2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Számtalan kérdés került megválaszolásra a Győrben megtartott érdekképviseleti továbbképzésen

Hosz  |  2015. 07. 01., 13:13

 A LIGA Akadémiával közös szervezésben 2 napos érdekképviseleti továbbképzés került megrendezésre 2015. június 29-30-án Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred támogatásával…

A továbbképzésen elsősorban a Nyugat-magyarországi régióban müködő alapszervezetek képviselői vettek részt, de az igényeknek megfelelően lehetőség volt más régióhoz tartozó alapszervezetektől is a részvételre.

Az első napon a helyőrségi tiszti szálló rendezvénytermében Szendrei Zoltán alelnök nyitotta meg a rendezvényt, ahol a délelőtti órákban a katonai életpályamodellről és az ehhez kapcsolódó illetményrendszer elemeiről, a rendfokozati állomány kategóriánkénti mértékéről, valamint a Honvéd Egészségpénztárnál kialakult helyzetből következően megtett erőfeszítéseinkről tartott tájékoztatót.

A tájékoztatót követően Orbán Miklós őrnagynak köszönhetően részletes betekintést nyerhettünk az ezred életébe, kalauzolásában látogatást tettünk a csapatmúzeumban, és a technikai parkban.

A délutáni program elnöki tájékoztatóval, valamint a délelőtti előadáson felmerült kérdések megválaszolásával vette kezdetét. A folytatásban a Hjt. és a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendeletekhez megküldött ajánlásokról, a szakszervezeti munka javításáról, a szolgáltatások kívánt szinten történő fenntartásáról esett szó.

A szabad program keretében Győr belvárosának látványosságait tekintettük meg, ahol Belecz István helytörténeti ismeretének köszönhetően, sok érdekességet tudhattunk meg a város nevezetességeiről, történelméről, híres épületeiről.

A második napon a Liga Akadémia szervezésében folytatódott a továbbképzés. Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a LIGA Szakszervezetek főtitkára tartott összehasonlító elemzést „Versenyszféra vagy közszféra” címmel. Az előadás a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV törvényben (Hjt.), valamint a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényben (Mt.) beállt változásokról adott részletes áttekintést, kiemelve a törvényi változások várható hatásait.

A két nap folyamán felmerült kérdések kötetlen beszélgetés keretein belül kerültek megválaszolásra. A rendezvény zárásaként Czövek János virágcsokorral köszönte meg Doszpolyné dr. Mészáros Melinda önzetlen segítő munkáját, hozzáértő tanácsadását.

 Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.