2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Idén is vízre száll az Úszó Erőd

Hosz  |  2015. 06. 24., 11:00

A Balaton-átúszás történetének 33., az Úszó Erőd történetének pedig 14. erőpróbájára kerül sor az idei évben. A tervezett első időpont július 4., ha az időjárás nem lenne kegyes az úszókhoz, akkor a soron következő hét végi napon kerül sor a rendezvényre. A helyszín és a táv változatlan, a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es szakaszon kell bizonyítani az úszóknak, hogy rendelkeznek azzal az úszástudással, állóképességgel és kitartással, ami elegendő a táv leküzdéséhez…

A katonák idén is megalakítják az Úszó Erődöt, és együtt indulnak neki a hullámzó Balatonnak, talán még többen, mint a tavalyi évben, amikor rekord számú nevezés érkezett, és végül 280 fő ért partot Bogláron. Az előkészítő munkák március óta folynak, melyeket az MH Kiképzési és Doktrinális Központ koordinál. A biztosításban az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és az MH Egészségügyi Központ katonái vesznek részt.

Jó hír a katonáknak, honvédségi közalkalmazottaknak, a Honvédelmi Minisztérium kormánytisztviselőinek, valamint közvetlen hozzátartozóiknak, hogy az Úszó Erőd tagjaiként továbbra is ingyenesen regisztrálhatnak az erőpróbára. Ehhez csak annyit kell tenniük, hogy 2015. június 15−30. között a www.hososz.hu honlapról letöltik a jelentkezési lapot, majd kitöltve megküldik azt az uszoerod@hm.gov.hu címre. Innen kapnak egy visszaigazolást a jelentkezés elfogadásáról.

További fontos feltétel, hogy az Úszó Erőddel együtt kell megkezdeni az úszást a rendezvény napján 10.00 órakor. Kérjük, hogy a Balaton-átúszás honlapján ne regisztráljon senki, aki igénybe kívánja venni az ingyenes részvétel lehetőségét! A szervezők kérnek mindenkit, hogy legkésőbb 09.00 órára érkezzen meg Révfülöpre, a kikötő melletti labdarúgópályára, mert az előzetes orvosi vizsgálat és a karszalagok kiosztása időt vesz igénybe. A résztvevőket külön orvosi sátorral várja az Úszó Erőd. A sátor a regisztrációs terület víz felőli oldalán található. Amikor az Úszó Erőd tagjai elindulnak a rajtvonalhoz, a katonai regisztrációs sátor is befejezi müködését, innentől kezdve nem lesz lehetőség az ingyenes részvételre. Kérünk továbbá mindenkit, hogy hozza magával a csapatorvos vagy családorvos által kiállított orvosi engedélyét, ami meggyorsítja a helyszíni adminisztrációt!

 Az Erőd parancsnoka idén is dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök helyettese lesz, aki 09.45-kor köszönti az úszókat, majd 10.00-kor azzal ad jelt az úszás megkezdésére, hogy ő maga is vízbe ugrik. Természetesen idén is minden Erőd-tagot várnak a szervezők az úszás után Balatonbogláron egy meleg ebéddel, árnyékkal. Bogláron megtekinthetik a különleges díszelgő csoport bemutatóját és meghallgathatják a katonazenekar müsorát is.

További információ (az esetleges halasztásról is) a www.balaton-atuszas.hu címen található.

Az Úszó Erőd koordinátora, akihez szintén lehet kérdéseket intézni: Dr. Eleki Zoltán alezredes, kiemelt testnevelő főtiszt (mobil: 0630-815-0537), valamint Farkas László ny. alezredes (mobil: 0620-421-9445).

 Gyakorlati tanácsok a kihíváshoz az ITT található dokumentumban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.