2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Alapszervezeti támogatással valósult meg egy több éve dédelgetett álom Szentesen

Hosz  |  2015. 06. 29., 11:01

 Egy gyermekes családnál minden évben szezonális probléma a hosszú nyári szünet, a gyermekeknek tartalmas, pozitív élményekkel teli maradandó programok megszervezése. Ilyenkor egy-két nap is sokat jelenthet...

„A leghatásosabb nevelés, ha egy gyerek szép dolgokkal játszhat.”                                                                                                      (Platón)

Erre a nyilvánvaló problémára figyelt fel Kiss Erika főelőadó az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred munkatársa, aki idén Varga István alezredes úr, az alakulat megbízott parancsnokának és a Honvédszakszervezet szentesi alapszervezetének támogatásával meg tudta valósítani régóta dédelgetett álmát, - a laktanyán belül szervezett gyermek felügyeletet - tábort 2015. június 22-26-ig. 

 A tábor szervezése kapcsán elsők közt merült fel a Honvédszakszervezet neve. A Hosz szentesi alapszervezetének vezetősége azonnal felkarolta az ötletet és próbált megoldást találni a Hosz tagok gyermekei táborozási költségeinek támogatására.

 A gyerekek nagyon élvezték a tábort, hisz amellett, hogy beleláttak szüleik munkájába, megismerhették egy laktanya napi életét is.

Rengeteg színes program kötötte le figyelmüket, a teljesség igénye nélkül csak néhányat említenék:

- A Koszta József Múzeumban szappant öntöttek. - Az Ópusztaszeri Emlékpark látogatása során megnézték a Feszty Árpád alkotta, A magyarok bejövetele címü monumentális körpanorámás festményt, játszottak és pogácsát sütöttek a skanzenben.- Meglátogatták a Szentesi tüzoltó laktanyát.- A Csongrád-Bokrosi Western faluban több más érdekes program mellett megismerkedtek az aranymosás nehézségeivel (amit ki is próbáltak).

 A színvonalas program kavalkád minden gyereknek tetszett és azt mondták, ha lesz lehetőségük, újra szeretnének részt venni rajta.

Ez a kezdeményezés hagyományteremtő, mégis nagyon jól példázza az alakulat és a Hosz helyi alapszervezet hathatós együttmüködésének eredményeit.

Szöveg és fotó: Blaskovics Sándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.