondta Kun Szabó István vezérőrnagy a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport ülésén Budapesten, május 27-én. A Honvédszakszervezet részéről Sörös István Nyugállományú Tagozat elnök, valamint Szoboszlai Endre nyugállományú gyöngyösi csoport vezető vett részt az ülésen…

 Új névvel és új helyszínen, Honvédelmi Idősügyi Munkacsoportként folytatta eddigi munkáját a Honvédelmi Idősügyi Tanács Budapesten, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban, szerdán.

A rendezvényen Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára rövid tájékoztatást tartott a HM Társadalmi Véleményező Bizottság müködéséről. Szabó József ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Osztály osztályvezetője előadásában pedig a nyugállományú katonák jogosultságaival, szociális ellátásával, kegyeleti gondoskodással foglalkozó szervezetek közötti munkamegosztásról beszélt.

 A megbeszélésen mindezek mellett szó esett még az önkéntes tartalékos szolgálatot vállalókról, valamint a Honvédelmi Minisztérium által kiírt pályázati rendszerekről is.

A munkacsoport névváltoztatásáról Szabó József ezredes a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, illetve a Honvéd Vezérkar főnök együttes intézkedése alapján az idősügy kérdéseivel foglalkozó szervezetet új szabályozásban, új összetételben müködtetik tovább. Megtudtuk, a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport elnöke Kun Szabó István vezérőrnagy, titkára pedig Szabó József ezredes.

 Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.