2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Élünk, vagyunk már ezer éve

Hosz  |  2016. 08. 20., 12:42

Nemzeti ünnepünk alkalmából a Honvédelmi Minisztérium a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban tartotta központi ünnepségét augusztus 19-én, melyen a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...

A Szent István király ünnepére szervezett eseményen Vargha Tamás mondott beszédet. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes István király törekvéseinek és tetteinek időtállóságát hangsúlyozta.

„Az időbeli távolság ellenére Szent István király társadalomformáló tevékenysége szilárdan meghatározta a magyar társadalom jövőjét. Az intézményes állam megteremtőjeként a keresztény egyház támaszaként biztosította a magyarság befogadását és helyét Európában. Egy évezred során sorsunkká vált a király végakarata. Oly sok viszály után, megfogyva bár, de törve nem, itt vagyunk a 21. század második évtizedében, mi magyarok” - mondta Vargha Tamás.

A központi ünnepségen a miniszterhelyettes és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök adta át érdemeik elismeréseképpen a Magyar Érdemrendeket és a Magyar Érdemkereszteket, a Szolgálati Érdemjeleket a katonák, a Honvédelemért Kitüntető Címeket pedig a kormánytisztviselők, közalkalmazottak részére.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.