2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Idén is vízre száll az Úszó Erőd

Hosz  |  2015. 06. 24., 11:00

A Balaton-átúszás történetének 33., az Úszó Erőd történetének pedig 14. erőpróbájára kerül sor az idei évben. A tervezett első időpont július 4., ha az időjárás nem lenne kegyes az úszókhoz, akkor a soron következő hét végi napon kerül sor a rendezvényre. A helyszín és a táv változatlan, a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es szakaszon kell bizonyítani az úszóknak, hogy rendelkeznek azzal az úszástudással, állóképességgel és kitartással, ami elegendő a táv leküzdéséhez…

A katonák idén is megalakítják az Úszó Erődöt, és együtt indulnak neki a hullámzó Balatonnak, talán még többen, mint a tavalyi évben, amikor rekord számú nevezés érkezett, és végül 280 fő ért partot Bogláron. Az előkészítő munkák március óta folynak, melyeket az MH Kiképzési és Doktrinális Központ koordinál. A biztosításban az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és az MH Egészségügyi Központ katonái vesznek részt.

Jó hír a katonáknak, honvédségi közalkalmazottaknak, a Honvédelmi Minisztérium kormánytisztviselőinek, valamint közvetlen hozzátartozóiknak, hogy az Úszó Erőd tagjaiként továbbra is ingyenesen regisztrálhatnak az erőpróbára. Ehhez csak annyit kell tenniük, hogy 2015. június 15−30. között a www.hososz.hu honlapról letöltik a jelentkezési lapot, majd kitöltve megküldik azt az uszoerod@hm.gov.hu címre. Innen kapnak egy visszaigazolást a jelentkezés elfogadásáról.

További fontos feltétel, hogy az Úszó Erőddel együtt kell megkezdeni az úszást a rendezvény napján 10.00 órakor. Kérjük, hogy a Balaton-átúszás honlapján ne regisztráljon senki, aki igénybe kívánja venni az ingyenes részvétel lehetőségét! A szervezők kérnek mindenkit, hogy legkésőbb 09.00 órára érkezzen meg Révfülöpre, a kikötő melletti labdarúgópályára, mert az előzetes orvosi vizsgálat és a karszalagok kiosztása időt vesz igénybe. A résztvevőket külön orvosi sátorral várja az Úszó Erőd. A sátor a regisztrációs terület víz felőli oldalán található. Amikor az Úszó Erőd tagjai elindulnak a rajtvonalhoz, a katonai regisztrációs sátor is befejezi müködését, innentől kezdve nem lesz lehetőség az ingyenes részvételre. Kérünk továbbá mindenkit, hogy hozza magával a csapatorvos vagy családorvos által kiállított orvosi engedélyét, ami meggyorsítja a helyszíni adminisztrációt!

 Az Erőd parancsnoka idén is dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök helyettese lesz, aki 09.45-kor köszönti az úszókat, majd 10.00-kor azzal ad jelt az úszás megkezdésére, hogy ő maga is vízbe ugrik. Természetesen idén is minden Erőd-tagot várnak a szervezők az úszás után Balatonbogláron egy meleg ebéddel, árnyékkal. Bogláron megtekinthetik a különleges díszelgő csoport bemutatóját és meghallgathatják a katonazenekar müsorát is.

További információ (az esetleges halasztásról is) a www.balaton-atuszas.hu címen található.

Az Úszó Erőd koordinátora, akihez szintén lehet kérdéseket intézni: Dr. Eleki Zoltán alezredes, kiemelt testnevelő főtiszt (mobil: 0630-815-0537), valamint Farkas László ny. alezredes (mobil: 0620-421-9445).

 Gyakorlati tanácsok a kihíváshoz az ITT található dokumentumban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.