2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Koszorúzással egybekötött megemlékezéssel és látványos programokkal várták a Fehérváriakat a Lövészek Napja alkalmából

Hosz  |  2015. 06. 29., 10:26

 Szent László Napi koszorúzással tisztelgett az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, Székesfehérvár és Fejér Megye önkormányzata, a Lovagkirály Prohászka ligeti szobránál 2015. június 26-án. A koszorúzást követően a helyőrségi zenekar kíséretében az Alba Plaza előtti térre vonultak a meghívott vendégek, ahol a Fehérvár Katonái címmel egész napos rendezvényen vehettek részt az érdeklődők…

 Az eredetileg május 21-re tervezett Fehérvár Katonái programot az idei évben a Lövészek Napján tartották, mint ismeretes Szent László királyunk a lövészek védőszentje. A rendezvényre kilátogatók betekintést nyerhettek a helyőrségben szolgáló katonai szervezetek tevékenységébe, ahol az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ toborzói képviselték magukat. 

A robbanószert felkutató robotok precíziós képességeiről és a bombakereső kutyák felkészültségéről az MH 1. Tüzszerész és Hadihajós Ezred katonái tartottak bemutatót.  A katonáink jelenlegi felkészültségéről, a kiképzettségről a közelharc bemutatón látottak győzhették meg az érdeklődőket. A Honvédszakszervezet és a honvédelem ügyét támogatók a kiállító sátraikban adhattak számot közösségi tevékenységükről, ahol szakszervezetünket Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő képviselte.

 A Hosz bemutatósátrát Fucsku Sándor vezérőrnagy az MH ÖHP parancsnoka is meglátogatta, aki megelégedéssel nyugtázta, hogy „a rendezvény elérte célját, miként sikerült közelebb hozni egymáshoz a civil lakosságot és a honvédséget, valamint lehetőséget biztosított a fiatalság megszólítására, a toborzási tevékenység elősegítésére”.

 A Military Girls közel másfél órás élő koncertje zárta Fehérvár Katonái rendezvényt, akik joggal érdemelték ki a közönség vastapssal jutalmazott rokonszenvét.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.