2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Elnökség döntött 2023. május 19-én kerül megrendezésre a Hosz Küldöttgyűlése

2023. 04. 05., 10:25

A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. április 04-én tartotta ülését, ahol döntöttek a Küldöttgyűlés összehívásáról, valamint a képviseleti és Nyugállományú választmányi ülések megtartásáról, a kalandparki rendezvényről és a Hosz Központi horgászversenyéről…

Czövek János elnök köszöntötte az Elnökséget, majd a napirend elfogadásra került.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója következett, mely során a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, kezdeményezéseiről esett szó, a tájékoztatóban külön kiemelten szerepelt a 8/2023. Korm. rendelethez Gyakran ismételt kérdésekkel kapcsolatos tárgyalásokon elhangzottak. Ezt követően a 2023. március 28-i HÉF ülésről kapott tájékoztatást az Elnökség, majd az általuk felvetett kérdésekkel kapcsolatban meghatározásra került, hogy a következő kétoldalú tárgyalásokon kell beterjeszteni azokat.

Az Elnökség egyhangúlag döntött 67 fő új Hosz tag felvételéről és Hosz tagok törléséről. Beterjesztésre került két fő Hosz tag temetési segélykérelme is, melyek kifizetését az Elnökség egyhangúlag támogatta.

Szendrei Zoltán alelnök beterjesztette a Küldöttgyűlés összehívásáról szóló határozattervezetet, melyet  az Elnökség elfogadott, így 2023. május 19-én kerül megtartásra a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Meghatározásra kerültek a Küldöttgyűlés előkészítésével kapcsolatos feladatok és az azt megelőző képviseleti, Nyugállományú választmányi ülések és az elnökségi ülés időpontja is, melyek megtartására 2023. május 3-án a Hosz Központi Irodában kerül sor.

Az Elnökség Ideiglenes Bizottság létrehozásáról döntött, amely a szolgálati juttatásban részesülők Honvédszakszervezeti tagságát érintő Alapszabály módosítással kapcsolatban hozott létre. A Bizottságban Bazsik István alelnök, Gáspár Tamásné és Bácskai István elnökségi tagok vesznek részt.

Döntés született a kalandparki rendezvényről, melynek helyszíne a kislődi Sobri Jóska Élmény- és Kalandpark 2023. május 27-én és esőnap június 4-én (vasárnap).

A Hosz Központi Országos Horgászversenye Tatán kerül lebonyolításra, amelynek időpontja jelenleg egyeztetés alatt áll. A horgászverseny időpontjáról a honlapunkon fogjuk tájékoztatni Tagjainkat.

Az Egyebek napirendben a tisztségviselők által feltett kérdések megválaszolására került sor, majd Bazsik István alelnök bezárta az ülést és jelezte, hogy a következő ülés időpontja 2023. május 3-án lesz. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.