2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Koszorúzással egybekötött megemlékezéssel és látványos programokkal várták a Fehérváriakat a Lövészek Napja alkalmából

Hosz  |  2015. 06. 29., 10:26

 Szent László Napi koszorúzással tisztelgett az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, Székesfehérvár és Fejér Megye önkormányzata, a Lovagkirály Prohászka ligeti szobránál 2015. június 26-án. A koszorúzást követően a helyőrségi zenekar kíséretében az Alba Plaza előtti térre vonultak a meghívott vendégek, ahol a Fehérvár Katonái címmel egész napos rendezvényen vehettek részt az érdeklődők…

 Az eredetileg május 21-re tervezett Fehérvár Katonái programot az idei évben a Lövészek Napján tartották, mint ismeretes Szent László királyunk a lövészek védőszentje. A rendezvényre kilátogatók betekintést nyerhettek a helyőrségben szolgáló katonai szervezetek tevékenységébe, ahol az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ toborzói képviselték magukat. 

A robbanószert felkutató robotok precíziós képességeiről és a bombakereső kutyák felkészültségéről az MH 1. Tüzszerész és Hadihajós Ezred katonái tartottak bemutatót.  A katonáink jelenlegi felkészültségéről, a kiképzettségről a közelharc bemutatón látottak győzhették meg az érdeklődőket. A Honvédszakszervezet és a honvédelem ügyét támogatók a kiállító sátraikban adhattak számot közösségi tevékenységükről, ahol szakszervezetünket Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő képviselte.

 A Hosz bemutatósátrát Fucsku Sándor vezérőrnagy az MH ÖHP parancsnoka is meglátogatta, aki megelégedéssel nyugtázta, hogy „a rendezvény elérte célját, miként sikerült közelebb hozni egymáshoz a civil lakosságot és a honvédséget, valamint lehetőséget biztosított a fiatalság megszólítására, a toborzási tevékenység elősegítésére”.

 A Military Girls közel másfél órás élő koncertje zárta Fehérvár Katonái rendezvényt, akik joggal érdemelték ki a közönség vastapssal jutalmazott rokonszenvét.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.