2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Számtalan kérdés került megválaszolásra a Győrben megtartott érdekképviseleti továbbképzésen

Hosz  |  2015. 07. 01., 13:13

 A LIGA Akadémiával közös szervezésben 2 napos érdekképviseleti továbbképzés került megrendezésre 2015. június 29-30-án Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred támogatásával…

A továbbképzésen elsősorban a Nyugat-magyarországi régióban müködő alapszervezetek képviselői vettek részt, de az igényeknek megfelelően lehetőség volt más régióhoz tartozó alapszervezetektől is a részvételre.

Az első napon a helyőrségi tiszti szálló rendezvénytermében Szendrei Zoltán alelnök nyitotta meg a rendezvényt, ahol a délelőtti órákban a katonai életpályamodellről és az ehhez kapcsolódó illetményrendszer elemeiről, a rendfokozati állomány kategóriánkénti mértékéről, valamint a Honvéd Egészségpénztárnál kialakult helyzetből következően megtett erőfeszítéseinkről tartott tájékoztatót.

A tájékoztatót követően Orbán Miklós őrnagynak köszönhetően részletes betekintést nyerhettünk az ezred életébe, kalauzolásában látogatást tettünk a csapatmúzeumban, és a technikai parkban.

A délutáni program elnöki tájékoztatóval, valamint a délelőtti előadáson felmerült kérdések megválaszolásával vette kezdetét. A folytatásban a Hjt. és a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendeletekhez megküldött ajánlásokról, a szakszervezeti munka javításáról, a szolgáltatások kívánt szinten történő fenntartásáról esett szó.

A szabad program keretében Győr belvárosának látványosságait tekintettük meg, ahol Belecz István helytörténeti ismeretének köszönhetően, sok érdekességet tudhattunk meg a város nevezetességeiről, történelméről, híres épületeiről.

A második napon a Liga Akadémia szervezésében folytatódott a továbbképzés. Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a LIGA Szakszervezetek főtitkára tartott összehasonlító elemzést „Versenyszféra vagy közszféra” címmel. Az előadás a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV törvényben (Hjt.), valamint a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényben (Mt.) beállt változásokról adott részletes áttekintést, kiemelve a törvényi változások várható hatásait.

A két nap folyamán felmerült kérdések kötetlen beszélgetés keretein belül kerültek megválaszolásra. A rendezvény zárásaként Czövek János virágcsokorral köszönte meg Doszpolyné dr. Mészáros Melinda önzetlen segítő munkáját, hozzáértő tanácsadását.

 Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.