2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Számtalan kérdés került megválaszolásra a Győrben megtartott érdekképviseleti továbbképzésen

Hosz  |  2015. 07. 01., 13:13

 A LIGA Akadémiával közös szervezésben 2 napos érdekképviseleti továbbképzés került megrendezésre 2015. június 29-30-án Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred támogatásával…

A továbbképzésen elsősorban a Nyugat-magyarországi régióban müködő alapszervezetek képviselői vettek részt, de az igényeknek megfelelően lehetőség volt más régióhoz tartozó alapszervezetektől is a részvételre.

Az első napon a helyőrségi tiszti szálló rendezvénytermében Szendrei Zoltán alelnök nyitotta meg a rendezvényt, ahol a délelőtti órákban a katonai életpályamodellről és az ehhez kapcsolódó illetményrendszer elemeiről, a rendfokozati állomány kategóriánkénti mértékéről, valamint a Honvéd Egészségpénztárnál kialakult helyzetből következően megtett erőfeszítéseinkről tartott tájékoztatót.

A tájékoztatót követően Orbán Miklós őrnagynak köszönhetően részletes betekintést nyerhettünk az ezred életébe, kalauzolásában látogatást tettünk a csapatmúzeumban, és a technikai parkban.

A délutáni program elnöki tájékoztatóval, valamint a délelőtti előadáson felmerült kérdések megválaszolásával vette kezdetét. A folytatásban a Hjt. és a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendeletekhez megküldött ajánlásokról, a szakszervezeti munka javításáról, a szolgáltatások kívánt szinten történő fenntartásáról esett szó.

A szabad program keretében Győr belvárosának látványosságait tekintettük meg, ahol Belecz István helytörténeti ismeretének köszönhetően, sok érdekességet tudhattunk meg a város nevezetességeiről, történelméről, híres épületeiről.

A második napon a Liga Akadémia szervezésében folytatódott a továbbképzés. Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a LIGA Szakszervezetek főtitkára tartott összehasonlító elemzést „Versenyszféra vagy közszféra” címmel. Az előadás a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV törvényben (Hjt.), valamint a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényben (Mt.) beállt változásokról adott részletes áttekintést, kiemelve a törvényi változások várható hatásait.

A két nap folyamán felmerült kérdések kötetlen beszélgetés keretein belül kerültek megválaszolásra. A rendezvény zárásaként Czövek János virágcsokorral köszönte meg Doszpolyné dr. Mészáros Melinda önzetlen segítő munkáját, hozzáértő tanácsadását.

 Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.