2024. 03. 29. péntek
Auguszta
: 396 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztelgés a hősi halált halt katonák előtt

Hosz  |  2015. 10. 30., 09:24

A Honvédelmi Minisztérium szervezésében, a Halottak Napja alkalmából, kegyeleti koszorúzásokkal emlékeztek a hazánk területén hősi halált halt katonákra október 29-én, csütörtökön. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök és Sörös István a Nyugállományú Tagozat elnöke vett részt a megemlékezésen…

A rákoskeresztúri Új Köztemetőben, az Imádkozó katona szobránál kezdődött a kegyeleti koszorúzás, amelyen részt vett Baráth Ernő ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár megbízott parancsnoka, Budapest helyőrség parancsnoka; dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály főosztályvezető-helyettese; valamint a Budapestre akkreditált katonai attasétestület tagjai is.

A megemlékezés az olasz katonai sírkertben folytatódott, majd a résztvevők koszorúkat helyeztek el a lengyel, a török, a román, és az egykori szovjet katonai parcelláknál is.

Baráth Ernő ezredes a Budaörsi úti Petőfi Sándor laktanyában tartott ünnepi beszédében hangsúlyozta: azokra a katonákra emlékezünk, akik itt Magyarországon estek el. „Ezek a katonák bátran, önfeláldozóan végrehajtották feladatukat, bátran harcoltak és bátran estek el ezen a földön” – fogalmazott, hozzátéve: a hősi halottak minden elismerést és tiszteletet megérdemelnek, hiszen a legtöbbet adták, amit egy katona adhat, az életüket.

Az ezredes kiemelte, hogy a hősi halottak két dolgot üzennek a jelen katonái számára. „Az egyik a béke, amely a legdrágább kincsünk, ezért mindent meg kell tennünk, hogy ezt a drága kincset megőrizzük magunknak és utódainknak. A másik: ha a haza hívószava megtalál bennünket, akkor nekünk is készen kell lennünk arra, hogy akár életünket is áldozzuk a nemzetünk ügyéért” – mondta.

Délután a budaörsi német-magyar katonai temetőben és Solymáron, a brit nemzetközösségi temetőben is lerótták kegyeletüket a résztvevők.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.