2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok az MH ÖHP élén

Hosz  |  2016. 02. 29., 15:59

 Március elsejétől augusztus 31-éig, miniszteri megbízással, Huszár János vezérőrnagy látja el az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki feladatait. A február 29-én rendezett átadás-átvételi ünnepségen Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára, miniszter-helyettes kiemelte: az átadó parancsnok, Fucsku Sándor vezérőrnagy irányításával az MH ÖHP eredményesen szolgált. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az ünnepségen… 

A parlamenti államtitkár rámutatott: a Magyar Honvédség katonái felkészültségének, elkötelezettségének, szakmai tudásának köszönhetően ismét a társadalom elismert részévé vált. Mint mondta, ebben komoly szerepet játszott az elmúlt két és fél évben Fucsku Sándor vezérőrnagy irányította székesfehérvári parancsnokság, amely eredményesen szolgált a katonai szervezetek napi tevékenységének szervezése, tervezése, vezetése, irányítása érdekében. Hangsúlyozta: a katonai szervezetek egységes tevékenységi rendjének kialakításával ismét a kiképzés vált meghatározóvá.

„Talán azért is történt így, mert Fucsku Sándor vezérőrnagy eddigi több mint három évtizedes katonai pályafutását a folyamatos tanulás és szakmai képességek megszerzése jellemezte. Számos nemzetközi tanfolyam sikeres elvégzésével is bizonyította a magyar tisztképzés korszerüségét, és nemzetközi viszonylatban, hivatásának gyakorlásával is volt alkalma igazolni a magyar katonák felkészültségét, és szakmai megbízhatóságát” – húzta alá Vargha Tamás, aki emléktárggyal köszönte meg az átadó parancsnok szolgálatát.

Fucsku Sándor vezérőrnagy búcsúzó beszédében úgy fogalmazott: az MH ÖHP az általa két és fél évvel ezelőtt kitüzött célok nagy többségét elérte. Ilyen volt például a látható katona eszménye. „A katonák egyenruhás állampolgárok, akik ezer szállal kötődnek a társadalomhoz. Különösen igaz ez itt, Székesfehérváron. A feladatainkat a civil lakosság számára is láthatóan kell megoldanunk. A migrációs válsághelyzet is megmutatta, hogy a társadalom bizalommal tekint a katonákra” – jelentette ki a vezérőrnagy. Hozzátette: a jövő útja, hogy az MH ÖHP még inkább korszerü müveleti parancsnoksággá váljon.

Huszár János vezérőrnagy, átvevő parancsnok emléktárgyakkal köszönte meg elődje munkáját. Mint mondta, az átadás-átvételi feladatokat határidőre elvégezték. Beszédében méltatta Fucsku Sándor vezérőrnagy munkáját, kiemelve, hogy eddig a szervezetet vezető egyetlenegy parancsnoknak sem volt könnyü dolga, mert minden időben adódtak váratlan kihívások, akár természeti katasztrófákra, akár a migrációs válsághelyzetre gondolunk.

A jövőben Fucsku Sándor vezérőrnagy az Ulm városában települt Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnok-helyettesi beosztását látja majd el.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.