2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A június 23-i elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2015. 06. 26., 13:24

 A Honvédszakszervezet Elnöksége 2015. június 23-án tartotta ülését, ahol döntöttek többek között a Katonákért Közhasznú Alapítvány további működéséről, a temetési segélyek és támogatások folyósításáról. Tájékoztatót hallgattak meg az elmúlt időszak rendezvényeiről, eseményeiről. Döntés született új szakszervezeti tagok felvételéről, a Hosz II. féléves munkatervéről. Tájékoztatót kaptunk a szövetségi és nemzetközi kapcsolatokról, valamint döntés született az EUROMIL októberi elnökségi ülésén való részvételről…

 Az elnökségi ülést Bazsik István alelnök nyitotta meg, aki a napirend elfogadása után tájékoztatást adott az elmúlt időszak eseményeiről, rendezvényeiről. Beszámolt a taglétszám jelenlegi állásáról, majd elmondta, hogy minél több alapszervezet részére szeretnének tájékoztatót tartani. Ezt követően a Honvéd Egészségpénztár küldöttgyülésén történtekről tájékoztatott és a beérkezett Hjt. módosítások helyzetéről, illetve a katonai életpályamodell aktuális szakszervezet politikai kérdéseiről. Elmondta, hogy június 16-17-én Ellenőrző Bizottsági ülés került megtartásra, melyen személyesen is részt vett, majd beszámolt a LIGA küldöttértekezletein történtekről és az Alapszabály módosítás következményeiről.

 A továbbiakban Szendrei Zoltán alelnök vette át a szót és beszámolt a szakszervezeti rendezvények sikereiről. Kiemelte a Sobri Jóska kalandparki rendezvényt és megköszönte munkát. A továbbiakban az aquaparki rendezvényekre hívta fel a figyelmet, mely július 4-én kerül megrendezésre Cegléden és Tatabányán. 2015. július 24-25-én Nagymágocson tartjuk a Hosz központi horgászversenyt, melyre további csapatokat várunk. A pozitív események során említést tett a június 18-i tagszervezésről, ahol 64 fő-t sikerült beléptetni a Honvédszakszervezetbe az MH Altiszti Akadémián.

 Ezután Czövek János elnök vette át a szót és köszöntötte Szekeres Istvánt, a Katonákért Közhasznú Alapítvány elnökét, majd felvázolta a kialakult helyzetet és az Alapítvány müködésével kapcsolatos további lehetőségeket.

 Szekeres István részletesen beszámolt az Alapítvány helyzetéről és javaslatot tett a további müködtetésre. Az elnökség döntött az Alapítvány további müködéséről, mely szerint egy fő kurátorral kívánja a feladatokat ellátni és a központi irodába helyezi át az Alapítvány székhelyét. Az elnökség titkos szavazással döntött a kurátor személyéről, aki Kővári Károly őrnagy lett.

 

Szendrei Zoltán alelnök beterjesztette a szakszervezeti tagoktól beérkezett temetési segélykérelmeket és támogatási kérelmeket, melyek megtárgyalása és elfogadása után döntöttek arról is, hogy a jövőben a temetési segélykérelmek azonnal kerülnek elbírálásra, az elnökség tagjai elektronikus formában fognak szavazni róluk.

Rövid tájékoztatást adott a szövetségi kapcsolatokról, majd beszámolt az OKÉT munkavállalói oldalüléseken történtekről. Kiemelte, hogy a 2016. évi költségvetés tartalmazza a katonák illetményemelésének fedezetét. A Nemzetközi rendezvényekkel kapcsolatban Bácskai István elnökségi tag elmondta, hogy 2015. október 14-én Brüsszelben kerül megtartásra az EUROMIL 2014-2015. évi Képzési programjának záró ülése, majd ezt követően, 2015. október 16-17-én kerül sor szintén Brüsszelben az EUROMIL elnökségi ülésre.  Az elnökség döntött a 2015. októberi EUROMIL elnökségi ülésén való részvételéről és felkérte Bácskai Istvánt a Honvédszakszervezet képviseletére.

 A következő napirendben Bazsik István alelnök beszámolt az aktuális taglétszámról és jelezte, hogy 64 fő belépő adatai még feldolgozás alatt állnak, így az ő felvételükről a feldolgozás után, elektronikus elnökségi ülésen fognak dönteni. Az ülésen 17 fő aktív és egy nyugdíjas tagfelvételéről született döntés.

Az elnökség döntése alapján június 29-30-án Győrben a nyugat-magyarországi régióban érdekképviseleti továbbképzést tartanak a régió tisztségviselőinek részvételével.

Bazsik István beterjesztése alapján a 2014. évi sikerek alapján hagyományteremtő szándékkal szeretnénk megrendezni a Hosz babgulyás főzőversenyét szeptemberben. A pontos verseny és program kiírás érdekében  egy későbbi időpontban dönt az elnökség  a rendezvényről.

Az egyebek napirendben a HM Katonai Szociális Munkacsoport állandó tagjának személyéről döntött az elnökség, aki Hajdók Marcell százados lett.

A következő elnökségi ülés időpontja: 2015. szeptember 2.

Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.