2018. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A június 23-i elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2015. 06. 26., 13:24

 A Honvédszakszervezet Elnöksége 2015. június 23-án tartotta ülését, ahol döntöttek többek között a Katonákért Közhasznú Alapítvány további működéséről, a temetési segélyek és támogatások folyósításáról. Tájékoztatót hallgattak meg az elmúlt időszak rendezvényeiről, eseményeiről. Döntés született új szakszervezeti tagok felvételéről, a Hosz II. féléves munkatervéről. Tájékoztatót kaptunk a szövetségi és nemzetközi kapcsolatokról, valamint döntés született az EUROMIL októberi elnökségi ülésén való részvételről…

 Az elnökségi ülést Bazsik István alelnök nyitotta meg, aki a napirend elfogadása után tájékoztatást adott az elmúlt időszak eseményeiről, rendezvényeiről. Beszámolt a taglétszám jelenlegi állásáról, majd elmondta, hogy minél több alapszervezet részére szeretnének tájékoztatót tartani. Ezt követően a Honvéd Egészségpénztár küldöttgyülésén történtekről tájékoztatott és a beérkezett Hjt. módosítások helyzetéről, illetve a katonai életpályamodell aktuális szakszervezet politikai kérdéseiről. Elmondta, hogy június 16-17-én Ellenőrző Bizottsági ülés került megtartásra, melyen személyesen is részt vett, majd beszámolt a LIGA küldöttértekezletein történtekről és az Alapszabály módosítás következményeiről.

 A továbbiakban Szendrei Zoltán alelnök vette át a szót és beszámolt a szakszervezeti rendezvények sikereiről. Kiemelte a Sobri Jóska kalandparki rendezvényt és megköszönte munkát. A továbbiakban az aquaparki rendezvényekre hívta fel a figyelmet, mely július 4-én kerül megrendezésre Cegléden és Tatabányán. 2015. július 24-25-én Nagymágocson tartjuk a Hosz központi horgászversenyt, melyre további csapatokat várunk. A pozitív események során említést tett a június 18-i tagszervezésről, ahol 64 fő-t sikerült beléptetni a Honvédszakszervezetbe az MH Altiszti Akadémián.

 Ezután Czövek János elnök vette át a szót és köszöntötte Szekeres Istvánt, a Katonákért Közhasznú Alapítvány elnökét, majd felvázolta a kialakult helyzetet és az Alapítvány müködésével kapcsolatos további lehetőségeket.

 Szekeres István részletesen beszámolt az Alapítvány helyzetéről és javaslatot tett a további müködtetésre. Az elnökség döntött az Alapítvány további müködéséről, mely szerint egy fő kurátorral kívánja a feladatokat ellátni és a központi irodába helyezi át az Alapítvány székhelyét. Az elnökség titkos szavazással döntött a kurátor személyéről, aki Kővári Károly őrnagy lett.

 

Szendrei Zoltán alelnök beterjesztette a szakszervezeti tagoktól beérkezett temetési segélykérelmeket és támogatási kérelmeket, melyek megtárgyalása és elfogadása után döntöttek arról is, hogy a jövőben a temetési segélykérelmek azonnal kerülnek elbírálásra, az elnökség tagjai elektronikus formában fognak szavazni róluk.

Rövid tájékoztatást adott a szövetségi kapcsolatokról, majd beszámolt az OKÉT munkavállalói oldalüléseken történtekről. Kiemelte, hogy a 2016. évi költségvetés tartalmazza a katonák illetményemelésének fedezetét. A Nemzetközi rendezvényekkel kapcsolatban Bácskai István elnökségi tag elmondta, hogy 2015. október 14-én Brüsszelben kerül megtartásra az EUROMIL 2014-2015. évi Képzési programjának záró ülése, majd ezt követően, 2015. október 16-17-én kerül sor szintén Brüsszelben az EUROMIL elnökségi ülésre.  Az elnökség döntött a 2015. októberi EUROMIL elnökségi ülésén való részvételéről és felkérte Bácskai Istvánt a Honvédszakszervezet képviseletére.

 A következő napirendben Bazsik István alelnök beszámolt az aktuális taglétszámról és jelezte, hogy 64 fő belépő adatai még feldolgozás alatt állnak, így az ő felvételükről a feldolgozás után, elektronikus elnökségi ülésen fognak dönteni. Az ülésen 17 fő aktív és egy nyugdíjas tagfelvételéről született döntés.

Az elnökség döntése alapján június 29-30-án Győrben a nyugat-magyarországi régióban érdekképviseleti továbbképzést tartanak a régió tisztségviselőinek részvételével.

Bazsik István beterjesztése alapján a 2014. évi sikerek alapján hagyományteremtő szándékkal szeretnénk megrendezni a Hosz babgulyás főzőversenyét szeptemberben. A pontos verseny és program kiírás érdekében  egy későbbi időpontban dönt az elnökség  a rendezvényről.

Az egyebek napirendben a HM Katonai Szociális Munkacsoport állandó tagjának személyéről döntött az elnökség, aki Hajdók Marcell százados lett.

A következő elnökségi ülés időpontja: 2015. szeptember 2.

Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.