2018. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Katonákért Alapítvány önkénteseinek konferenciája

2018. 02. 09., 09:17

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A kétnapos konferencián az Alapítvány képviselőjén kívül,  Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a LIGA Szakszervezetek elnöke, és Czövek János az alapító Honvédszakszervezet elnöke mondott köszöntőt.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Ezt követően két munkacsoportra bontva folyt a munka az egyik csoport az országos érdekegyeztetés színterein zajló megbeszélésekről és az alapítvány munkáját segítő szociális jellegű információkról hallhatott előadást, a másik csoport az alapító munkájának aktualitásait, a vele történő együttműködés lehetőségeit, az 1%-os és az általános adománygyűjtést segítő lehetőségeket, illetve a szervezeti élethez kapcsolódó napi feladatokat, aktualitásokat dolgozta fel fórum jellegű beszélgetés során. A második nap a csoportok megcserélték a témákat, illetve közösen értékelték a fórumbeszélgetéseken elhangzottakat.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A két nap előadásai számos új információval szolgáltak, és választ adtak olyan fontos kérdésre is, minthogy a munkáltatók részére továbbra is leadható az 1%-os nyilatkozat. A lelkes önkéntes gárda számos kérdéssel, véleménnyel, tanáccsal járult hozza ahhoz, hogy a napirend komoly tartalommal kerüljön megtöltésre. Szedrei Zoltán a HM Szociálpolitikai Közalapítvány kurátora a Közalapítványi tevékenységgel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat osztotta meg, Bazsik István pedig a 2017-es év pénzügyi tevékenységéről és a 2018-as év előzetes tervéről beszélt. Arról is hallhattak a megjelentek, hogy folyamatosan igyekszik az alapítvány újabb önkénteseket toborozni, amelynek eredményeként fokozatosan növekszik a szervezet humán erőforrás kapacitása.

 

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Az első napi ülést követően csapatépítő téli túrára invitálta a megjelenteket az alapítvány. Nagy örömmel mondható el, hogy az önkéntesek túlnyomó többsége élt a lehetőséggel és a 30 centiméteres hó illetve az enyhe havazás ellenére minden induló jó hangulatban, közösen teljesítette a túrát.

 

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A két nap alatt jól érzékelhető volt, hogy továbbra is igény van az ilyen jellegű alapítványi rendezvényekre, ennek megfelelően jó döntésnek tűnik, hogy a Katonákért Közhasznú alapítvány ismételten pályázott a hasonló tartalmú támogatások elnyerése érdekében.

 A Katonákért Közhasznú Alapítvány, a LIGA Szakszervezetek, és a Honvédszakszervezet támogatásával valósította meg a rendezvényt, melyet a NEA-TF-17-SZ-0565 számú pályázat keretében bonyolítottak le.

Szöveg: Bazsik István

Fotó: Klopfer Szandra, Kozák László

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.