2018. 01. 22. hétfő
Artúr, Vince
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok az MH ÖHP élén

Hosz  |  2016. 02. 29., 15:59

 Március elsejétől augusztus 31-éig, miniszteri megbízással, Huszár János vezérőrnagy látja el az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki feladatait. A február 29-én rendezett átadás-átvételi ünnepségen Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára, miniszter-helyettes kiemelte: az átadó parancsnok, Fucsku Sándor vezérőrnagy irányításával az MH ÖHP eredményesen szolgált. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az ünnepségen… 

A parlamenti államtitkár rámutatott: a Magyar Honvédség katonái felkészültségének, elkötelezettségének, szakmai tudásának köszönhetően ismét a társadalom elismert részévé vált. Mint mondta, ebben komoly szerepet játszott az elmúlt két és fél évben Fucsku Sándor vezérőrnagy irányította székesfehérvári parancsnokság, amely eredményesen szolgált a katonai szervezetek napi tevékenységének szervezése, tervezése, vezetése, irányítása érdekében. Hangsúlyozta: a katonai szervezetek egységes tevékenységi rendjének kialakításával ismét a kiképzés vált meghatározóvá.

„Talán azért is történt így, mert Fucsku Sándor vezérőrnagy eddigi több mint három évtizedes katonai pályafutását a folyamatos tanulás és szakmai képességek megszerzése jellemezte. Számos nemzetközi tanfolyam sikeres elvégzésével is bizonyította a magyar tisztképzés korszerüségét, és nemzetközi viszonylatban, hivatásának gyakorlásával is volt alkalma igazolni a magyar katonák felkészültségét, és szakmai megbízhatóságát” – húzta alá Vargha Tamás, aki emléktárggyal köszönte meg az átadó parancsnok szolgálatát.

Fucsku Sándor vezérőrnagy búcsúzó beszédében úgy fogalmazott: az MH ÖHP az általa két és fél évvel ezelőtt kitüzött célok nagy többségét elérte. Ilyen volt például a látható katona eszménye. „A katonák egyenruhás állampolgárok, akik ezer szállal kötődnek a társadalomhoz. Különösen igaz ez itt, Székesfehérváron. A feladatainkat a civil lakosság számára is láthatóan kell megoldanunk. A migrációs válsághelyzet is megmutatta, hogy a társadalom bizalommal tekint a katonákra” – jelentette ki a vezérőrnagy. Hozzátette: a jövő útja, hogy az MH ÖHP még inkább korszerü müveleti parancsnoksággá váljon.

Huszár János vezérőrnagy, átvevő parancsnok emléktárgyakkal köszönte meg elődje munkáját. Mint mondta, az átadás-átvételi feladatokat határidőre elvégezték. Beszédében méltatta Fucsku Sándor vezérőrnagy munkáját, kiemelve, hogy eddig a szervezetet vezető egyetlenegy parancsnoknak sem volt könnyü dolga, mert minden időben adódtak váratlan kihívások, akár természeti katasztrófákra, akár a migrációs válsághelyzetre gondolunk.

A jövőben Fucsku Sándor vezérőrnagy az Ulm városában települt Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnok-helyettesi beosztását látja majd el.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Újabb típus búcsújáról számolhatunk be, ezúttal Nagy-Britanniából: az AgustaWestland Lynx AH9A változata 2018. január 16-án repült utoljára, ezzel végleg búcsút intettek a 40 év szolgálatot maga mögött tudó Lynx helikopternek.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.