2017. 12. 11. hétfő
Árpád
: 315 Ft   : 268 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az advent legfontosabb üzenete: a hit, a remény, az öröm és a szeretet

2017. 12. 04., 13:37

Karácsonykor, az adventi várakozás időszakában is fontos, hogy a hitünk, a szeretetünk, az örömünk kiteljesedjen, a reményünk megerősödjön – mondta dr. Simicskó István december 2-án, szombaton Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt az ünnepségen...

A Honvéd Vezérkar főnök által szervezett, hagyományos adventi hangversenyen elmondott köszöntőjében a honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: adventkor mindenki megpróbálja lassítani a napi rohanást, megpróbálunk magunk és szeretteink felé fordulni. „Fontos, hogy a lelkünk felé is forduljunk, hogy visszagondolva az elmúlt évre és az előttünk álló feladatokra, megerősítsük a hitünket” – mondta dr. Simicskó István. 

A honvédelmi miniszter szerint az elmúlt év is sok próbatételhez vezetett, de a katonáink és rendőreink mindenhol helytálltak, amiért köszönet és tisztelet jár nekik. „A karácsony és az adventi várakozás legfontosabb üzenete a keresztény emberek számára: otthont teremteni a szeretetnek a Földön. Ez a dolgunk, ez a feladatunk, de ehhez biztonságra is szükség van. (…) A katonáink, a rendőreink ezt teszik, ezt szolgálják szerte a világban, 14 országban és a déli határainkon” – mondta dr. Simicskó István, hangsúlyozva: erre a közösségre minden magyar állampolgárnak büszkének kell lennie. Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök köszöntőjében úgy fogalmazott: katonai pályafutása során mindig fontosnak tartotta a társadalmi kapcsolatok erősítését, bővítését, a katonák elismertségének növelését, művelődésük, szórakozásuk támogatását. Hozzátette: adventkor az együvé tartozásról és a szeretetről beszélünk; mindarról, amely meghatározza egy ember értékét. „Nagyon fontos az, hogy egy katonában ne csak az elöljárót lássák az emberek, hanem az embert lássák a rendfokozat mögött. Nem az a legfontosabb, hogy ki milyen rendfokozatot visel vagy beosztást tölt be, az a legfontosabb, hogy az emberek, a katonák értsék szavait” – mondta a Honvéd Vezérkar főnök, hozzátéve: advent legfontosabb üzenete a hit, a remény, az öröm és a szeretet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy amikor emberi kapcsolatokról beszélünk, akkor lássuk, hogy hit, remény, öröm és szeretet nélkül nem lehet teljes az életünk.„Arra kérném önöket, hogy szenteste, amikor meggyújtjuk a szeretet gyertyáját otthon, akkor gondoljunk katonáinkra. Mert ugyanebben az időben sok-sok gyertya fénye lobban majd fel Afganisztánban, Irakban, a Nyugat-Balkánon, Cipruson és a világ számtalan pontján. De ne feledkezzünk el azon katonáinkról sem, akik a határon innen teljesítenek szolgálatot. A szolgálati helyeken és a határ mentén. Az ilyen fellobbanó gyertyák száma közel négyezer... Közel négyezer katonacsalád fogja nélkülözni a szeretteit a szeretet ünnepén” – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes.Az idei adventi hangversenyen az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni és hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekarai közösen léptek fel. A katonazenekarokat – amelyek az ünnephez köthető közismert és ritkában játszott számokat is előadtak – Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere, valamint Kovács István őrnagy, a hódmezővásárhelyi, illetve Pál István őrnagy, a debreceni zenekar karmestere vezényelte. Közreműködött Rácz Rita Franciska és Haja Zsolt, a Magyar Állami Operaház két magánénekese, valamint a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola énekkara és a debreceni Ady Endre Gimnázium leánykara. 

Az est meglepetésvendége a Kowalsky meg a Vega együttes volt, akik a közelmúltban mutatták be Tizenötmillióból egy című dalukhoz készített vadonatúj videoklipjüket, amit a Magyar Honvédség segítségével és közreműködésével készítettek el. A fiatalok körében népszerű együttes három tagja két számot adott elő akusztikus hangszerkísérettel.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-22 11:05:03
2017.12.31-ig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségekkel és korlátlan belföldi és EU-n belüli beszélgetéssel készülnek az ünnepekre.
2017-11-20 14:48:44
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 22-e (szerda) helyett november 23-án (csütörtökön) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Régóta várják az Amerikai Légierő Stratégiai Parancsnokságán a 76 darabos Boeing B-52H flotta hajtóműveinek újabb típusokra cserélését.