2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új névvel, új helyszínen

Hosz  |  2015. 06. 02., 08:49

 „Nagyon fontos számunkra az a háttérmunka, az a meglévő tapasztalat, ami a szervezetekben rejlik, és amivel segíteni tudják az aktív állomány munkáját” – mondta Kun Szabó István vezérőrnagy a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport ülésén Budapesten, május 27-én. A Honvédszakszervezet részéről Sörös István Nyugállományú Tagozat elnök, valamint Szoboszlai Endre nyugállományú gyöngyösi csoport vezető vett részt az ülésen…

 Új névvel és új helyszínen, Honvédelmi Idősügyi Munkacsoportként folytatta eddigi munkáját a Honvédelmi Idősügyi Tanács Budapesten, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban, szerdán.

A rendezvényen Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára rövid tájékoztatást tartott a HM Társadalmi Véleményező Bizottság müködéséről. Szabó József ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Osztály osztályvezetője előadásában pedig a nyugállományú katonák jogosultságaival, szociális ellátásával, kegyeleti gondoskodással foglalkozó szervezetek közötti munkamegosztásról beszélt.

 A megbeszélésen mindezek mellett szó esett még az önkéntes tartalékos szolgálatot vállalókról, valamint a Honvédelmi Minisztérium által kiírt pályázati rendszerekről is.

A munkacsoport névváltoztatásáról Szabó József ezredes a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, illetve a Honvéd Vezérkar főnök együttes intézkedése alapján az idősügy kérdéseivel foglalkozó szervezetet új szabályozásban, új összetételben müködtetik tovább. Megtudtuk, a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport elnöke Kun Szabó István vezérőrnagy, titkára pedig Szabó József ezredes.

 Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.