2017. 11. 20. hétfő
Jolán
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok az MH ÖHP élén

Hosz  |  2016. 02. 29., 15:59

 Március elsejétől augusztus 31-éig, miniszteri megbízással, Huszár János vezérőrnagy látja el az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki feladatait. A február 29-én rendezett átadás-átvételi ünnepségen Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára, miniszter-helyettes kiemelte: az átadó parancsnok, Fucsku Sándor vezérőrnagy irányításával az MH ÖHP eredményesen szolgált. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az ünnepségen… 

A parlamenti államtitkár rámutatott: a Magyar Honvédség katonái felkészültségének, elkötelezettségének, szakmai tudásának köszönhetően ismét a társadalom elismert részévé vált. Mint mondta, ebben komoly szerepet játszott az elmúlt két és fél évben Fucsku Sándor vezérőrnagy irányította székesfehérvári parancsnokság, amely eredményesen szolgált a katonai szervezetek napi tevékenységének szervezése, tervezése, vezetése, irányítása érdekében. Hangsúlyozta: a katonai szervezetek egységes tevékenységi rendjének kialakításával ismét a kiképzés vált meghatározóvá.

„Talán azért is történt így, mert Fucsku Sándor vezérőrnagy eddigi több mint három évtizedes katonai pályafutását a folyamatos tanulás és szakmai képességek megszerzése jellemezte. Számos nemzetközi tanfolyam sikeres elvégzésével is bizonyította a magyar tisztképzés korszerüségét, és nemzetközi viszonylatban, hivatásának gyakorlásával is volt alkalma igazolni a magyar katonák felkészültségét, és szakmai megbízhatóságát” – húzta alá Vargha Tamás, aki emléktárggyal köszönte meg az átadó parancsnok szolgálatát.

Fucsku Sándor vezérőrnagy búcsúzó beszédében úgy fogalmazott: az MH ÖHP az általa két és fél évvel ezelőtt kitüzött célok nagy többségét elérte. Ilyen volt például a látható katona eszménye. „A katonák egyenruhás állampolgárok, akik ezer szállal kötődnek a társadalomhoz. Különösen igaz ez itt, Székesfehérváron. A feladatainkat a civil lakosság számára is láthatóan kell megoldanunk. A migrációs válsághelyzet is megmutatta, hogy a társadalom bizalommal tekint a katonákra” – jelentette ki a vezérőrnagy. Hozzátette: a jövő útja, hogy az MH ÖHP még inkább korszerü müveleti parancsnoksággá váljon.

Huszár János vezérőrnagy, átvevő parancsnok emléktárgyakkal köszönte meg elődje munkáját. Mint mondta, az átadás-átvételi feladatokat határidőre elvégezték. Beszédében méltatta Fucsku Sándor vezérőrnagy munkáját, kiemelve, hogy eddig a szervezetet vezető egyetlenegy parancsnoknak sem volt könnyü dolga, mert minden időben adódtak váratlan kihívások, akár természeti katasztrófákra, akár a migrációs válsághelyzetre gondolunk.

A jövőben Fucsku Sándor vezérőrnagy az Ulm városában települt Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnok-helyettesi beosztását látja majd el.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.