2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Élünk, vagyunk már ezer éve

Hosz  |  2016. 08. 20., 12:42

Nemzeti ünnepünk alkalmából a Honvédelmi Minisztérium a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban tartotta központi ünnepségét augusztus 19-én, melyen a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...

A Szent István király ünnepére szervezett eseményen Vargha Tamás mondott beszédet. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes István király törekvéseinek és tetteinek időtállóságát hangsúlyozta.

„Az időbeli távolság ellenére Szent István király társadalomformáló tevékenysége szilárdan meghatározta a magyar társadalom jövőjét. Az intézményes állam megteremtőjeként a keresztény egyház támaszaként biztosította a magyarság befogadását és helyét Európában. Egy évezred során sorsunkká vált a király végakarata. Oly sok viszály után, megfogyva bár, de törve nem, itt vagyunk a 21. század második évtizedében, mi magyarok” - mondta Vargha Tamás.

A központi ünnepségen a miniszterhelyettes és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök adta át érdemeik elismeréseképpen a Magyar Érdemrendeket és a Magyar Érdemkereszteket, a Szolgálati Érdemjeleket a katonák, a Honvédelemért Kitüntető Címeket pedig a kormánytisztviselők, közalkalmazottak részére.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.