2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

AZ ARADI VÉRTANÚKRA EMLÉKEZTÜNK

2023. 10. 09., 14:21

A kormány 2001-ben nyilvánította a magyar nemzet gyásznapjává október 6-át. Ezen a napon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után Aradon kivégzett 13 vértanúra - Aulich Lajosra, Damjanich Jánosra, Dessewffy Arisztidre, Kiss Ernőre, Knézich Károlyra, Láhner (Lahner) Györgyre, Lázár Vilmosra, Leiningen-Westerburg Károlyra, Nagysándor Józsefre, Poeltenberg Ernőre, Schweidel Józsefre, Török Ignácra, Vécsey Károlyra -, valamint az aznap Pesten kivégzett gróf Batthyány Lajosra, Magyarország első független, felelős kormányának miniszterelnökére emlékeztek…

Batthyány Lajos, Magyarország első miniszterelnökének síremlékénél 2023.október 6.-án katonai tiszteletadás mellett helyezték el a megemlékezés koszorúit. A mauzóleumnál a vértanúhalált halt miniszterelnök mellett aradi mártírtársaira, valamint az 1848-49-es szabadságharc hősi halált halt áldozataira emlékeztek, aki életüket adták Magyarország függetlenségéért.

A síremléknél koszorút helyezett el a kormány nevében Dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Zsigmond Barna Pál, Novák Katalin köztársasági elnök képviseletében Kun Szabó István vezérőrnagy, az Országgyűlés nevében pedig Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a Honvéd Vezérkar nevében Kajári Ferenc vezérőrnagy a Honvéd Vezérkar főnökének a helyettese.

A honvédelem ügyét támogató szervezetek közös koszrút helyezetek el, a Honvédszakszervezet nevében Czövek János elnök koszorúzott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.