2024. 07. 12. péntek
Dalma, Izabella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A június 23-i elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2015. 06. 26., 13:24

 A Honvédszakszervezet Elnöksége 2015. június 23-án tartotta ülését, ahol döntöttek többek között a Katonákért Közhasznú Alapítvány további működéséről, a temetési segélyek és támogatások folyósításáról. Tájékoztatót hallgattak meg az elmúlt időszak rendezvényeiről, eseményeiről. Döntés született új szakszervezeti tagok felvételéről, a Hosz II. féléves munkatervéről. Tájékoztatót kaptunk a szövetségi és nemzetközi kapcsolatokról, valamint döntés született az EUROMIL októberi elnökségi ülésén való részvételről…

 Az elnökségi ülést Bazsik István alelnök nyitotta meg, aki a napirend elfogadása után tájékoztatást adott az elmúlt időszak eseményeiről, rendezvényeiről. Beszámolt a taglétszám jelenlegi állásáról, majd elmondta, hogy minél több alapszervezet részére szeretnének tájékoztatót tartani. Ezt követően a Honvéd Egészségpénztár küldöttgyülésén történtekről tájékoztatott és a beérkezett Hjt. módosítások helyzetéről, illetve a katonai életpályamodell aktuális szakszervezet politikai kérdéseiről. Elmondta, hogy június 16-17-én Ellenőrző Bizottsági ülés került megtartásra, melyen személyesen is részt vett, majd beszámolt a LIGA küldöttértekezletein történtekről és az Alapszabály módosítás következményeiről.

 A továbbiakban Szendrei Zoltán alelnök vette át a szót és beszámolt a szakszervezeti rendezvények sikereiről. Kiemelte a Sobri Jóska kalandparki rendezvényt és megköszönte munkát. A továbbiakban az aquaparki rendezvényekre hívta fel a figyelmet, mely július 4-én kerül megrendezésre Cegléden és Tatabányán. 2015. július 24-25-én Nagymágocson tartjuk a Hosz központi horgászversenyt, melyre további csapatokat várunk. A pozitív események során említést tett a június 18-i tagszervezésről, ahol 64 fő-t sikerült beléptetni a Honvédszakszervezetbe az MH Altiszti Akadémián.

 Ezután Czövek János elnök vette át a szót és köszöntötte Szekeres Istvánt, a Katonákért Közhasznú Alapítvány elnökét, majd felvázolta a kialakult helyzetet és az Alapítvány müködésével kapcsolatos további lehetőségeket.

 Szekeres István részletesen beszámolt az Alapítvány helyzetéről és javaslatot tett a további müködtetésre. Az elnökség döntött az Alapítvány további müködéséről, mely szerint egy fő kurátorral kívánja a feladatokat ellátni és a központi irodába helyezi át az Alapítvány székhelyét. Az elnökség titkos szavazással döntött a kurátor személyéről, aki Kővári Károly őrnagy lett.

 

Szendrei Zoltán alelnök beterjesztette a szakszervezeti tagoktól beérkezett temetési segélykérelmeket és támogatási kérelmeket, melyek megtárgyalása és elfogadása után döntöttek arról is, hogy a jövőben a temetési segélykérelmek azonnal kerülnek elbírálásra, az elnökség tagjai elektronikus formában fognak szavazni róluk.

Rövid tájékoztatást adott a szövetségi kapcsolatokról, majd beszámolt az OKÉT munkavállalói oldalüléseken történtekről. Kiemelte, hogy a 2016. évi költségvetés tartalmazza a katonák illetményemelésének fedezetét. A Nemzetközi rendezvényekkel kapcsolatban Bácskai István elnökségi tag elmondta, hogy 2015. október 14-én Brüsszelben kerül megtartásra az EUROMIL 2014-2015. évi Képzési programjának záró ülése, majd ezt követően, 2015. október 16-17-én kerül sor szintén Brüsszelben az EUROMIL elnökségi ülésre.  Az elnökség döntött a 2015. októberi EUROMIL elnökségi ülésén való részvételéről és felkérte Bácskai Istvánt a Honvédszakszervezet képviseletére.

 A következő napirendben Bazsik István alelnök beszámolt az aktuális taglétszámról és jelezte, hogy 64 fő belépő adatai még feldolgozás alatt állnak, így az ő felvételükről a feldolgozás után, elektronikus elnökségi ülésen fognak dönteni. Az ülésen 17 fő aktív és egy nyugdíjas tagfelvételéről született döntés.

Az elnökség döntése alapján június 29-30-án Győrben a nyugat-magyarországi régióban érdekképviseleti továbbképzést tartanak a régió tisztségviselőinek részvételével.

Bazsik István beterjesztése alapján a 2014. évi sikerek alapján hagyományteremtő szándékkal szeretnénk megrendezni a Hosz babgulyás főzőversenyét szeptemberben. A pontos verseny és program kiírás érdekében  egy későbbi időpontban dönt az elnökség  a rendezvényről.

Az egyebek napirendben a HM Katonai Szociális Munkacsoport állandó tagjának személyéről döntött az elnökség, aki Hajdók Marcell százados lett.

A következő elnökségi ülés időpontja: 2015. szeptember 2.

Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.