2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Alapszervezeti támogatással valósult meg egy több éve dédelgetett álom Szentesen

Hosz  |  2015. 06. 29., 11:01

 Egy gyermekes családnál minden évben szezonális probléma a hosszú nyári szünet, a gyermekeknek tartalmas, pozitív élményekkel teli maradandó programok megszervezése. Ilyenkor egy-két nap is sokat jelenthet...

„A leghatásosabb nevelés, ha egy gyerek szép dolgokkal játszhat.”                                                                                                      (Platón)

Erre a nyilvánvaló problémára figyelt fel Kiss Erika főelőadó az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred munkatársa, aki idén Varga István alezredes úr, az alakulat megbízott parancsnokának és a Honvédszakszervezet szentesi alapszervezetének támogatásával meg tudta valósítani régóta dédelgetett álmát, - a laktanyán belül szervezett gyermek felügyeletet - tábort 2015. június 22-26-ig. 

 A tábor szervezése kapcsán elsők közt merült fel a Honvédszakszervezet neve. A Hosz szentesi alapszervezetének vezetősége azonnal felkarolta az ötletet és próbált megoldást találni a Hosz tagok gyermekei táborozási költségeinek támogatására.

 A gyerekek nagyon élvezték a tábort, hisz amellett, hogy beleláttak szüleik munkájába, megismerhették egy laktanya napi életét is.

Rengeteg színes program kötötte le figyelmüket, a teljesség igénye nélkül csak néhányat említenék:

- A Koszta József Múzeumban szappant öntöttek. - Az Ópusztaszeri Emlékpark látogatása során megnézték a Feszty Árpád alkotta, A magyarok bejövetele címü monumentális körpanorámás festményt, játszottak és pogácsát sütöttek a skanzenben.- Meglátogatták a Szentesi tüzoltó laktanyát.- A Csongrád-Bokrosi Western faluban több más érdekes program mellett megismerkedtek az aranymosás nehézségeivel (amit ki is próbáltak).

 A színvonalas program kavalkád minden gyereknek tetszett és azt mondták, ha lesz lehetőségük, újra szeretnének részt venni rajta.

Ez a kezdeményezés hagyományteremtő, mégis nagyon jól példázza az alakulat és a Hosz helyi alapszervezet hathatós együttmüködésének eredményeit.

Szöveg és fotó: Blaskovics Sándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.