2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A június 23-i elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2015. 06. 26., 13:24

 A Honvédszakszervezet Elnöksége 2015. június 23-án tartotta ülését, ahol döntöttek többek között a Katonákért Közhasznú Alapítvány további működéséről, a temetési segélyek és támogatások folyósításáról. Tájékoztatót hallgattak meg az elmúlt időszak rendezvényeiről, eseményeiről. Döntés született új szakszervezeti tagok felvételéről, a Hosz II. féléves munkatervéről. Tájékoztatót kaptunk a szövetségi és nemzetközi kapcsolatokról, valamint döntés született az EUROMIL októberi elnökségi ülésén való részvételről…

 Az elnökségi ülést Bazsik István alelnök nyitotta meg, aki a napirend elfogadása után tájékoztatást adott az elmúlt időszak eseményeiről, rendezvényeiről. Beszámolt a taglétszám jelenlegi állásáról, majd elmondta, hogy minél több alapszervezet részére szeretnének tájékoztatót tartani. Ezt követően a Honvéd Egészségpénztár küldöttgyülésén történtekről tájékoztatott és a beérkezett Hjt. módosítások helyzetéről, illetve a katonai életpályamodell aktuális szakszervezet politikai kérdéseiről. Elmondta, hogy június 16-17-én Ellenőrző Bizottsági ülés került megtartásra, melyen személyesen is részt vett, majd beszámolt a LIGA küldöttértekezletein történtekről és az Alapszabály módosítás következményeiről.

 A továbbiakban Szendrei Zoltán alelnök vette át a szót és beszámolt a szakszervezeti rendezvények sikereiről. Kiemelte a Sobri Jóska kalandparki rendezvényt és megköszönte munkát. A továbbiakban az aquaparki rendezvényekre hívta fel a figyelmet, mely július 4-én kerül megrendezésre Cegléden és Tatabányán. 2015. július 24-25-én Nagymágocson tartjuk a Hosz központi horgászversenyt, melyre további csapatokat várunk. A pozitív események során említést tett a június 18-i tagszervezésről, ahol 64 fő-t sikerült beléptetni a Honvédszakszervezetbe az MH Altiszti Akadémián.

 Ezután Czövek János elnök vette át a szót és köszöntötte Szekeres Istvánt, a Katonákért Közhasznú Alapítvány elnökét, majd felvázolta a kialakult helyzetet és az Alapítvány müködésével kapcsolatos további lehetőségeket.

 Szekeres István részletesen beszámolt az Alapítvány helyzetéről és javaslatot tett a további müködtetésre. Az elnökség döntött az Alapítvány további müködéséről, mely szerint egy fő kurátorral kívánja a feladatokat ellátni és a központi irodába helyezi át az Alapítvány székhelyét. Az elnökség titkos szavazással döntött a kurátor személyéről, aki Kővári Károly őrnagy lett.

 

Szendrei Zoltán alelnök beterjesztette a szakszervezeti tagoktól beérkezett temetési segélykérelmeket és támogatási kérelmeket, melyek megtárgyalása és elfogadása után döntöttek arról is, hogy a jövőben a temetési segélykérelmek azonnal kerülnek elbírálásra, az elnökség tagjai elektronikus formában fognak szavazni róluk.

Rövid tájékoztatást adott a szövetségi kapcsolatokról, majd beszámolt az OKÉT munkavállalói oldalüléseken történtekről. Kiemelte, hogy a 2016. évi költségvetés tartalmazza a katonák illetményemelésének fedezetét. A Nemzetközi rendezvényekkel kapcsolatban Bácskai István elnökségi tag elmondta, hogy 2015. október 14-én Brüsszelben kerül megtartásra az EUROMIL 2014-2015. évi Képzési programjának záró ülése, majd ezt követően, 2015. október 16-17-én kerül sor szintén Brüsszelben az EUROMIL elnökségi ülésre.  Az elnökség döntött a 2015. októberi EUROMIL elnökségi ülésén való részvételéről és felkérte Bácskai Istvánt a Honvédszakszervezet képviseletére.

 A következő napirendben Bazsik István alelnök beszámolt az aktuális taglétszámról és jelezte, hogy 64 fő belépő adatai még feldolgozás alatt állnak, így az ő felvételükről a feldolgozás után, elektronikus elnökségi ülésen fognak dönteni. Az ülésen 17 fő aktív és egy nyugdíjas tagfelvételéről született döntés.

Az elnökség döntése alapján június 29-30-án Győrben a nyugat-magyarországi régióban érdekképviseleti továbbképzést tartanak a régió tisztségviselőinek részvételével.

Bazsik István beterjesztése alapján a 2014. évi sikerek alapján hagyományteremtő szándékkal szeretnénk megrendezni a Hosz babgulyás főzőversenyét szeptemberben. A pontos verseny és program kiírás érdekében  egy későbbi időpontban dönt az elnökség  a rendezvényről.

Az egyebek napirendben a HM Katonai Szociális Munkacsoport állandó tagjának személyéről döntött az elnökség, aki Hajdók Marcell százados lett.

A következő elnökségi ülés időpontja: 2015. szeptember 2.

Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.