2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Koszorúzással egybekötött megemlékezéssel és látványos programokkal várták a Fehérváriakat a Lövészek Napja alkalmából

Hosz  |  2015. 06. 29., 10:26

 Szent László Napi koszorúzással tisztelgett az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, Székesfehérvár és Fejér Megye önkormányzata, a Lovagkirály Prohászka ligeti szobránál 2015. június 26-án. A koszorúzást követően a helyőrségi zenekar kíséretében az Alba Plaza előtti térre vonultak a meghívott vendégek, ahol a Fehérvár Katonái címmel egész napos rendezvényen vehettek részt az érdeklődők…

 Az eredetileg május 21-re tervezett Fehérvár Katonái programot az idei évben a Lövészek Napján tartották, mint ismeretes Szent László királyunk a lövészek védőszentje. A rendezvényre kilátogatók betekintést nyerhettek a helyőrségben szolgáló katonai szervezetek tevékenységébe, ahol az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ toborzói képviselték magukat. 

A robbanószert felkutató robotok precíziós képességeiről és a bombakereső kutyák felkészültségéről az MH 1. Tüzszerész és Hadihajós Ezred katonái tartottak bemutatót.  A katonáink jelenlegi felkészültségéről, a kiképzettségről a közelharc bemutatón látottak győzhették meg az érdeklődőket. A Honvédszakszervezet és a honvédelem ügyét támogatók a kiállító sátraikban adhattak számot közösségi tevékenységükről, ahol szakszervezetünket Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő képviselte.

 A Hosz bemutatósátrát Fucsku Sándor vezérőrnagy az MH ÖHP parancsnoka is meglátogatta, aki megelégedéssel nyugtázta, hogy „a rendezvény elérte célját, miként sikerült közelebb hozni egymáshoz a civil lakosságot és a honvédséget, valamint lehetőséget biztosított a fiatalság megszólítására, a toborzási tevékenység elősegítésére”.

 A Military Girls közel másfél órás élő koncertje zárta Fehérvár Katonái rendezvényt, akik joggal érdemelték ki a közönség vastapssal jutalmazott rokonszenvét.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.