2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztelgés a hősi halált halt katonák előtt

Hosz  |  2015. 10. 30., 09:24

A Honvédelmi Minisztérium szervezésében, a Halottak Napja alkalmából, kegyeleti koszorúzásokkal emlékeztek a hazánk területén hősi halált halt katonákra október 29-én, csütörtökön. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök és Sörös István a Nyugállományú Tagozat elnöke vett részt a megemlékezésen…

A rákoskeresztúri Új Köztemetőben, az Imádkozó katona szobránál kezdődött a kegyeleti koszorúzás, amelyen részt vett Baráth Ernő ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár megbízott parancsnoka, Budapest helyőrség parancsnoka; dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály főosztályvezető-helyettese; valamint a Budapestre akkreditált katonai attasétestület tagjai is.

A megemlékezés az olasz katonai sírkertben folytatódott, majd a résztvevők koszorúkat helyeztek el a lengyel, a török, a román, és az egykori szovjet katonai parcelláknál is.

Baráth Ernő ezredes a Budaörsi úti Petőfi Sándor laktanyában tartott ünnepi beszédében hangsúlyozta: azokra a katonákra emlékezünk, akik itt Magyarországon estek el. „Ezek a katonák bátran, önfeláldozóan végrehajtották feladatukat, bátran harcoltak és bátran estek el ezen a földön” – fogalmazott, hozzátéve: a hősi halottak minden elismerést és tiszteletet megérdemelnek, hiszen a legtöbbet adták, amit egy katona adhat, az életüket.

Az ezredes kiemelte, hogy a hősi halottak két dolgot üzennek a jelen katonái számára. „Az egyik a béke, amely a legdrágább kincsünk, ezért mindent meg kell tennünk, hogy ezt a drága kincset megőrizzük magunknak és utódainknak. A másik: ha a haza hívószava megtalál bennünket, akkor nekünk is készen kell lennünk arra, hogy akár életünket is áldozzuk a nemzetünk ügyéért” – mondta.

Délután a budaörsi német-magyar katonai temetőben és Solymáron, a brit nemzetközösségi temetőben is lerótták kegyeletüket a résztvevők.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.