2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Elnökség döntött 2023. május 19-én kerül megrendezésre a Hosz Küldöttgyűlése

2023. 04. 05., 10:25

A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. április 04-én tartotta ülését, ahol döntöttek a Küldöttgyűlés összehívásáról, valamint a képviseleti és Nyugállományú választmányi ülések megtartásáról, a kalandparki rendezvényről és a Hosz Központi horgászversenyéről…

Czövek János elnök köszöntötte az Elnökséget, majd a napirend elfogadásra került.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója következett, mely során a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, kezdeményezéseiről esett szó, a tájékoztatóban külön kiemelten szerepelt a 8/2023. Korm. rendelethez Gyakran ismételt kérdésekkel kapcsolatos tárgyalásokon elhangzottak. Ezt követően a 2023. március 28-i HÉF ülésről kapott tájékoztatást az Elnökség, majd az általuk felvetett kérdésekkel kapcsolatban meghatározásra került, hogy a következő kétoldalú tárgyalásokon kell beterjeszteni azokat.

Az Elnökség egyhangúlag döntött 67 fő új Hosz tag felvételéről és Hosz tagok törléséről. Beterjesztésre került két fő Hosz tag temetési segélykérelme is, melyek kifizetését az Elnökség egyhangúlag támogatta.

Szendrei Zoltán alelnök beterjesztette a Küldöttgyűlés összehívásáról szóló határozattervezetet, melyet  az Elnökség elfogadott, így 2023. május 19-én kerül megtartásra a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Meghatározásra kerültek a Küldöttgyűlés előkészítésével kapcsolatos feladatok és az azt megelőző képviseleti, Nyugállományú választmányi ülések és az elnökségi ülés időpontja is, melyek megtartására 2023. május 3-án a Hosz Központi Irodában kerül sor.

Az Elnökség Ideiglenes Bizottság létrehozásáról döntött, amely a szolgálati juttatásban részesülők Honvédszakszervezeti tagságát érintő Alapszabály módosítással kapcsolatban hozott létre. A Bizottságban Bazsik István alelnök, Gáspár Tamásné és Bácskai István elnökségi tagok vesznek részt.

Döntés született a kalandparki rendezvényről, melynek helyszíne a kislődi Sobri Jóska Élmény- és Kalandpark 2023. május 27-én és esőnap június 4-én (vasárnap).

A Hosz Központi Országos Horgászversenye Tatán kerül lebonyolításra, amelynek időpontja jelenleg egyeztetés alatt áll. A horgászverseny időpontjáról a honlapunkon fogjuk tájékoztatni Tagjainkat.

Az Egyebek napirendben a tisztségviselők által feltett kérdések megválaszolására került sor, majd Bazsik István alelnök bezárta az ülést és jelezte, hogy a következő ülés időpontja 2023. május 3-án lesz. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.