2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az egészségünk, munkabiztonságunk megőrzése sokkal több, mint a fizikai sérülések, balesetek elkerülése

2022. 09. 27., 12:24

A Magyar Hadtudományi Társaság Humánerőforrás-fejlesztési Szakosztálya a Honvédszakszervezet vezetése, a meghívott szakemberek közreműködésével 2022. szeptember 26-án 14 órai kezdettel szakmai kerekasztal beszélgetést tartott a „Legyen a biztonság az első!" Munkavédelmi projektről a Nemzetvédelmi Egyetemen…

A megbeszélésen részt vettek az MHTT részéről Dr. Hegedűs Henrik általános elnökhelyettes, Dr. Krizbai János a HR Szakosztály elnöke, Dr. Újházi László ezredes tanszékvezető, Dr. Kladek András, valamint a Hosz részéről Czövek János elnök Bazsik István alelnök a Ligát Cserenyi Anna képviselte.

Ez év közepén zárult az a GINOP-5.3.5-18-2019-00101 EU támogatású projekt, melyben konzorciumi partnerként a Honvédszakszervezet és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete szakemberek közreműködésével kutatásokat és felkészítéseket végzett az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételei javítása érdekében. A munkabiztonság átfogó megközelítését különösen indokolttá tették a honvédelmi ágazat aktuális és speciális kihívásai a honvédség történelmi ívű fejlesztési feladatai és az állomány elvárásai is. 

A kerekasztal beszélgetés célja volt, hogy a projekt eredményei, tapasztalatai megismerésével átgondoljuk azokat a területeket, amelyek fejlesztésében együttműködhetnek kutatók, egyetemi oktatók. A vitaindítót követően, élénk párbeszéd alakult ki a jelenlévők között a projekt tapasztalatokról, kutatási eredményekről, a humán kockázat, a munkabiztonság, a szervezeti kultúrával összefüggésben.

A kerekasztal beszélgetések a projekt tapasztalatainak minél szélesebb körű megismerése érdekében tovább folytatódnak a Honvédelmi Minisztérium bevonásával.

 

 

Forrás: MHTT

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.