2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Alapszervezeti támogatással valósult meg egy több éve dédelgetett álom Szentesen

Hosz  |  2015. 06. 29., 11:01

 Egy gyermekes családnál minden évben szezonális probléma a hosszú nyári szünet, a gyermekeknek tartalmas, pozitív élményekkel teli maradandó programok megszervezése. Ilyenkor egy-két nap is sokat jelenthet...

„A leghatásosabb nevelés, ha egy gyerek szép dolgokkal játszhat.”                                                                                                      (Platón)

Erre a nyilvánvaló problémára figyelt fel Kiss Erika főelőadó az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred munkatársa, aki idén Varga István alezredes úr, az alakulat megbízott parancsnokának és a Honvédszakszervezet szentesi alapszervezetének támogatásával meg tudta valósítani régóta dédelgetett álmát, - a laktanyán belül szervezett gyermek felügyeletet - tábort 2015. június 22-26-ig. 

 A tábor szervezése kapcsán elsők közt merült fel a Honvédszakszervezet neve. A Hosz szentesi alapszervezetének vezetősége azonnal felkarolta az ötletet és próbált megoldást találni a Hosz tagok gyermekei táborozási költségeinek támogatására.

 A gyerekek nagyon élvezték a tábort, hisz amellett, hogy beleláttak szüleik munkájába, megismerhették egy laktanya napi életét is.

Rengeteg színes program kötötte le figyelmüket, a teljesség igénye nélkül csak néhányat említenék:

- A Koszta József Múzeumban szappant öntöttek. - Az Ópusztaszeri Emlékpark látogatása során megnézték a Feszty Árpád alkotta, A magyarok bejövetele címü monumentális körpanorámás festményt, játszottak és pogácsát sütöttek a skanzenben.- Meglátogatták a Szentesi tüzoltó laktanyát.- A Csongrád-Bokrosi Western faluban több más érdekes program mellett megismerkedtek az aranymosás nehézségeivel (amit ki is próbáltak).

 A színvonalas program kavalkád minden gyereknek tetszett és azt mondták, ha lesz lehetőségük, újra szeretnének részt venni rajta.

Ez a kezdeményezés hagyományteremtő, mégis nagyon jól példázza az alakulat és a Hosz helyi alapszervezet hathatós együttmüködésének eredményeit.

Szöveg és fotó: Blaskovics Sándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.