2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ne csak tudd a jót, hanem tedd is

Hosz  |  2016. 04. 01., 20:07

Szolnokon, az Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázis ad otthont a Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezredének. Az ezred 2016. január 1-töl a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti és a 88. Könnyű Vegyes zászlóalj egyesülésével jött létre. Az ezred jogelőd szervezetei már a tavalyi évben jelentős feladatot láttak el a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésével kapcsolatban. Ez évtől már az egyesülés következtében az ezredre hárulnak, ezek a feladatatok. Az új katonai szervezet személyi állományának nagy része a Honvédszakszervezet tagja. Ők és katonatársaik valamint a katonai szervezet napi munkavégzésének segítése, ezáltal az ezred válsághelyzettel kapcsolatos feladatainak támogatásaként a Hosz helyi alapszervezete 9 db asztali számítógépet adományozott a MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezredének…

Az adományt 2016. április 1-jén az ezred által szervezett ejtőernyős nap keretében a Honvédszakszervezet elnöke Czövek János adta át az ezred parancsnokának Sándor Zsolt ezredesnek.

Czövek János Hosz elnök az adomány átadásakor elmondta, „a Honvédszakszervezet egyik feladata a munka és szolgálati körülmények javítása és a személyi állomány napi tevékenységének segítése. Ez a szerény adomány remélhetően segítséget jelent ezen a területen.

A Honvédszakszervezet a lehetőségeihez mérten kíván segíteni az ezred személyi állománynak a napi feladatvégrehajtás megkönnyítése érdekében ezzel az adománnyal, is jelezve, hogy szervezetünknek is a legfontosabb a katona, mint ember!

Nem szabad elfelejtkezni arról, hogy elsősorban katonák vagyunk, de szülők, házastársak gyermekek is. Katonaként tengernyi a kötelességünk, aminek tisztességgel eleget teszünk, hogy jogaink is egyensúlyba kerüljenek a kötelességükkel és mindenki számára elfogadható igazságos rendszer müködjön ez a Honvédszakszervezet legfőbb célja.”

Szöveg, foto: Jakubik András

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.