2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az egészségünk, munkabiztonságunk megőrzése sokkal több, mint a fizikai sérülések, balesetek elkerülése

2022. 09. 27., 12:24

A Magyar Hadtudományi Társaság Humánerőforrás-fejlesztési Szakosztálya a Honvédszakszervezet vezetése, a meghívott szakemberek közreműködésével 2022. szeptember 26-án 14 órai kezdettel szakmai kerekasztal beszélgetést tartott a „Legyen a biztonság az első!" Munkavédelmi projektről a Nemzetvédelmi Egyetemen…

A megbeszélésen részt vettek az MHTT részéről Dr. Hegedűs Henrik általános elnökhelyettes, Dr. Krizbai János a HR Szakosztály elnöke, Dr. Újházi László ezredes tanszékvezető, Dr. Kladek András, valamint a Hosz részéről Czövek János elnök Bazsik István alelnök a Ligát Cserenyi Anna képviselte.

Ez év közepén zárult az a GINOP-5.3.5-18-2019-00101 EU támogatású projekt, melyben konzorciumi partnerként a Honvédszakszervezet és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete szakemberek közreműködésével kutatásokat és felkészítéseket végzett az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételei javítása érdekében. A munkabiztonság átfogó megközelítését különösen indokolttá tették a honvédelmi ágazat aktuális és speciális kihívásai a honvédség történelmi ívű fejlesztési feladatai és az állomány elvárásai is. 

A kerekasztal beszélgetés célja volt, hogy a projekt eredményei, tapasztalatai megismerésével átgondoljuk azokat a területeket, amelyek fejlesztésében együttműködhetnek kutatók, egyetemi oktatók. A vitaindítót követően, élénk párbeszéd alakult ki a jelenlévők között a projekt tapasztalatokról, kutatási eredményekről, a humán kockázat, a munkabiztonság, a szervezeti kultúrával összefüggésben.

A kerekasztal beszélgetések a projekt tapasztalatainak minél szélesebb körű megismerése érdekében tovább folytatódnak a Honvédelmi Minisztérium bevonásával.

 

 

Forrás: MHTT

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.