2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok az MH ÖHP élén

Hosz  |  2016. 02. 29., 15:59

 Március elsejétől augusztus 31-éig, miniszteri megbízással, Huszár János vezérőrnagy látja el az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki feladatait. A február 29-én rendezett átadás-átvételi ünnepségen Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára, miniszter-helyettes kiemelte: az átadó parancsnok, Fucsku Sándor vezérőrnagy irányításával az MH ÖHP eredményesen szolgált. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az ünnepségen… 

A parlamenti államtitkár rámutatott: a Magyar Honvédség katonái felkészültségének, elkötelezettségének, szakmai tudásának köszönhetően ismét a társadalom elismert részévé vált. Mint mondta, ebben komoly szerepet játszott az elmúlt két és fél évben Fucsku Sándor vezérőrnagy irányította székesfehérvári parancsnokság, amely eredményesen szolgált a katonai szervezetek napi tevékenységének szervezése, tervezése, vezetése, irányítása érdekében. Hangsúlyozta: a katonai szervezetek egységes tevékenységi rendjének kialakításával ismét a kiképzés vált meghatározóvá.

„Talán azért is történt így, mert Fucsku Sándor vezérőrnagy eddigi több mint három évtizedes katonai pályafutását a folyamatos tanulás és szakmai képességek megszerzése jellemezte. Számos nemzetközi tanfolyam sikeres elvégzésével is bizonyította a magyar tisztképzés korszerüségét, és nemzetközi viszonylatban, hivatásának gyakorlásával is volt alkalma igazolni a magyar katonák felkészültségét, és szakmai megbízhatóságát” – húzta alá Vargha Tamás, aki emléktárggyal köszönte meg az átadó parancsnok szolgálatát.

Fucsku Sándor vezérőrnagy búcsúzó beszédében úgy fogalmazott: az MH ÖHP az általa két és fél évvel ezelőtt kitüzött célok nagy többségét elérte. Ilyen volt például a látható katona eszménye. „A katonák egyenruhás állampolgárok, akik ezer szállal kötődnek a társadalomhoz. Különösen igaz ez itt, Székesfehérváron. A feladatainkat a civil lakosság számára is láthatóan kell megoldanunk. A migrációs válsághelyzet is megmutatta, hogy a társadalom bizalommal tekint a katonákra” – jelentette ki a vezérőrnagy. Hozzátette: a jövő útja, hogy az MH ÖHP még inkább korszerü müveleti parancsnoksággá váljon.

Huszár János vezérőrnagy, átvevő parancsnok emléktárgyakkal köszönte meg elődje munkáját. Mint mondta, az átadás-átvételi feladatokat határidőre elvégezték. Beszédében méltatta Fucsku Sándor vezérőrnagy munkáját, kiemelve, hogy eddig a szervezetet vezető egyetlenegy parancsnoknak sem volt könnyü dolga, mert minden időben adódtak váratlan kihívások, akár természeti katasztrófákra, akár a migrációs válsághelyzetre gondolunk.

A jövőben Fucsku Sándor vezérőrnagy az Ulm városában települt Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnok-helyettesi beosztását látja majd el.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.